Superkrávy potřetí!

Audhild Solbergova_Superkravy v ohrozeni
Sympatickou albínku čeká napínavý školní výlet do strašidelného horského hotelu. Po chodbách se ozývají záhadné skřípavé zvuky, ale to možná není největší problém. Horší je, když se holka zamiluje do dvou kluků současně.

Být jiný není žádná sranda. A co teprve když dojde na lásku? Od chvíle, kdy se superkrávy nemožně ztrapnily a Anne Bea se vyhrabala z nejnižší ligy, uběhly čtyři měsíce. Její třinácté narozeniny se blíží mílovými kroky, ale ještě předtím pojede celá sedmička na školu v přírodě – do opuštěného hotelu vysoko v horách. Na tenhle výlet Anne Bea nikdy nezapomene. Kdo má na svědomí skřípavé zvuky, které se ozývají v noci na chodbách? A je možné být zamilovaná do dvou kluků zároveň? Třetí díl úspěšné série o sympatické albínce s nezaměnitelným smyslem pro humor. Nesentimentální, zábavný příběh o tom, jak krutý může být život ve škole, ale i o tom, že kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp. Pro čtenáře od deseti let.

 

Superkrávy v ohrožení

Autorka: A. Audhild Solbergová
Přeložila: Aneta Grossová

Počet stran: 207
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7577-237-4
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Superkrávy v ohrožení vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Na Solviku jsem se připravovala už od Vánoc. Školní chodby jsou lemované fotkami ze Solviky, na kterých žáci loví kraby, koupou se v moři a tak. Nejstarší z fotek jsou přes dvacet let staré. Naučila jsem se nazpaměť každičký detail, vím, kudy vedou pěšiny a kde se dají čekat strmé schody. Dokonce jsem si koupila nové plavky.
A pak se zničehonic dozvíme, že pojedeme někam jinam! A dokonce o tři měsíce dřív! Když na nás Synne vypustila tuhle bombu, ani se nezdálo, že by jí to bylo líto. Prostě se jen zubila, celá natěšená. Pro ni to nic není! Ona na školní výlet nejede poprvé! (str. 10)

Přečtěte si celou ukázku.

 

A. Audhild Solbergová

A-Audhild-SolbergovaA. Audhild Solbergová (* 1975) je norská nakladatelská redaktorka a recenzentka. Její prvotina Válka proti superkrávám (2014, česky Host 2016) se krátce po vydání stala bestsellerem a byla zvolena nejlepší dětskou knihou norského knihkupeckého řetězce ARK za rok 2014 v anketě, v níž hlasovalo deset tisíc dětí. Superkrávy v ohrožení (2016) jsou třetím dílem úspěšné série; předchozí kniha Superkrávy a moře trapasů vyšla česky v roce 2017.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSuperkrávy v ohrožení

Solbergová, A. Audhild

Host, 2018

Napsat komentář