Zahrajte si o fantasy příběh o záchraně Aporveru

srdce-aporveru-perex
Srdce Aporveru bije z posledních sil. Zdá se, že Aporver je odsouzen k záhubě. Nebo se dvěma hrdinům podaří nalézt bájný Ecidil, vyléčit Srdce a zachránit tak celý svět? To si přečtěte ve fantasy knize českého autora Davida Šenka.

Zrození a zkáza Aporveru

Na počátku věků plula po obloze Aporveru tři slunce. Ten svět je pustý, řeklo první. Ten svět je prázdný, řeklo druhé. Ten svět je mrtvý, řeklo třetí. Pak první slunce uronilo slzu a svět zahalila hustá bílá mračna. Když druhé slunce uronilo slzu, z mraků vyrostly sloupy. Nakonec uronilo slzu i třetí slunce. Slza dopadla na nejvyšší sloup a ten rozkvetl a ožil. Tak se zrodil Ecidil. Vyletěla z něho hejna sykon všech možných druhů – plevelnatky, hřídelíci, jitřinky i měchury. Sykony se pak rozlétly a rozběhly do všech koutů světa. Aporveru ještě chyběla duše, a tak se tři slunce na jeden jediný okamžik spojila v jedno. Když jejich znásobená záře dopadla na Ecidil, zjevil se člověk.

Po letech klidu a míru se pohádkovým světem Aporveru šíří temnota. Zemi zaplavují divoké sykony a rozsévají nenávist, strach a zkázu. Podaří se Rolanovi a Prin zániku Aporveru zabránit? Vydejte se spolu s nimi na dobrodružnou cestu neznámými končinami za bájným Ecidilem, v kterém Srdce Aporveru bije z posledních sil. Ten, kdo ho vyléčí, zachrání celý svět.

 

Srdce Aporveru

Autor: David Šenk

Vydalo: nakladatelství Fragment
Počet stran: 136
Vazba: vázaná
Vydáno: 1/2018
ISBN: 978-80-253-0913-1

Přečtěte si více o knize Srdce Aporveru, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Fragment patřící pod společnost Albatros Media. Navíc si můžete stáhnout také ukázku.

fragment_albatros-media

Nakladatelství Fragment vzniklo v roce 1991 pod názvem Jan Eisler – Fragment a od května 2007 funguje jako nakladatelství Fragment. Dlouhodobě patří k nejvýznamnějším nakladatelům v České republice a od prosince 2014 je součástí mediální skupiny Albatros Media a.s.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

untitled

Rolan ho pozorně poslouchal a strach, který o Prin měl, rostl a rostl. Sykony byly nebezpečné a úskočné, z každého střetu s člověkem jako by se ponaučily a své dřívější chyby neopakovaly. Mužům s krucery se vyhýbaly, od ohně se držely zpátky a dokázaly číhat pod mosty a čekat na vhodnou oběť. Svá hnízdiště si budovaly na nepřístupných místech a několik jich bylo stále na stráži, připraveno zahnat nevítané návštěvníky.
„Vím, kde mají hnízdiště,“ řekl Merik. „Pomohu ti Prin najít, a pokud to bude možné, osvobodit.“ (str. 64–65)

 

O autorovi

david-senkDavid Šenk publikuje krátké vědeckofantastické povídky a novely od roku 2000. Pravidelně se objevují na stránkách časopisů Ikarie/XB-1 a Pevnost, či v žánrových antologiích. Jeho první autorská sbírka mu vyšla v roce 2011. David Šenk se považuje za technooptimistu a věří v zářivou budoucnost Země. Jeho povídky pojednávají o obyčejných lidech, kteří se ocitají v neobyčejných situacích, a snaží se čelit nepřízni osudu a neslevit při tom ze svého lidství. Kromě literatury se věnuje hudbě a zastává pozici předsedy big beatového sdružení Vombat Kruton.
(Zdroj informací a fotografie: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Srdce Aporveru

Kdysi dávno plula na obloze Aporveru tři slunce, díky jejichž slzám se zrodil Ecidil a díky jejich spojení v jediný silný paprsek se zjevil člověk. Nyní se však zdá, že dny Aporveru jsou sečteny a jeho Srdce už dlouho bít nebude. Leda by se našel hrdina, který Srdce nalezne, vyléčí a odvrátí tak zkázu celého světa. Podaří se to právě Rolanovi a Prin?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Fragment patřícím pod společnost Albatros Media vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Srdce Aporveru vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Srdce Aporveru
probíhá od 9. do 22. ledna 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 fantasy knihy Srdce Aporveru

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSrdce Aporveru

Šenk, David

Fragment, 2018

Zahrajte si o fantasy příběh o záchraně Aporveru - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. zurekpetr napsal:

    Dobrý den,
    vyhraná kniha Srdce Aporveru dnes v pořádku dorazila. Tak tomu se teda říká rychlost.
    Děkuji moc.
    s pozdravem Petr Žurek

Napsat komentář