Nenechte si ujít konec roku 2017

nenechte_si_ujit
Vánoce už jsou opravdu za dveřmi. Pokud chcete na chvíli utéct předvánočnímu shonu, není nic lepšího než navštívit některou z literárních akcí.

I před Vánoci si můžete zajít na křty knižních novinek, autogramiády a besedy se známými autory.

pondělí 18. prosince se v Krajské knihovně v Karlových Varech uskuteční křest knihy Puť na Sibiř od Petry Kovačíkové. Kniha vypráví o cestě až na vzdálenou Sibiř. Cestovatelé míří na místo, kde žije kontroverzní sekta. Postupně všichni dobrodruzi odhalují své motivace k cestě na Sibiř a sdílí zajímavosti o místních lidech, kteří se rozhodli v komunitě žít. Pokud i vy máte srdce cestovatele a vzdálené kraje vás lákají, určitě se stavte na tuto akci. Vše začíná v 17.00.

Máte rádi Brazílii? Pak si v pondělí 18. prosince nenechte ujít setkání s jeho hlavním městem Brasílií. Nedávno o této metropoli totiž vyšla kniha Brasília – město – sen, se kterou se budete moci blíže seznámit na přednášce, která začíná v 19.00Centru architektury a městského plánování v Praze. Autorka publikace Yvonna Fričová vám poodhalí plno úžasných faktů a zajímavostí o Brasílii a jeho architektuře.

A nebude chybět ani něco pro ty nejmenší. První ze dvou pozvánek, které jsme pro vás vybrali, míří do Jihlavy. V Městské knihovně v Jihlavě si pro děti na pondělí 18. prosince přichystali veřejné čtení. Děti i jejich rodiče si poslechnou krásné příběhy a společně tak prožijí klidný předvánoční večer. Navíc si také mohou zasoutěžit, o zábavu tak nouze rozhodně nebude. Čtení začíná v 17.00.

úterý 19. prosince v Městské knihovně v Praze v 17.00 začne adventní setkání s novinářem, spisovatelem a básníkem Milošem Doležalem, autorem knihy Krok do tmavé noci. Toto dílo odhaluje nová fakta a svědectví o komunisty umučeném faráři Josefu Toufarovi. O panu Toufarovi napsal už jednu knížku, a to Jako bychom dnes zemřít měli.  S autorem si můžete popovídat o obou knihách zachycujících číhošťské události.

úterý 19. prosince přijede do Knihovny Jiřího Mahena v Brně spisovatel Adam Borzič, básník, překladatel, publicista a terapeut, který už několik let vede literární obtýdeník Tvar. Do světa literatury vstoupil už v roce 2008 jako jeden z členů básnické skupiny Fantasía. Společně s Kamilem Bouškou a Petrem Řehákem tehdy vydali stejnojmennou sbírku. Akce, která se koná v rámci cyklu Spisovatelé do knihoven, začne v 17.30 na hlavní pobočce na Kobližné.

Ve středu 20. prosince se koná druhá pěkná akce pro ty nejmenší. V Městské knihovně v Plzni se od 10.00 uskuteční veřejné čtení. A pár dní před Vánoci nemůže být jiné téma než vánoční. Děti si tak poslechnou krásné vánoční příběhy a krásně se naladí na nadcházející sváteční dny. Těšení na Ježíška může začít.

Na další literární akce se podívejte do Kalendáře akcí.

Přejeme vám krásné a pohodové Vánoce s knížkou v ruce.

Doporučení:
Share

Napsat komentář