Ukázka z knihy Infernum

infernum-perex
Vyšetřovatelka Eva se se svým kolegou ujímá pátrání po bestiálním vrahovi. Navzdory jasným důkazům dává Eva na svůj instinkt a pátrá hlouběji.  Zaplétá se nejen do případu, ale komplikuje si  i osobní život…

Knihu Infernum od autora Marka Krafta
vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Sobotní noc

Místo, kde byla nalezena mrtvola, se nacházelo proti hotelu Hilton v Praze-Karlíně, poblíž jižního břehu Vltavy.

Tam se zachytila o jeden z podlouhlých betonových bloků, které regulovaly proud v uměle založené strouze pro kajaky. Objevil ji hotelový host, který venčil psa, kolem jedné hodiny ranní. Říční policie mrtvolu zabalenou v pytli na odpadky vylovila a dopravila na břeh.

Eva Jelínková se musela odvrátit a zvracela. To se komisařce stalo za dvanáct let služby jen jedinkrát, tehdy, hned při prvním případu, když po škole pracovala druhý den v oddělení vražd. Tohle však překonávalo všechno, co doposud viděla. Dokonce i její kolegové se museli čas od času odvrátit a dalo jim obrovskou námahu, aby neudělali totéž. Vrhla poslední pohled na mrtvolu zohyzděnou k nepoznání, která ležela před ní na zemi.

Eva se rozběhla s třesoucími se koleny po stezce pro pěší podél Vltavy a nasála svěží noční vzduch. Jakub spěchal za ní a podal jí papírový kapesník.

„Díky. Máš ve služebním autě trochu vody?“

„Ano. Mám tě odvézt domů? Pro nás už tady tak jako tak není co na práci.“

Podívala se na hodinky. Ukazovaly kousek před druhou. Byli tu už minimálně půl hodiny. „Nemyslíš, že bychom se měli rozhlížet ještě dál?“

„Myslím, že v té tmě už asi nic nenajdeme. Tu vraždu určitě nespáchali tady.“

„Máš pravdu, pojeďme. Zítra sem zajedeme znovu. Možná nám patologie do té doby bude s to dát i první posouzení.“

Poté se ještě chvíli bavila s Tomášem ze zajišťování stop a nastoupila k Jakubovi do vozu.

—————

Zaujala vás ukázka. Pak si můžete přečíst další.

————–

O autorovi

Mark Maria Kraft se narodil v roce 1960. Vystudoval podnikovou ekonomii, informatiku, později také filozofii. Působí jako obchodník a novinář. Kniha Infernum představuje jeho debut.


logo_Cosmopolis_120x60Nakladatelství Cosmopolis vzniklo na jaře roku 2015 a je součástí zavedeného nakladatelského domu Grada. Logo značky v sobě zahrnuje hned několik významů: hřbety stojících knih, živoucí město a rytmus. Přináší tak svým čtenářům knihy z celého světa, zahraniční i českou beletrii všech žánrů, a současně drží prst na tepu doby. Pestrou skladbu žánrů (od detektivek a thrillerů přes humor až po čtení pro ženy) ilustruje také motto redakce: knihy všech barev.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeInfernum
Každé zlo má svou příčinu

Kraft, Mark Maria

Cosmopolis, 2017

Napsat komentář