První díl fantasy série Dynastie Pampelišek

Ken Liu_Ctnosti kralu_uvodni
Debutový román nadaného amerického autora je první knihou ze silkpunkové fantasy série. Vydejte se do ohromného světa zlomyslných bohů a obřích velryb za dobrodružstvím, touhou po pomstě i přátelstvím.

Císař Mapidéré sjednotil sedm krá­­lovství Dary pod jednu vlajku. Nyní však leží na smrtelné pos­­teli, poddaní jsou vyčerpaní císařo­­­vý­­mi velikášskými stavebními projekty a jeho poradci usilují jen o vlastní zisky. Lidé v celé říši trpí, a dokon­ce i sami boho­vé jsou neklidní. Kuni Garu, vychytralý, charisma­tický povaleč, a Mata Zyndu, syn popraveného vévody, který se touží pomstít, vedou každý svou vlastní vzpouru proti císařské krutovládě. Při té příležitosti se setkají a společně se připojí k povstání, které se snaží císaře svrhnout. Na své cestě za slávou, mocí a ctí se stanou svědky střetu armád, spatří flotily vzducholodí, setkají se s obřími šupinatými vel­­ryba­­mi a proměňujícími se bohy. Jejich nepravděpodobné přátelství významně změní rovnováhu moci v Daře. Ale za jakou cenu?

 

Ctnosti králů

Dynastie Pampelišek 1
Autor: Ken Liu
Přeložil: Milan Pohl

Počet stran: 623
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7577-100-1
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Ctnosti králů vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Drak bez šňůry byl čím dál menší. Vzducholodě se těžkopádně plavily za prchajícím atentátníkem, jejich veliká opeřená vesla tloukla do vzduchu jako křídla vypasené husy, která se pokouší vzlétnout. Letec už byl moc daleko na to, aby ho mohli ohrozit lukostřelci na vzducholodích nebo bojoví bambusoví draci na šňůrách. Než se dostanou do Zudi, obratný atentátník dávno přistane a zmizí v jeho uličkách.

Císař se choulil v tmavých stínech pod příkrovem štítů. Zuřil, i když navenek se tvářil klidně. Nejednalo se o první a jistě ani poslední pokus o jeho zavraždění, ale ještě nikdy se nestalo, že by chybělo tak málo.
„Najděte ho!“ přikázal nesmiřitelným hlasem bez emocí. „Přiveďte mi ho, i kdybyste měli zbořit všechny domy v Zudi a spálit sídla všech šlechticů v Haanu!“ (str. 24)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Ohlasy

Velkolepý, výpravný, mytický román, jehož silkpunkový svět vychytralých a zlomyslných bohů a obřích jednorohých velryb je okouzlující.

Relentless Reading

Ctižádostivá, ohromující a skvělá kniha, která ilustruje to, co si člověk představuje pod pojmem epická fantasy, ale zároveň se od těchto představ liší. Je třeba ji zařadit mezi nejlepší díla žánru.

Andrew Liptak, spisovatel

Román vycházející z jiných než západních tradic může epickou fantasy jen obohatit. Liuova ambiciózní kniha spojuje mytologii, historii, vojenskou taktiku a technologické vynálezy.

Kirkus Reviews

 

Ken Liu

Ken LiuKen Liu (* 1976) je americký spisovatel a překladatel. Za povídku Papírový zvěřinec získal ceny Nebula, Hugo a World Fantasy Award, knižně vyšla v jeho stejnojmenné sbírce povídek v březnu 2016. Z čínštiny přeložil do angličtiny román slavného čínského spisovatele Lioua Cch’-sina Problém tří těles (2014; česky Host 2017), ověnčený cenou Hugo. Jeho debutový román Ctnosti králů (2015) je prvním dílem silkpunkové epické fantasy série, za nějž získal cenu Locus v kategorii nejlepší prvotina a byl nominován na cenu Nebula. Druhý díl The Wall of Storms vyšel v USA na podzim 2016.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeCtnosti králů

Liu, Ken

Host, 2017

Napsat komentář