Náročná cesta poutníka

S otcem Piem za zady 1
Cesta poutníka není často procházka růžovým sadem. Nemůže se spolehnout na podporu přátel a rodiny, odevzdává se naprosto do rukou Božích. Ponořte se do vyprávění jednoho z nich…

Autor deníku před deseti lety prožil příběh putování, který zásadně ovlivnil jeho další život. V poutnickém životě je člověk připraven o podporu rodiny a přátel; není jisté, že bude pokaždé snídat nebo večeřet; není jisté, že v noci bude spát pod střechou, ani to, že ho nohy donesou tam, kam chce dojít. Na neorganizované pouti se takové situace „existenční vydanosti“ objevují celkem často. Autor prožil několik životu nebezpečných situací, které ho naučily všímat si okamžiků, kdy k němu mluvil Bůh – ať už skrze situace či skrze „anděly“. On k nám mluví často, ale my si toho ve starosti o svou „zajištěnost“ často nevšimneme. Poutník je daleko víc závislý na tom, zda rozezná okamžik, kdy se s ním Bůh potkává.
Kniha je výzvou pro ty, kdo mají strach spolehnout se na Toho, kterého nevidíme, většinou necítíme a jen tušíme, že nějak musí být. Lidem dneška se daří úspěšně strhávat svůj život mimo ostří aktuálního okamžiku. Ale poutníka právě teď dře puchýř, zrovna teď vnímá vůni moře či vítr nebo v jedinečné chvíli cítí, že každý krok má velký smysl. Nemyslí na zítřek, nemyslí na včerejšek. Přestože jde poutník k jasnému cíli, který je daleko před ním, žije v přítomnosti, protože jen tu může ovlivnit – anebo naopak jí může být proměněn. Jestli se naučíte číst i mezi řádky tohoto deníku, budete ho číst správně.

Ukázka z knihy

Tak už su v bytě u nyní bývalého spolupracovníka Tomáše, tedy v Uherském Brodě. Pizza byla dobrá, nohy bolí tak akorát.
Start na Provodově u Zlína v 16.00 byl dost dobrý. Přijel sem trochu se zpožděním otec Ivan F. (někdo před něho zaparkoval auto, tak nemohl odjet), obrousil mne (pro neznalé: vyzpovídal) a požehnal mi na cestu. Byl tam se mnou Marcel s rodinou, Robert, Anička z Bohuslavic + Kristýna, Blaženka, Leoš Hrdlička, pan Pala, paní Faldíková, no a maminka s dědou. (str. 13)

Přečtěte si zbytek ukázky.

S otcem Piem za zády

Autor: Josef Slezák

Počet stran: 184
Vazba: brožovaná
Formát: 110×165 mm
ISBN: 978-80-7553-395-1
Doporučená cena: 189 Kč

 

Knihu S otcem Piem za zády vydalo nakladatelství Triton.


Nakladatelství Triton působí na českém knižním trhu již od roku 1991 a počtem vydaných titulů se každoročně řadí mezi 6–10 největších knižních nakladatelství v republice. Specializuje se především na knihy odborné lékařské, psychologické, filosofické, historické a pedagogické, jakož i na učebnice pro VŠ studenty, beletrii, sci-fi a literaturu faktu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeS otcem Piem za zády

Slezák, Josef

Triton, 2017

Napsat komentář