Získejte pomocníka v boji proti propagandě

prumysl-lzi-perex
Odhalte zákulisí světa manipulace a zjistěte, jak snadnou kořistí jste pro politické marketéry, i když jste možná byli dosud přesvědčeni, že tomu tak ve vašem případě rozhodně není. Naučte se propagandu odhalit a účinně se jí bránit.

Svět za kulisami mocenských her

Pokud také patříte k lidem, kteří přísahají na své kritické myšlení, vzdělání a zdravý selský rozum, je tahle kniha přesně pro vás. Přesvědčí vás, že nic takového vlastně neexistuje. Napsala ji žena, která se politickou propagandou a marketingem zabývá 20 let. Ukáže vám, jak vrtošivý, nespolehlivý, emocionálně labilní a dětsky naivní je náš mozek při vytváření názorů. Spolu s ní se ponoříte do světa, o němž se doposud nikde nepíše, protože se nachází za kulisami velkých mocenských her, kde se točí miliardy. V tomhle světě neplatí, že jedna a jedna jsou dvě. Ani pro vás ne! Je to svět manipulace a propagandy. Alexandra Alvarová se rozhodla promluvit, abyste pochopili, jak snadnou kořist představujete pro politické marketéry.

Proč jsem knihu psala? Důvodem je bezmoc, že prohráváme hybridní válku. Jistota, že jsou v ní Rusové dobří. Schopnost podívat se na věc bez despektu k soupeři. Bolest z nemožnosti vysvětlit lidem, které mám ráda, že se jejich hlav a srdcí zmocnil stejný duch panikařící nenávisti, jaký způsobil druhou světovou válku a který žene lidi do válek občanských. Chování jinak milých sousedů na vesnici, kde bydlí moji rodiče – kde příštích padesát let bude jediným cizincem Vietnamec v místní večerce. Chtěla jsem pomoci lidem, kteří mají pocit, že se zblázní z té hromady polopravd, výmyslů a manipulací, jež se odevšad valí jako voda z karlínských kanálů při povodni.

Tato kniha vám ukáže, jak propagandu rozeznat a jak se jí bránit.

 

Průmysl lži

Propaganda, konspirace a dezinformační válka

Autorka: Alexandra Alvarová

Vydalo: nakladatelství Triton
Počet stran: 256
Vazba: brožovaná
Vydáno: 12/2017
ISBN: 978-80-755-3492-7

Přečtěte si více o knize Průmysl lži, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Triton. A nezapomeňte si také prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1 a ukázka 2.

Nakladatelství Triton působí na českém knižním trhu již od roku 1991 a počtem vydaných titulů se každoročně řadí mezi 6–10 největších knižních nakladatelství v republice. Specializuje se především na knihy odborné lékařské, psychologické, filosofické, historické a pedagogické, jakož i na učebnice pro VŠ studenty, beletrii, sci-fi a literaturu faktu.

 

Ukázka z knihy

Dobrá propaganda je jako droga v pitné vodě. Jejím úkolem není jen veřejné mínění měnit, ale především s ním jemně manipulovat. Někdy ta manipulace může spočívat jen v prohloubení a vyostření názorů, které jsou již mezi lidmi rozšířeny, stačí je jen zesílit, dát jim ostřejší tvar a silnější hlas. Některé názory jsou často žity a smýšleny, aniž by byly vysloveny. My Češi jsme například podle průzkumu univerzity v Harvardu z května 2017 nejrasističtější a nejnesnášenlivější národ v Evropě, ale doposud jsme o tom spolu nemluvili, tak trochu jsme se za to styděli. Propaganda může být i to, že se některá morální TABU vysloví nahlas a někdo je etabluje v ústech politiků a veřejně známých lidí, posune je z přítmí sklepa, ve kterém se tísní věci, které jsou „fuj“, na výsluní mezi názory přijatelně většinové, prominentní. Nemyslitelné se stane každodenností. (str. 12)

 

Vyhrajte knihu Průmysl lži

Možná jste až dosud byli přesvědčeni, že média a politická propaganda vaše názory nemohou ovlivnit, ať už díky tomu, že vám nechybí kritické myšlení, nebo máte dobré vzdělání a zdravý selský rozum. Alexandra Alvarová, která se tématem manipulace a propagandy zabývá 20 let, vás ale ve své publikaci přesvědčí o tom, že i váš mozek může být pod nátlakem všudypřítomných polopravd a manipulativních zpráv při vytváření názorů nespolehlivý a až dětsky naivní. Nevěříte? Přečtěte si knihu této úspěšné české novinářky a patrně budete překvapeni.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Triton vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Průmysl lži vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Průmysl lži
probíhá od 13. do 26. ledna 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 naučné publikace Průmysl lži

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePrůmysl lži
Propaganda, konspirace a dezinformační válka

Alvarová, Alexandra

Triton, 2017

Napsat komentář