Nenechte si ujít v týdnu od 8. do 14. ledna 2018

nenechte_si_ujit
Po krátké vánoční pauze vám opět přinášíme souhrn skvělých literárních akcí, které se konají příští týden. Jak sami uvidíte, i v novém roce rozhodně bude o co stát.

Hned v pondělí 8. ledna se můžete stavit do pražského Paláce knih Luxor, kde se od 17.00 koná autogramiáda a křest knihy Jak zhubnout a už nikdy nepřibrat od Dity Pichlerové. Po Vánocích plných sladkého cukroví řeší nejeden z nás, jak se vrátit na původní váhu. Často si tak proto dáváme jako novoroční předsevzetí právě zhubnutí. A aby to letos skutečně vyšlo, s tím vám pomůže právě tato kniha.

úterý 9. ledna se podíváme do Domu knihy v Ostravě, kde se od 16.00 uskuteční beseda a autogramiáda Abhejali Bernardové, která návštěvníkům představí sadu kartiček Na věku nezáleží. Ty jsou plné aforismů pro povzbuzení, naději i nadšení. Díky nim si snáze uvědomíte každodenní příležitosti, které život přináší, a to bez ohledu na to, kolik vám je let. Sama autorka přeplavala Gibraltarský průliv a ledový Severní kanál mezi Irskem a Skotskem.

úterý 9. ledna se ve středočeských Hulicích v Návštěvnickém středisku Vodní dům odehraje křest knihy Václava Cílka, Tomáše JustaZdeňky Sůvové a dalších Voda a krajina. V dnešní době jsme si zvykli, že voda je něco zcela samozřejmého a běžného. Zároveň se ale hospodaření s ní stává velkým problém. Publikace poskytuje návod, jak k vodě přistupovat i v době, kdy se dají očekávat velké klimatické změny, a to navíc s co nejmenšími finančními náklady.

Nezapomínáme ani na ty nejmenší. V úterý 9. ledna mohou rodiče vzít své děti do Knihovny Jiřího Mahena v Brně. Na pobočce v Bohunicích se bude konat čtení pro nejmenší. Děti si od 16.30 poslechnou čtení z knížky Medvěd Wrr – Po přečtení zavřít!, která vypráví o medvědovi Wrr, který se dostane do továrny vyrábějící knížky. Do jedné z nich se začte tak, že se stane součástí jejího příběhu. A to s sebou samozřejmě přináší plno dobrodružství.

Pokud byste si rádi poslechli pěkné autorské čtení, je pro vás jako stvořená akce, která se koná ve středu 10. lednaMěstské knihovně v Praze. Od 18.00 zde budou mít autorské čtení Zdena BratršovskáFrantišek Hrdlička, kteří nedávno vydali svoji společnou knihu Samé milé pitvorky – všem návštěvníkům ji také představí. V této novince autoři rozehrávají desítky příběhů a situací, které jsou zasazené do každodenní skutečnosti i historie. Všechny příběhy mají zároveň i morální přesah.

Zajímavá akce se koná i v Ostravě. Ve středu 10. ledna přijede do Domu knihy scénárista, moderátor, televizní dramaturg a zpěvák Aleš Ulm a bude zde mít besedu a autogramiádu. Nedávno mu totiž vyšla kniha Pozor, opice kradou!, v níž přináší zápisky a úvahy ze své cesty do Thajska. Na stránkách knihy se tak dočtete o mnoha zajímavých příhodách z cest, z nichž některé by se lehce mohly přihodit i vám. A ne jednou se u čtení budete usmívat.

Ve čtvrtek 11. ledna se vrátíme do hlavního města. V pražském Paláci knih Luxor začne v 16.00 křest knihy Mámě od Denisy Písaříkové a Vandy Schreierové. Cílem této knížky je, aby v sobě maminky probudily své mateřské já. Dozví se plno užitečných triků, informací a poodhalí také jiné úhly pohledu na péči o miminko. Všechny zvídavé maminky si tak v knížce najdou to své.

Pokud vás některá z akcí zaujala, nenechte si ji ujít.
Další inspiraci můžete čerpat z našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář