Jak dobře vychovat dítě

Katerina Cajthamlova_Abeceda moderniho rodice
Cenné rady rodičům při výchově dětí v moderní společnosti přináší nová kniha Abeceda moderního rodiče od zkušené lékařky a moderátorky Kateřiny Cajthamlové.

Při výchově dítěte se často rodiče sami sebe ptají: vedu své dítě dobře, obstojí v současném světě, kde je hranice mezi šťastným bezstarostným dětstvím a náročnými požadavky na vytvoření osobnosti? Pomocníkem v této situaci je i nová kniha MUDr. Cajthamlové. Na základě svých zkušeností z psychoterapeutické praxe přichází s příručkou o rodičovství, výchově, úloze rodiny i pravidlech důležitých pro zdravý základ lidských vztahů ve stále se proměňující moderní společnosti.

 

Abeceda moderního rodiče

Autorka: Kateřina Cajthamlová

Počet stran: 400
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7429-913-1
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Abeceda moderního rodiče vydalo nakladatelství Vyšehrad.

 

Ukázka z knihy

Je‑li tatínek vřelý, stabilní a vychovává děti v pocitu bezpečí a důsledně, je každý táta správný a inspirativní. Čím víc různých postojových vzorů v rodině či širším příbuzenstvu děti mohou pozorovat a sdílet, tím větší výběr mají pro svou osobní volbu a volbu vzoru. Táta, tatínek, otec či taťka je zkrátka v rodině stejně důležitý jako maminka. Nenechte se „vytlačit“ z rodiny a zkuste si všechny role, které otcovství nabízí. Můžete si tak vyřešit bolesti z vlastního dětství a získat medaile, které nikdo jiný nedostane. Otcovstvím dospějete v muže, který má důvěru i lásku svých dětí a partnerky.
V současném světě volných vztahů a rozvodů trpí často muži svým odloučením od dětí mlčky a zdánlivě bez emocí. Někdy naopak vášnivě bojují o své právo vychovávat své potomky a mít na ně vliv. Otcové mají stejně citlivou duši jako matky, jsou schopni silné dlouholeté lásky a péče jako ženy. Na rozdíl od žen ale neumějí tolik komunikovat o svých citech, ale raději se vyjadřují činností. (str. 358–359)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Kateřina Cajthamlová

Katerina CajthamlovaKateřina Cajthamlová (* 1962) je ­populární česká lékařka, internistka a moderátorka, kterou proslavily především televizní pořady Jste to, co jíte, Souboj v těžké váze a ­DoktorKA. Po středoškolských studiích vystudovala na Fakultě všeobecného lékařství Univerzity Karlovy. Dálkové studium homeopatie absolvovala na London School of Homeopathy. Dlouhodobě se ­zabývá především psychoterapií a od roku 2005 úspěšně provozuje vlastní psychoterapeutickou praxi. Příběhy rodinných a osobních nesnází, s kterými se opakovaně setkává v rámci své profese, jí pomohly ujasnit si odpověď na zdánlivě jednoduchou ­otázku, co to vlastně znamená být dnes rodič. Po knihách Čtěte pohádky, čtěte mezi řádky a Nebezpečný svět kalorií, na nichž se autorsky podílela, tak přichází s osobitě podaným průvodcem moderního rodičovství. Ve volném čase autorka ráda sportuje, účinkovala také v soutěžním televizním pořadu StarDance.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Vyšehrad.


Nakladatelství Vyšehrad od založení v roce 1934 sídlilo na Karlově náměstí v Praze 2. Dnes má své sídlo na Žižkově, poblíž nepřehlédnutelného televizního vysílače a kostela sv. Prokopa. Se svými zhruba 80 tituly ročně se řadí mezi dvacítku největších českých nakladatelů. V řadě tematických oblastí – v historii a literatuře faktu, ve filosofii a teologii, v beletrii, zahrnující jak prózu, tak poezii, v dárkových publikacích, v kuchařkách a knihách věnovaných otázkám zdraví – se snaží nabízet kvalitní literaturu novou i léty prověřenou.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAbeceda moderního rodiče

Cajthamlová, Kateřina

Vyšehrad, 2017

Napsat komentář