Inspirace pro volný čas

Inspirace-pro-volny-cas
Do Štědrého dne zbývá pouhých sedm dní a vánoční přípravy vrcholí. Pokud se chcete trochu odreagovat, odpočinout si a případně někoho na poslední chvíli obdarovat vlastnoručním výrobkem, neváhejte a inspirujte se v našich dnešních tipech!

Baví vás práce s bavlnkami, různými látkami, jehlou a nití? Námi představovaný první titul vám ukáže, jak tyto schopnosti zužitkovat a vyrobit si skvělou kabelku přesně na míru!

Šití tašek, kabelek a doplňků 2

Když kabelku, tak originál! Protože vás šití baví a nás také, je tu další díl úspěšného Šití tašek, kabelek a doplňků krok za krokem od Taťany Žejdlové. Autorka vás ve své druhé knize seznámí se svými nejnovějšími nápady, střihy a variacemi. Zaměřila se především na návody samotné, které jsou díky detailním fotografiím a podrobným komentářům vhodné i pro úplné začátečníky. Vše pečlivě popisuje a nezapomíná ani na praktické rady, které vám šití usnadní, a různé vychytávky, aby vaše kabelka byla opravdu originální. Můžete se těšit na kabelky a tašky všech možných druhů a střihů, překlápěcí psaníčko, malé kabelky překlápěcí i klasické, ušijete si velkou nákupní tašku, ležérní kabelku vhodnou pro všechny příležitosti, skládací nákupku, která se vám vejde i do malé kabelky, naučíte se efektivně zrecyklovat své staré rifle a přetvořit je do praktické kabelky nebo batůžku, různé odstřižky a zbytky látek využijete na ušití spousty praktických kapsiček a taštiček a čeká vás toho ještě daleko, daleko více.

Autorka: Taťána Žejdlová

Počet stran: 152
Vazba: brožovaná
Formát: 210×270 mm
ISBN: 978-80-7413-362-6
Doporučená cena: 319 Kč

 

Knihu Šití tašek, kabelek a doplňků 2 vydalo nakladatelství Zoner Press.

Ukazka-z-knihy-Siti-tasek-kabelek-a-doplnku-2

Prolistujte si celou ukázku.

————————————————

Máte doma milovníka severské kultury? Ozdobte mu hotovou kabelku či tašku motivem s touto tématikou! Nebo upleťte něco zcela nového a zaručeně neotřelého. Inspirujte se v Encyklopedii skandinávských vzorů.

Encyklopedie – skandinávské vzory

Tradiční pletené vzory ze všech severských zemí. Kniha je sbírkou módních vzorů používaných při tradičním pletení v Norsku, Švédsku, Dánsku, na Islandu a na Faerských ostrovech. Najdete zde různé barevné motivy, jako jsou hvězdičky, květiny, geometrické vzory, srdíčka, ptáčci a zvířáta i mnoho dalšího. U každého motivu je upletený vzorek, fotografie ve skutečné velikosti, barevné rozkresy pro snadnější pletení a barevné varianty. V knize se také dozvíte, jak můžete využít skandinávské motivy u různých projektů a vytvářet tak jedinečné návrhy. Nechybí ani informace o přízích, používání barev a závěrečných technikách, které vám pomohou zdokonalit pletařské dovednosti a vytvářet elegantní modely.

Autorka: Mary Mucklestoneová
Přeložila: Eva Fuková

Počet stran: 160
Vazba: brožovaná
Formát: 220×220 mm
ISBN: 978-80-7359-533-3
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Encyklopedie – skandinávské vzory vydalo nakladatelství Metafora.

Ukazka-z-knihy-Encyklopedie-skandinavske-vzory

————————————————

Pokud spíše než tvůrčím činnostem dáváte přednost zaměstnávání mysli, můžete se pustit do knihy plné křížovek a osmisměrek. Ta nejen potrápí vaše mozkové závity, ale zároveň i pobaví!

Křížovky a nejznámější vtipy Pavla Kantorka

Dostaňte se do pohody s humorem Pavla Kantorka.
S touto knihou plnou vtipů, křížovek a osmisměrek se skvěle pobavíte. Pohrajte si s písmeny a užijte si geniální humor oblíbeného autora.
Luštěte, bavte se a relaxujte!

Autor: Pavel Kantorek

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 859-404-924-048-7
Doporučená cena: 99 Kč

Knihu Křížovky a nejznámější vtipy Pavla Kantorka vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Pavel Kantorek se narodil v Olomouci roku 1942. Vystudoval fyzikální vědy na Přírodovědecké fakultě Masarykovy univerzity a prosadil se také jako úspěšný kreslíř a karikaturista. Po roce 1968 emigroval do Kanady a do vlasti se vrátil až v roce 1990. Jeho kresby u nás za okupace byly zakázané. Po jeho návratu však začaly opět vycházet.

Celý životopis naleznete na stránkách nakladatele.

————————————————

Čas vánoční zatěžuje tělo jak psychicky, tak i fyzicky. Posilněte se odvarem z bylinek, který vás zaručeně postaví na nohy! Následující kniha nabízí plno receptů nejen do kuchyně.

Recepty z bylinek

Tato kniha je bohatým zdrojem léty prověřených receptur od Ursel Bühringové a mnoha dalších učitelů z proslulé Freiburské školy léčivých bylin.
Najdete v ní bylinkovou pomoc proti nejčastějším zdravotním potížím, které se týkají každého z nás. Dozvíte se v ní například, jak se vypořádat s poruchami trávení či bolestmi břicha, jak posílit imunitní systém, jak vyléčit nachlazení, kašel či akutní sennou rýmu, jak pečovat o srdce a rozproudit krevní oběh, jak ošetřit drobná poranění či bojovat se stresem a bolestmi hlavy. Doplněná je navíc osobními doporučeními a tipy autorek a autorů.
Celkově obsahuje více než 115 vyzkoušených receptů doplněných barevnými fotografiemi a je určena pro všechny věkové kategorie.

Autorka: Ursel Bühringová
Přeložil: Rudolf Rada

Počet stran: 144
Vazba: vázaná
Formát: 170×235 mm
ISBN: 978-80-204-4433-2
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Recepty z bylinek vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Ukazka-z-knihy-Recepty-z-bylinek

————————————————

Pochopitelně nesmíme zapomenout na naše malé. S pomocí Dětské dílny je můžete zabavit a podpořit rozvoj jejich tvůrčích schopností. Výsledkem pak může být třeba vlastnoručně vyřezaná ozdoba na stromeček.

Dětská dílna – jednoduché vyřezávání

Malí řezbáři si vystačí s nožíkem a kouskem větve, z níž si mohou vyřezat vrbovou píšťalku, hůlku, luk a šípy, rybičku či tučňáka. Z měkkého balzového či lipového dřeva se zas dobře vyřezávají sovičky, broučci, hlemýždi nebo lidské postavičky. Zajímavé předměty je možné vyřezat i z mrkve, kedlubny, korku nebo Styroduru®.
Všechno, co potřebuješ, je nůž a už můžeš z větve vyřezat píšťalku, hůlku, luk a šípy, ryby nebo tučňáka. Sovu, brouka, šneka a člověka vytvoříš z měkkého balzového nebo lipového dřeva. Jaký nůž a na co jej nejlépe použít, jak řezat a na co si dát pozor, to všechno najdeš uvnitř knihy. Na mnoha fotografiích ti přesně ukážeme, jak na to. A tak můžeš doma i v přírodě celkem jednoduše vytvořit svoje první řezby.

Autorka: Mareike Grünová
Přeložil: Pavel Danko

Počet stran: 80
Vazba: brožovaná
Formát: 170×235 mm
ISBN: 978-80-271-0399-7
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Dětská dílna – jednoduché vyřezávání vydalo nakladatelství Bambook.

————————————————

Na příchod teplých dní si musíme ještě několik měsíců počkat. Pokud ale vlastníte nebo chcete vlastnit zahrádku, už teď můžete plánovat, jak by asi měla vypadat a které rostliny do ní umístit. Ferdinand Leffler vám s tím pomůže.

Žijte ve své zahradě

Hledáte inspiraci pro svou novou zahradu, nebo chcete něco udělat s tou stávající? Anebo se chcete prostě jen zasnít a nechat se unášet krásou zahradních scenerií?
Tato velkoryse vypravená publikace přináší svěží a veskrze současný pohled na zahradu jako na přátelské místo, kde se vám bude dobře žít a kde budete trávit příjemné chvíle se svými blízkými.
Na pečlivě vybraných snímcích špičkových fotografů se podařilo zachytit nejen ten nejkvalitnější design, ale i podmanivou atmosféru, jemnou krásu a genia loci mnoha kouzelných zahradních zákoutí.
Kniha vás provede od prvotních úvah a plánování přes ukázky realizovaných zahrad až k praktickým radám a tipům.
Průvodcem na cestě k vysněné zahradě, která vašemu životu dodá nový rozměr, je
Ferdinand Leffler, úspěšný a známý zahradní architekt, autor mnoha oceněných projektů a realizací v České republice i v zahraničí, tvář televizního pořadu Ferdinandovy zahrady a majitel ateliéru Flera.

Inspirace pro současnou zahradu
Autor: Ferdinand Leffler

Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Formát: 246×267 mm
ISBN: 978-80-7577-395-1
Doporučená cena: 599 Kč

Knihu Žijte ve své zahradě vydalo nakladatelství Host.

Ukazka-z-knihy-Zijte-ve-sve-zahrade

Pokochejte se také dalšími fotografiemi z ukázky a nahlédněte i do našeho článku, kde o knize najdete spoustu informací navíc.

————————————————

Čas na učení se dá najít za každých okolností. Co když na vás pod stromečkem čeká třeba zájezd do některé z anglicky mluvících zemí? Náš poslední titul nenásilnou formou obohatí vaši slovní zásobu.

Anglická slovíčka v obrázcích

Chcete se učit zábavnou formou a nešprtat se nazpaměť? Tato zcela nově koncipovaná slovní zásoba garantuje zábavné a současně úspěšné učení a je pro vás to pravé. Funguje to následovně: už spojení snadno zapamatovatelných obrázků se slovem a jeho použitím v příkladové větě umožňuje dobré uložení slovíček do paměti. A ještě lepší je, pokud se spojení příkladové věty s obrázkem můžeme zasmát. Vtipná nebo ironická souvislost mezi slovem, obrázkem a příkladovou větou umožňuje dobré zapamatování. Slovní zásoba je rozčleněna do pěti velkých oblastí života a vybrána s ohledem na četnost, aktuálnost a užitečnost. Slova spolu vždy tematicky souvisí, což učení ještě více usnadňuje. Slovní zásobu rozšiřují doplňující seznamy slov. U každého slova je uveden slovní druh, výslovnost a český překlad. Různé slovní druhy jsou barevně označeny a text doplňují informace o použití a rozlišování snadno zaměnitelných slov nebo o dalších jazykových zvláštnostech, například v oblasti slovotvorby. V případech, kde se liší použití v britské a americké angličtině, jsou uvedeny obě varianty.

3000 slov, výslovnost, příkladové věty
Autor: Martin Waller

Počet stran: 304
Vazba: brožovaná
Formát: 125×190 mm
ISBN: 978-80-271-0487-1
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Anglická slovíčka v obrázcích vydalo nakladatelství Grada.

Ukazka-z-knihy-Anglicka-slovicka-v-obrazcich

Prohlédněte si delší ukázku, kterou pro vás nakladatel připravil.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠití tašek, kabelek a doplňků 2
Krok za krokem

Žejdlová, Taťána

Zoner Press, 2017

zobrazit info o knizeKřížovky a nejznámější vtipy Pavla Kantorka
Švédské křížovky - osmisměrky

Kantorek, Pavel

Grada, 2017

zobrazit info o knizeEncyklopedie – skandinávské vzory

Mucklestoneová, Mary Jane

Metafora, 2017

zobrazit info o knizeRecepty z bylinek

Bühringová, Ursel

Mladá fronta, 2017

zobrazit info o knizeDětská dílna – jednoduché vyřezávání

Grünová, Mareike

Grada, 2017

zobrazit info o knizeŽijte ve své zahradě
Inspirace pro současnou zahradu

Leffler, Ferdinand

Host, 2017

zobrazit info o knizeAnglická slovíčka v obrázcích
3000 slov, výslovnost, příkladové věty

Waller, Martin

Grada, 2017

Napsat komentář