S knihou na cesty

ZEME
Nastávající doba Vánoc je sice spíše časem stráveným doma s rodinou, přesně to vám ale pomůže načerpat nové síly na všechny výlety, které budete chtít po Vánocích podniknout! A zatímco budete nabírat síly, inspiraci můžete čerpat zde, v dnešních tipech.

Možná máte pocit, že o Moravském krasu už víte první poslední a nic vás nemůže překvapit. To je ovšem omyl, jak dokládá následující kniha, která vás po Moravském krasu provede od jeho počátku dodnes, aniž byste opustili pohodlí domova.

Moravský kras v ponorné řece času

Autor: Petr Zajíček

Počet stran: 280
Vazba: vázaná
ISBN: 978802002723
Doporučená cena: 555 Kč

 

Knihu Moravský kras v ponorné řece času vydalo nakladatelství Academia.

Moravský kras je naše nejlépe vyvinuté krasové území s největším počtem povrchových a podzemních krasových jevů. Zároveň patří k výjimečným oblastem České republiky s bohatou historií a kulturou. Malebná krajina protkaná hlubokými kaňony je útočištěm širokého spektra živočichů a rostlin a byly zde popsány mnohé endemity.
Nepatrnému dílu naší republiky severně od Brna se řada autorů věnovala (slovem i obrazem) po několik staletí. Byli to mastičkáři, duchovní, umělci, historici, speleologové, geografové, geologové či odborníci dalších vědních disciplín. O Moravském krasu tak vznikla řada průvodců, obsáhlých popisných populárních i odborných monografií, fotografických publikací a tisíce separátů, brožur a článků. Přesto se stále vynořují nové souvislosti a poznatky v mnoha oborech. Jeskynní badatelé zde objevují nové jeskyně nebo části jeskyní již známých, v archivech jsou uloženy mnohdy opomíjené historické dokumenty, mapy či fotografie.
Kniha Moravský kras v ponorné řece času provádí čtenáře touto oblastí od počátků jejího vzniku až do současnosti. Přibližuje základní milníky postupného vývoje, historická fakta i neúnavnou práci několika generací badatelů. Představuje také řadu dosud nepublikovaných či málo publikovaných materiálů.

————————————————

Vydejte se prozkoumat Vyhlídky nad přítoky Vltavy a pokochejte se tak naší nejdelší českou řeku z výšky. S tímto průvodcem to je hračka.

Vyhlídky nad přítoky Vltavy

Autor: Ivan Klich

Počet stran: 232
Vazba: flexi vazba
Formát: 142×207 mm
ISBN: 978-80-271-0550-2
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Vyhlídky nad přítoky Vltavy vydalo nakladatelství Grada.

Náš průvodce vás provede po 64 vyhlídkových místech nad přítoky Vltavy – tedy nad Lužnicí, Sázavou, Otavou a Berounkou. Kniha obsahuje bohatý fotografický materiál, u každé z vyhlídek najdete popis přístupu k vyhlídce, výřez z turistické mapy, GPS souřadnice místa a spoustu zajímavostí o každé z lokalit.

————————————————

Zajímáte-li se o vojenskou historii, neměla by u vás doma chybět následující příručka. Průvodce do kapsy se ovšem bude hodit především při vašich výletech…

Nové putování po československém opevnění 1935–1989

Kapesní průvodce
Autor: Martin Dubánek

Počet stran: 152
Vazba: vázaná
Formát: 120×165 mm
ISBN: 978-80-204-4394-6
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Nové putování po československém opevnění 1935–1989 vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Tato sympaticky malá publikace by neměla chybět v batohu žádného zájemce o novodobou vojenskou historii Československa, ať už se cíleně zaměřuje na návštěvy dochovaných bunkrů, anebo jen cestuje do oblastí, kde se tyto pozoruhodné stavby dodnes v hojných počtech nacházejí.
Průvodce obsahuje souhrn všech aktuálně zpřístupněných objektů čs. opevnění a dalších tematicky příbuzných zajímavých lokalit. Jednotlivá muzea a místa jsou přehledně geograficky řazeny podle krajů, samozřejmostí jsou podrobné informace o poloze muzejních objektů včetně údajů o otevírací době a kontaktů na provozovatele.
Součástí této příručky je rovněž přehled základních pojmů a výrazů, s nimiž se můžete při „fortifikační“ turistice setkat.
Takže šťastnou cestu a mnoho příjemných betonových zážitků!

opevneni ukazka

————————————————

Nikdy není na škodu začít dovolenou plánovat hodně dopředu, a zvlášť v zimních měsících je vyhlídka na cestu do tepla velmi lákavá. Například Sicílie prezentovaná v novém průvodci nakladatelství Jota by vás mohla zaujmout.

Sicílie

Autorka: Ros Belfordová
Přeložil: Jan Sládek

Počet stran: 407
Vazba: brožovaná
Formát: 129×198 mm
ISBN: 978-80-7565-239-3
Doporučená cena: 598 Kč

Knihu Sicílie vydalo nakladatelství Jota.

Sicílie je autonomním regionem Itálie s rázovitými a temperamentními obyvateli. Je největším středomořským ostrovem, k němuž náleží pár desítek dalších ostrovů a ostrůvků. Vychutnáte si zde komfort poloprázdných pláží, průzračné moře i nádherné přírodní scenérie. Zažijete úchvatný výstup na aktivní sopku Etnu vysokou 3 370 m, která je zároveň nejvyšší sopkou Evropy. Vnitrozemí Sicílie vás oslní atmosférou měst. Některá zaujmou historií sahající přes normanské a arabské památky až k antice a jiná, kompletně vybudovaná po ničivém zemětřesení v roce 1693, okouzlí barokními památkami takového významu, že jinde ve světě nemají obdoby. Navštivte Palermo s tajemnou pověstí mafiánského města, starobylé Syrakusy, Agrigento v blízkosti světoznámého Údolí chrámů či oblíbená letoviska Giardini Naxos, Taormina nebo Porto Rosa. Objevit však můžete i zcela zastrčená a téměř neznámá místa. Nenechte si ujít jedinečnou sicilskou kuchyni s rybami, rajčaty, lilky, česnekem a bazalkou i unikátní zmrzlinou, která se zde konzumuje ve velkém množství. Nezapomeňte ani na husté, aromatické víno Marsala, jehož réva se pěstuje na svazích Etny.

sicilie ukazka

 

Prolistujte si celou ukázku!

————————————————

Stejně jako nelze zapomenout na vaši první lásku, nejde zapomenout ani na Paříž. Proč tomu tak je? Nahlédněte do knihy Moje Paříž a dozvíte se, čím je toto město tak výjimečné.

Moje Paříž

Město lásky očima slavných
Autorka: Alessandra Mattanzaová
Přeložil: Sára Vybíralová

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 173×221 mm
ISBN: 978-80-752-9388-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Moje Paříž – Město lásky očima slavných vydalo nakladatelství Slovart.

Paříži člověk podlehne snadno. Umí zařídit, že na ni nelze zapomenout: jednou provždy vám ukradne srdce. Zaryje se vám do paměti a zasáhne vás v hloubi duše. Z Paříže můžete odjet, ale zapomenout se na tohle město nedá. V Paříži člověk nežije, aby pracoval, ale pracuje, aby žil. Francouzská metropole je jako vážná hudba, jejíž nezměněné melodie zůstávají jedinečné i na nové partituře. Paříž není jen město tisíců světel, město Champs-Élysées a Eiffelovy věže, je jako šikovný kouzelník – umí upoutat i ohromit, ví, jak v nás vyvolat dojem výjimečnosti. Paříž je nadále domovem a múzou mnoha umělců a tvůrčích lidí, kteří zde žijí, aby si tu splnili sny. Cílem této knihy je dát dohromady výpovědi těch, jejichž zásluhou zůstává Paříž tak vzácným a mimořádným místem. Lidí, kteří městu dávají tvář v podobě výjimečné architektury nebo je kultivují inovacemi v oblasti umění, módy, gastronomie, malby či grafiky, vyprávějí o něm ve filmu, knize či jiném uměleckém díle, a činí jej tak nesmrtelným a nezapomenutelným.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Kam byste se chtěli vydat vy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVyhlídky nad přítoky Vltavy
Otava, Lužnice, Sázava, Berounka

Klich, Ivan

Grada, 2017

zobrazit info o knizeNové putování po československém opevnění 1935–1989
Kapesní průvodce

Dubánek, Martin – Fic, Tomáš – Lakosil, Jan

Mladá fronta, 2017

zobrazit info o knizeSicílie
turistický průvodce

Belfordová, Ros

Jota, 2017

zobrazit info o knizeMoje Paříž
Město lásky očima slavných

Mattanzaová, Alessandra

Slovart, 2017

zobrazit info o knize Moravský kras v ponorné řece času

Zajíček, Petr

Academia, 2017

Napsat komentář