Zločin, kam se člověk podívá

krimi-pribehy
Vydejte se s námi po stopách zločinu! Říká se, že dokonalý zločin neexistuje… Kdo ví? Každopádně tyto detektivky vám odhalí mnohá tajemství. Tak se pojďte pokusit vypátrat pachatele!

Henry Jag je mladý a svalnatý konstábl. Přijme úkol – dostat se mezi skupinu zápasníků. Brzy se však boj v ringu mění v boj o život. Přežije Detektiv v hedvábných boxerkách?

Pěstní zápasy – brutální forma boxu bez rukavic – jsou v pozdní viktoriánské Anglii zákonem dávno zakázány. Seržant Cribb ale objeví důkazy o tom, že dále tajně pokračují. U mrtvoly, kterou vyplavila Temže a má uříznutou hlavu, si všimne také kloubů na rukou, které byly „marinovány“ a speciálně připravovány právě pro pěstní zápasení. Pošle proto mladého a fyzicky zdatného konstábla Henryho Jaga, aby se infiltroval do tajné zápasnické komunity. Jenže následují další vraždy a Henry je ve vážném ohrožení života…

Detektiv v hedvábných boxerkách

Autor: Peter Lovesey
Přeložil: Miroslav Jindra

Počet stran: 216
Vazba: vázaná
Formát: 145×206 mm
ISBN: 978-80-7363-846-7
Doporučená cena: 265 Kč

Knihu Detektiv v hedvábných boxerkách vydalo nakladatelství Dokořán.

Ukázka z knihy

Mezi jednotlivými koly byla půlminutová přestávka. Na znamení rozhodčího se zápasníci znovu postavili proti sobě a brzy zahájili úpornou výměnu ran, ve které černoch stejně rozdával, jako přijímal. Na Meanixově hrudi, v místech, kterým Ebeňák věnoval pozornost, se začaly objevovat zarudlé skvrny. (str. 38)

Prohlédněte si celou ukázku.

————————————————

Když milujete hudbu, ale rodiče vás donutí vystudovat práva, není to úplně idylické… Jak se hlavní hrdina vypořádá s protekčním místem detektiva, rodinnou tragédií a jedním legendárním případem? Audiokniha Dlouhý stín času vám napoví!

Temná detektivka ze šedesátých let.
Pavel Nauman získal věhlas jako autor legendárních Pohádek o mašinkách. Jejich okamžitý úspěch vedl nakladatele dětských knih k tlaku na autora, aby vytvořil pokračování, případně jiný dětský titul. Ale jeho plán byl jiný. Chtěl napsat podobně úspěšný titul v jiném žánru. S rozsáhlou historickou ságou, knihou povídek ani detektivkou už takového úspěchu nedosáhl. Přesto si Dlouhý stín času našel pevné místo v knihovnách všech detektivních fanoušků.
Až noirový příběh představuje čerstvého absolventa práv, který vystudoval jen z donucení. S představou, že svůj diplom odevzdá spokojeným rodičům a bude se věnovat své milované hudbě. Jenže hned při promoci mu otec oznámí, že pro něj má protekční místo na pražské kriminálce. Zklamaný a znuděný detektiv začíná řešit nesmyslné případy drobných krádeží a sousedských hádek. Další z nich vypadá jako banální defraudace. Ale nabalováním dalších důkazů se rozjíždí zvláštní chobotnice, která hlavního hrdinu dovede k rodinné tragédii i vyřešení legendárního případu Otýlie Vranské.
Součástí nahrávky je závěrečná skladba Blues pro Otýlii Vranskou. Napsal, nahrál i nazpíval Raven.

Dlouhý stín času (audiokniha)

Autor: Pavel Nauman
Čte: Miroslav Táborský

Vazba: CD
ISBN: 8594177770207
Doporučená cena: 299 Kč

Audioknihu Dlouhý stín času vydalo nakladatelství Tebenas.

————————————————

Dvojice Li Jen a Margaret Campbellová už toho spolu viděla a zažila dost, ale přesto na ně čeká další setkání s chladnokrevným zabijákem. Dokáží zabránit vraždám? A co jejich společný vztah? To se dozvíte v audioknize Sál smrti.

Třetí případ detektiva Li Jena a americké soudní lékařky Margaret Campbellové
V hromadném hrobě v Šanghaji je nalezeno osmnáct znetvořených a rozřezaných ženských těl. Na místo činu je vyslán Li Jen, protože objevené mrtvoly mohou souviset se starou nevyřešenou vraždou v Pekingu. Když vyšetřovatelé při pitvách odhalí strašlivé okolnosti šanghajských vražd, s hrůzou si uvědomí, že mají co do činění s nelidským monstrem. Čím déle jsou chladnokrevnému zabijákovi na stopě, tím je jistější, že se budou muset postavit nejen jemu, ale i vlastním nočním můrám. Margaret mezitím čelí pochybnostem ohledně společného vztahu s Lim a navíc po návratu z pohřbu svého otce ve Spojených státech zjistí, že zástupkyně velitele kriminálního oddělení v Šanghaji Mej-Ling, která s ním úzce spolupracuje, podle všeho nechce zůstat pouze u kolegiálních kontaktů.

Sál smrti (audiokniha)

Autor: Peter May
Přeložil: Filip Drlík
Čtou: Jana Plodková, Martin Myšička

Vazba: CD
ISBN: 8594169481715
Doporučená cena: 339 Kč

Audioknihu Sál smrti vydalo nakladatelství OneHotBook.

Poslechněte si ještě krátkou ukázku.

————————————————

Výlet na lodi se stane noční můrou pro cestující… Co má společného krádež neznámého předmětu a vraždy pasažérů? Objeví Cromwell Stone pravdu a zachrání si život?

Při jedné lodní plavbě byl ukraden záhadný klíč neznámého původu. Jeden z cestujících, Cromwell Stone, posléze zjistí, že všechny, kdo na palubě byli, kdosi systematicky likviduje. Tak začíná neuvěřitelné pátrání, jehož cílem je nejen najít zloděje, ale také zjistit, co je onen podivný předmět zač…

Trilogie Cromwell Stone je jedním z mistrovských děl Andrease, komiksového tvůrce narozeného v Německu, který ale tvoří většinou ve Francii a již dlouho žije v Bretani. Andreas Andreas, celým jménem Andreas Martens, se narodil 3. ledna ve východoněmeckém Weissenfelsu. Studoval výtvarné umění nejprve v Düsseldorfu, ale mezi lety 1973 a 1976 pak v Belgii. Poté začal spolupracovat s časopisy, hlavně Le Journal de Tintin a A Suivre. Nějakou dobu žil v Paříži, ale nyní je doma v Bretani. Proslul experimentálností, precizností a rozmáchlostí příběhů a ság, jež ve svých komiksových románech buduje a splétá. Kromě působivé lovecraftovské trilogie Cromwell Stone patří mezi jeho nejznámější díla série Rork, Cyrrus nebo Capricorne; účastnil se také na tvorbě megasérie Donžon.

Cromwell Stone

Souborné vydání
Autor: Andreas
Přeložil: Richard Podaný

Počet stran: 152
Vazba: vázaná
Formát: 220×320 mm
ISBN: 978-80-257-2340-1
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Cromwell Stone vydalo nakladatelství Argo.

————————————————

V kriminálním podsvětí to začíná pěkně vřít. Zabij nebo budeš zabit je hlavním heslem. Detektiv Heck jde po zločincích i přesto, že je suspendován… Jinak se i z něho stane další oběť. Kdo přežije? Klub zabijáků, nebo Heck?

Že po někom jdeš, ještě zdaleka neznamená, že on nejde po tobě.
Pro detektiva Marka „Hecka“ Heckenburga to byl nejprve obyčejný pracovní den. Právě vyšetřoval tři vraždy na severovýchodě Anglie, když k němu doputovala zpráva, že z ostře střežené věznice uprchl Magor Mike Silver, šéf rozprášeného Klubu sympaťáků. Trasu jeho útěku vyznačila zkrvavená těla zabitých policistů.
Ale to ještě není všechno, co se má Heck dozvědět. Ještě se bude vraždit dál. Z celé Anglie přicházejí zprávy o krutě mučených a morbidně zavražděných lidech. Zdá se, že Klub se pustil do toho, čemu se v hantýrce podsvětí říká čištění: čistí zemi od všech, kteří s jejich kriminálním podnikáním mohou mít jakoukoli spojitost.
Policie okamžitě vyhlásí masivní pátrací akci a Heckenburg ani na okamžik nepochybuje, že se na ní bude podílet. Mýlí se. Bez jakéhokoli vysvětlení je postaven mimo službu. Heckovi se to nelíbí a zuby nehty se brání. Hodlá jít po gaunerech z Klubu, přestože oni se zároveň rozhodli jít po něm…

Klub zabijáků

Autor: Paul Finch
Přeložila: Zuzana Pernicová

Počet stran: 446
Vazba: vázaná
Formát: 135×214 mm
ISBN: 978-80-7498-226-2
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Klub zabijáků vydalo nakladatelství Domino.

Ukázka z knihy

K vraždám došlo v srpnu, v rozmezí tří týdnů, a u policistů vzbudili spíš překvapení než nevoli, protože Crabtree a jeho kumpáni byli dobře známí lotři. Hlásili se k volně organizované skupině, která si říkala Národní socialistickí elita, a byli to v podstatě skinheadi, jen bez vyholených hlav, a nádavkem fotbaloví chuligáni a drobní drogoví dealeři. (str. 15)

Prolistujte si celou ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Co vy a detektivky? Který zločin vás nejvíce zaujal? Sdělte nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDetektiv v hedvábných boxerkách

Lovesey, Peter

Dokořán, 2017

zobrazit info o knizeDlouhý stín času (audiokniha)
detektivní román

Nauman, Pavel

Tebenas, 2017

zobrazit info o knizeSál smrti (audiokniha)

May, Peter – Myšička, Martin

OneHotBook, 2017

zobrazit info o knizeCromwell Stone
Souborné vydání

Andreas

Argo, 2017

zobrazit info o knizeKlub zabijáků

Finch, Paul

Domino, 2017

Napsat komentář