Cesta k Bohu

Ja buh a fidel
Alberto ve své knize poutavou cestou vypráví o jeho cestě ke kněžství. Vyrůstal v milující rodině, ale v době režimu Fidela Castra. Co ho vedlo k tomu, že se nakonec oddal Bohu?

Začneme-li se dívat srdcem, nemůžeme zůstat stejní… Nemůžeme klidně spát, pokud druhý trpí, ani dobře trávit, pokud ten druhý hladoví. Rozhodneme-li se milovat, naše štěstí bude záviset na štěstí ostatních. A co hůř – není už cesty zpět; jakkoli se naše mysl snaží toto světlo zhasit.
Tak je to i s Bohem. Je normální, že se život změní, když se z někoho stane „něco víc“. Pokud se z Boha stane „něco víc“, než na co jsi byl zvyklý, přijmeš jeho záležitosti a zájmy za vlastní, jeho záměr se stane ideálem tvého bytí. A pak přijde otázka, jež všechno zkomplikuje, otázka, jež nás děsí a působí nám problémy: „Co chceš, abych udělal?“
Temperamentní Alberto vydává svědectví o své poněkud klikaté cestě ke kněžství. Vyrůstal na Kubě, v krásné věřící rodině, ale v nepříliš krásném režimu Fidela Castra. Přesto se dostal na medicínu, měl známost a otevírala se před ním slibná budoucnost…
Vyprávění je svěží, místy až humorné, a přitom nepostrádá hloubku – mezi řádky osobního příběhu mnohokrát zasvítí vyzrálá duchovní moudrost.

Já, Bůh a Fidel

Knězem na komunistické Kubě
Autor: Alberto Pías
Přeložila: Jana Svačinová

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 130×190 mm
ISBN: 978-80-7195-988-5
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Já, Bůh a Fidel vydalo Karmelitánské nakladatelství.

O autorovi

Alberto Reyes Pías se narodil v r. 1967 v Camagüey na Kubě. Vyrůstal v katolické rodině, která bez větší úhony přečkala pronásledování křesťanů za komunistického režimu. Původně studoval medicínu, až později teologii. Na jáhna byl vysvěcen v prosinci 1995, na kněze v roce 1996. Po osmiletém působení na Kubě jej biskup vyslal studovat psychologii na univerzitu v Madridu. Od roku 2009 působí opět na Kubě jako farář v Guáimaru. Knížku sepsal po Světovém setkání mládeže v Kolíně nad Rýnem, na podnět mladých Kubánců a Italů, jimž svůj příběh vyprávěl.

Zdroj informací: Karmelitánské nakladatelství


Karmelitánské nakladatelství je křesťansky orientované nakladatelství. Na trhu působí od roku 1991 a dosud  vydalo více než 1500 titulů. Nejdůležitější částí edičního plánu KNA jsou edice věnované duchovnímu životu. Mezi dlouhodobě nejúspěšnější edice KNA patří edice Karmelitánská spiritualita a Malý duchovní život.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJá, Bůh a Fidel
Knězem na komunistické Kubě

Pías, Alberto Reyes

Karmelitánské nakladatelství, 2017

Napsat komentář