Získejte noční můru z arizonské pustiny

Byly tady, a už nejsou - Ukázka
Odhodlání a pocit štěstí z útěku od násilnického manžela záhy vystřídají obavy – cesta za svobodou se mění v noční můru. Proč byla Audra zadržena a kam zmizely obě děti? Podaří se jí v odlehlém městečku kdesi v Arizoně zjistit pravdu?

Omyl nebo promyšlený plán?

Audra v sobě konečně našla dost odvahy, aby utekla od násilnického manžela. Teď sedí v autě, na zadních sedačkách jsou připoutány její malé děti, a společně jedou vstříc své šanci na nový, lepší život.

Volí trasu po okresních silnicích, aby se vyhnuli nežádoucí pozornosti. A právě když projíždí po pusté cestě kdesi v Arizoně, už velmi daleko od bývalého domova, postřehne ve zpětném zrcátku jakýsi pohyb. Pozornější pohled jí ukáže policejní vůz, který je sleduje se zapnutým majákem.

Audra zastaví u krajnice. Je si až bolestně vědoma faktu, na jak odlehlém místě se ona a její děti nachází. Vystoupí z auta – a tím okamžikem se její šťastný útěk mění na nejhorší noční můru, která vysoce předčí veškeré představitelné obavy: netuší, proč ji místní šerif zatkl. Ví jen to, že když se v jeho doprovodu dostala na stanici, policisté jí tvrdí, že v autě žádné děti nebyly…

 

Byly tady, a už nejsou

Autor: Haylen Beck

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Hana Pernicová
Počet stran: 352
Vazba: pevná
Vydáno: 11/2017
ISBN: 978-80-7498-252-1

Přečtěte si více o knize Byly tady, a už nejsou, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. A nezapomeňte také na ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

To, co dělala, nebylo rozumné ani trochu.
„Pár kilometrů před námi je nějaké město,“ řekla. „Koupíme si tam něco k jídlu. A snad se tam dá i přespat.“
„To doufám,“ opáčil Sean. „V autě znova spát nechci.“
„Já taky ne.“
Při té vzpomínce ji zabolelo mezi lopatkami, jako by se jí vytrhly stehy ze sešitých svalů. Jako by se rozpadala a hrozilo, že se zpod rozpáraného švu vyvalí vycpávka.
„Jak jste na tom s vodou, vy tam vzadu?“ podívala se do zpětného zrcátka. Viděla, že se Sean shýbl dolů, a slyšela zašplíchat vodu v plastové láhvi.
„Mně trocha zbyla. Louise si ji už vypila.“
„Hm. Až zastavíme, seženeme si další.“ (str. 8)

 

O autorovi

Haylen Beck je pseudonymem, pod nímž píše autor a několikanásobný laureát ceny Edgar a držitel ceny The Los Angeles Times Books Prize za nejlepší krimi – Stuart Neville. Jeho romány, především thrillery a mysteriózní krimi se těší velkému čtenářskému zájmu a oblibě kritické veřejnosti a byly přeloženy do mnoha světových jazyků včetně japonštiny a nejnověji také češtiny. Autor publikuje také v periodicích The New York Times, The Los Angeles Times nebo The Boston Globe.
(Zdroj informací: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Byly tady, a už nejsou

Audra Kinneyová je se svými dvěma dětmi na útěku před násilnickým manželem Patrickem, když ji na pusté cestě zastaví policejní auto a místní šerif ji zatkne. Netuší, čím se provinila, a už vůbec nemá ponětí, kam zmizely její děti, o kterých policisté tvrdí, že v autě rozhodně nebyly. Kdo stojí za celým spiknutím a kdo přichystal pro Audru to nejhorší, co může matka zažít? To si přečtěte v napínavém thrilleru, jehož autorem je Haylen Beck.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Byly tady, a už nejsou vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Byly tady, a už nejsou
probíhá od 8. do 21. prosince 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 thrillery Byly tady, a už nejsou

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeByly tady, a už nejsou

Beck, Haylen

Domino, 2017

Napsat komentář