Zasoutěžte si o tajemství vitráže se smrtící mocí

sklenena-past-perex
Kdo zavraždil alchymisty a vyryl jim na čelo podivná písmena? Odpovědi se možná skrývají na tajemném pergamenu a v tajných kódech, které na něm stojí. Podaří se je lékárnici Héloïse a baronovi de Comballec rozluštit?

Spiknutí ve stínu královské koruny

Vitráž se smrtící mocí, okultní vědy, tajemná zmizení, záhada tajemného pergamenu.

V roce 1503 jsou nalezeni tři mrtví alchymisté s podivnými písmeny vyrytými na čele. Anna Bretaňská je přesvědčená, že ve stínu královské koruny někdo zosnoval spiknutí, a vyšetřováním pověří mladou lékárnici Héloïse Sanglarovou spolu s panovačným a drsným baronem de Comballec. Aby zhatili plány zplozené chorou myslí, musí rozluštit záhady a tajné kódy tajemného pergamenu.

Na Héloïse míří hrozby, ale ona je rozhodnutá nad královými protivníky zvítězit. Ale pro ženy je to těžká doba, a aby přežila, bude potřebovat pomoc všech svých spojenců, a možná dokonce i své lásky z mládí, rytíře Bayarda. Ledaže by rostoucí sympatie, jež pociťuje ke Comballecovi, její plány změnily…

Éric Fouassier nás v tomto poutavém příběhu, jenž osciluje mezi historickým románem a ezoterickým thrillerem, vtáhne do skutečného závodu s časem v srdci renesanční Francie.

 

Skleněná past

Autor: Éric Fouassier

Vydalo: nakladatelství Jota
Překlad: Jitka Řihánková
Počet stran: 336
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 11/2017
ISBN: 978-80-7565-240-9

Přečtěte si více o knize Skleněná past, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Jota. A nezapomeňte si také prolistovat krátkou ukázku.

Nakladatelství Jota vzniklo téměř před 24 lety a za tu dobu vydalo více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Zpočátku vydávalo knihy zaměřené regionálně, ale po třech letech podstatně rozšířilo spektrum titulů. Nakladatelství publikujeme tvorbu českých autorů i překladovou literaturu.

 

Ukázka z knihy

Mistr Barello se zachvěl. Nevěděl, proč má ten dojem, ale pořád se mu zdálo, že albínova slova skrývají nějaký druhý smysl. Nějakou skrytou hrozbu. Bylo to zvlášť nepříjemné.
Popošel až ke stolu a uchopil kožený váček.
„Máte pravdu. Uklidím ho do skrýše ve svém domě, kterou znám jen já.“
Zrovna se odvrátil, když mu albín skočil na záda a chytil mu ruce. Zatímco se překvapený alchymista pokoušel uvolnit z jeho sevření, útočník mu zarazil dýku do ledvin. Stařec přidušeně vykřikl a pomalu se zhroutil na kolena.
Jeho zlomený hlas jako by vycházel ze záhrobí.
„Já… Já nechápu…“
„A to je dobře,“ zažertoval albín. „Víc jsme od vás nečekali. Tak dohrajete dokonale svou roli až do konce.“
Muž se sklonil nad svou obětí. Popadl dýku, zarazil ji až po střenku a zakroutil s ní v ráně zprava doleva. Mistr Barello zachroptěl a jeho tělo rychle ochablo. Albín se zle usmál. Ani nepustil dýku, špičkou boty odsunul alchymistovo tělo, které se skutálelo po podlaze z udupané hlíny.

 

O autorovi

Éric Fouassier (*1963) je členem Národní lékárnické komory, Řádu lékárníků, má doktorát z práv a farmacie. Zabývá se dějinami farmacie, které vyučuje na univerzitě už více než dvacet let. Je autorem několika novel a románů (např. Morts thématiques, 2009; Le Traducteur, 2010; Bayard ou le crime d՚Amboise, 2012). Poslední román Et puis le silence, který vyšel v říjnu 2017, publikoval pod jménem Yves Magne.
(Zdroj informací: nakladatelství Jota)

 

Vyhrajte knihu Skleněná past

Anna Bretaňská je přesvědčena, že proti králi kdosi osnuje spiknutí a že s ním souvisí i nedávná trojnásobná vražda. Jenže kdo spřádá ony ďábelské plány? Přijít na to má lékárnice Héloïse Sanglarová spolu s panovačným a drsným baronem de Comballec, ale úkol to nebude rozhodně jednoduchý. Héloïse bude muset využít nejen svůj důvtip, ale také pomoc všech svých spojenců. Podaří se zabránit dalším úmrtím a zažehnat hrozbu dříve, než bude pozdě? Vydejte se v detektivní knize francouzského spisovatele Érica Fouassiera zpět do dob renesanční Francie a zjistěte, zda se pachatele a jeho motiv podaří odhalit.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Skleněná past vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Skleněná past
probíhá od 6. do 19. prosince 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 historické detektivky Skleněná past

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSkleněná past

Fouassier, Éric

Jota, 2017

Napsat komentář