Zasoutěžte si povstání proti císaři sedmi království

Ken Liu_Ctnosti kralu_uvodni
Císař Mapidéré sice sjednotil sedm království Dary, ale lid pod jeho vládou trpí. Nyní se ti odvážnější rozhodli, že je čas povstat a vládce svrhnout. Přidejte se k nim i vy a staňte se svědky velkých bitev a jednoho nepravděpodobného přátelství.

Přátelství, které změní rovnováhu moci

Císař Mapidéré sjednotil sedm království Dary pod jednu vlajku. Nyní však leží na smrtelné posteli, poddaní jsou vyčerpaní císařovými velikášskými stavebními projekty a jeho poradci usilují jen o vlastní zisky. Lidé v celé říši trpí, a dokonce i sami bohové jsou neklidní.

Kuni Garu, vychytralý, charismatický povaleč, a Mata Zyndu, syn popraveného vévody, který se touží pomstít, vedou každý svou vlastní vzpouru proti císařské krutovládě.

Při té příležitosti se setkají a společně se připojí k povstání, které se snaží císaře svrhnout. Na své cestě za slávou, mocí a ctí se stanou svědky střetu armád, spatří flotily vzducholodí, setkají se s obřími šupinatými velrybami a proměňujícími se bohy. Jejich nepravděpodobné přátelství významně změní rovnováhu moci v Daře. Ale za jakou cenu?

 

Ctnosti králů

Autor: Ken Liu

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Milan Pohl
Počet stran: 623
Vazba: vázaná
Vydáno: 11/2017
ISBN: 978-80-7577-100-1

Přečtěte si více o knize Ctnosti králů, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte také na krátkou ukázku a náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Sloni táhli pohyblivou plošinu, na níž stálo dvě stě nejlepších zpěváků a zpěvaček ze všech ostrovů Dary – pěvecký sbor, jaký by před xanským záborem nikdy nemohl existovat. Zpívali novou píseň složenou velkým císařským učencem Lügem Krupem k oslavě císařské výpravy po ostrovech:
K severu: štědrá Faça, zelená jak oči laskavého Rufiza,
pastviny, jež líbá vlahý déšť, rozeklané vrchy v mlžném závoji.
Vedle pohyblivé plošiny kráčeli vojáci a házeli do davu nejrůznější tretky: ozdobné xanské uzlíky z barevných šňůrek představujících Sedm států. Tvary uzlíků měly připomínat logogramy pro „blahobyt“ a „štěstí“. Diváci se hrnuli jeden přes druhého, nebo se dokonce prali, aby ukořistili památku na tento vzrušující den. (str. 14)

 

O autorovi

Ken LiuKen Liu (nar. 1976) je americký spisovatel a překladatel. Za povídku Papírový zvěřinec získal ceny Nebula, Hugo a World Fantasy Award, knižně vyšla v jeho stejnojmenné sbírce povídek v březnu 2016. Z čínštiny přeložil do angličtiny román slavného čínského spisovatele Lioua Cch’-sina Problém tří těles (2014; česky Host 2017), ověnčený cenou Hugo. Jeho debutový román Ctnosti králů (2015) je prvním dílem silkpunkové epické fantasy série, za nějž získal cenu Locus v kategorii nejlepší prvotina a byl nominován na cenu Nebula. Druhý díl The Wall of Storms vyšel v USA na podzim 2016.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Ctnosti králů

Lidé v Daře trpí, a dokonce i bohové jsou z nastalé situace čím dál tím neklidnější. Brzy však nastane chvíle, kdy se lid proti svému umírajícímu vládci konečně vzbouří a pokusí se jej svrhnout. I Kuni Garu a Mata Zyndu se tohoto povstání účastní, každý však z jiného osobního důvodu. Přesto se spřátelí, aniž by tušili, že tím významně ovlivní rovnováhu moci v celé zemi. Ale co je to bude stát? To si přečtěte v první knize fantasy série Dynastie Pampelišek, jejímž autorem je americký spisovatel Ken Liu.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Ctnosti králů vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Ctnosti králů
probíhá od 23. listopadu do 6. prosince 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 fantasy knihy Ctnosti králů

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCtnosti králů

Liu, Ken

Host, 2017

Napsat komentář