Vyhrajte dobrodružnou misi za záchranu Vánoc

zachrani-doktor-proktor-vanoce-perex
Vánoce se kvapem blíží a po celém Norsku vrcholí přípravy. Dospělí nakupují dárky, zdobí domovy, cukroví se peče a děti se už nemohou dočkat. Jenže celou atmosféru radosti a štěstí by mohl narušit bláznivý nápad hamižného obchodníka.

Jak zachránit Vánoce?

V celém Norsku vrcholí vánoční přípravy a také v zasněžené Dělové ulici se už všichni těší na Vánoce. Vtom však z rádia zazní zpráva, jež všem vyrazí dech: Veškerá práva k Vánocům koupil jistý chamtivý obchodník a nikdo nesmí Vánoce slavit, pokud nejdřív neutratí slušnou sumičku v jeho obchodních domech. Co ale budou dělat ti, kteří nemají tolik peněz? Nedostanou tudíž některé děti vůbec žádné vánoční dárky?

Zvláště Líza se nemůže s takovou nespravedlností smířit. A tak se spolu s Bulíkem a doktorem Proktorem rozhodne Vánoce zachránit. Jenomže to není tak jednoduché, jak se zdá.

Trojlístek se musí vypořádat nejen s různými překážkami, ale také s vánočním skřítkem, který představy o správném vánočním skřítkovi vůbec nesplňuje a vánoční nadělování dárků navíc dávno pověsil na hřebík. Do Štědrého dne přitom zbývá už jenom pár dní a čas letí jako splašený…

 

Zachrání doktor Proktor Vánoce?

Autor: Jo Nesbø

Vydalo: nakladatelství Kniha Zlín
Ilustrace: Per Dybvig
Překlad: Kateřina Krištůfková
Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Vydáno: 11/2017
ISBN: 978-80-7473-613-1

Přečtěte si více o knize Zachrání doktor Proktor Vánoce?, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Kniha Zlín patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si stáhnout ukázku.

KnihaZlin_AlbatrosMedia

Nakladatelství Kniha Zlín vzniklo roku 2004. Od té doby se v rámci svých edic FLEET, TRACK, NEEWIT, WALT a TEMA snaží nabízet čtenářům to nejkvalitnější, co se v současné době objevuje na (nejen) evropském knižním trhu. Kniha Zlín vydává také původní díla českých autorů, poezii a literaturu faktu. Pozornost věnuje též literátům spojeným se zlínským regionem.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost nabízející pod značkami samostatných nakladatelství Albatros, B4U Publishing, BizBooks, CooBoo, CPress, Computer Press, Edika, Egmont, Fragment, Kniha Zlín, Management Press, Motto, Plus, XYZ a v koedičním projektu s ČT Edice České televize široké spektrum mediálních produktů – knih, e-knih a audioknih.

 

Ukázka z knihy

zachrani-doktor-proktor-vanoce-ukazka„To znamená objevil jsem,“ šeptla Líza Bulíkovi, který se vysoukal na dřevěnou lavici vedle ní.
„To Bulík ví, kamarádko,“ opáčil Bulík. „Co jste vynalezl, doktore Proktore?“
„To teď uslyšíte, milí přátelé. Vylepšil jsem Rašplino tekuté mýdlo času, díky čemuž už není pro cestování časem a prostorem potřeba speciálně upravená vana.“ Zvedl do výšky plastovou lahvičku od šamponu obsahující malinově červenou tekutinu.
„Mýdlo nalijete do jakékoli vany, kbelíku nebo bazénu a zamícháte, aby začalo pěnit. Pak už se stačí jen ponořit, myslet si nějaké hodně vzdálené místo a datum v minulosti, a když se vynoříte, šup – jste tam!“ (str. 7)

 

O autorovi

jo-nesboJo Nesbø je norský spisovatel a hudebník, původním vzděláním ekonom a finanční analytik. Je autorem úspěšné detektivní série započaté v roce 1997 románem Flaggermusmannen (česky pod názvem Netopýr, 2013), v níž vystupuje svérázný kriminalista Harry Hole. Série Nesbømu přinesla obrovský úspěch, obdržel za ni několik ocenění. Mimo série s Harry Holem ale píše například i knihy pro děti. Jeho dílo bylo přeloženo do více než třiceti jazyků a vychází ve více než stovce zemí.
(Zdroj informací a fotografie: společnost Albatros Media)

 

Vyhrajte knihu Zachrání doktor Proktor Vánoce?

Jak se zdá, budou letos v Norsku slavit na Štědrý den jen ty rodiny, které mají dostatek peněz. Veškerá práva k Vánocům totiž koupil jistý hamižný obchodník, a kdo neutratí určitou sumu v jeho obchodních domech, bude bez Vánoc. Ovšem malá Lisa se s tím nemíní smířit a Bulík s doktorem Proktorem se k ní na záchranné misi neváhají přidat. Podaří se této odvážné trojici uspět? To si přečtěte v pátém díle oblíbené série Doktor Proktor, ve kterém to srší humorem a originálními nápady.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Kniha Zlín patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Zachrání doktor Proktor Vánoce? vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Zachrání doktor Proktor Vánoce?
probíhá od 19. prosince 2017 do 1. ledna 2018.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy Zachrání doktor Proktor Vánoce?

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZachrání doktor Proktor Vánoce?

Nesbo, Jo

Kniha Zlín, 2017

Vyhrajte dobrodružnou misi za záchranu Vánoc - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Sandokan napsal:

    Dobrý den, dnes jsem v pořádku obdržel tuto vyhranou knihu za kterou moc děkuji.

Napsat komentář