Přiučte se něčemu novému!

vanoce-snih-lampa
Sedíte doma, v pohodlném křesle. Nohy v tlustých ponožkách vám zahřívá oheň plápolající v krbu a za okny pomalu padá sníh. V ruce máte knihu a užíváte si neopakovatelné vánoční atmosféry. V dnešních tipech se podíváme na knihy, které nás mohou nejen přes Vánoce naučit mnoho nového.

Máte rádi umění? A zaujali vás díla prastarých civilizací a jejich mistrů, kteří byli schopni vytvořit neuvěřitelné vzory a skvostná umělecká díla? Pokud ano, je kniha Designa stvořená přímo pro vás. Skupina autorů nás v této bohatě ilustrované publikace provede historií hledání svatého grálu výtvarného umění. Skrývá před námi příroda tajemství, jak stvořit dokonalý obraz? A nepovedlo se ho už objevit někomu před námi?

Designa

Autoři: Lisa DeLong, Phoebe McNaughtonová, Scott Olsen, Daud Sutton, Adam Tetlow, David Wade
Překlad: Petr Holčák, Petra Pachlová, Stanislav Pavlíček

Počet stran: 416
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7363-841-2
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Designa vydalo nakladatelství Dokořán.

Už jste se někdy dívali na tapetový vzor a nemohli jste přijít na to, jak ho výtvarník vůbec mohl vymyslet? Uchvátily vás skvostné ukázky keltského umění? Obdivovali jste překrásné islámské ornamenty? Už vás scenerie donutila poodstoupit, abyste teprve mohli užasnout nad tím, jakou iluzi reality pro vás vaše smysly mohou vytvořit? Zahloubali jste se nad symetriemi, které záhadným způsobem informují váš cit, co je správné? Nejsou zde náhodou nějaká přírodou skrývaná zlatá pravidla, která se mnohým tradičním uměním podařilo odhalit? Designa je kniha po okraj zaplněná informacemi a úžasnými ilustracemi od desítek mistrů výtvarného umění; bezesporu se stane primárním zdrojem inspirace pro výtvarníky a designéry všech oborů. Kniha vznikla na základě šesti knih s výtvarným námětem řady Pergamen, které byly doplněny, aktualizovány, vybaveny četnými přílohami a propojeny odkazovým aparátem.

Neváhejte nahlédnout do ukázky z této unikátní publikace.

————————————————

Pokud umění není vaším šálkem kávy, ale přesto se nechcete ochudit o klidné a příjemné vánoční posezení s knihou, možná vás zaujme kniha Podnikání pro bohémyTom Hodkinson v ní vypráví svůj příběh začínajícího podnikatele a odlehčeným způsobem shrnuje, co vše se během svých vlastní začátků naučil.

Podnikání pro bohémy

Autor: Tom Hodkinson
Přeložila: Tamara Váňová

Počet stran: 232
Vazba: vázaná
Formát: 150×215 mm
ISBN: 978-80-7565-163-1
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Podnikání pro bohémy vydalo nakladatelství Jota.

Užívejte si a přitom vydělávejte peníze!
Tom Hodgkinson je také autorem bestselleru Líný rodič.
Tom Hodgkinson se naučil, jak podnikat, a to zrovna nikoli tím nejjednodušším způsobem, ale na základě pracně získané vlastní zkušenosti. Ze čtyřhodinového pracovního nasazení, kdy se jako spisovatel na volné noze živil psaním knih, se vrhl do podnikání, které obnášelo čtrnáct hodin dřiny denně: provozoval knihkupectví, kavárnu a organizoval vzdělávací kurzy. Z tohoto propagátora pohodového životního stylu se najednou stal neurotický cholerik: hulákal na zaměstnance, hádal se se zákazníky a potýkal se s finančním úřadem.
V knize Podnikání pro bohémy se Tom Hodgkinson podělí se čtenáři o své zkušenosti, které během této nelehké cesty nasbíral. Nabízí praktické rady, popisuje komické situace a seznamuje nás se všemi nástroji, jichž je zapotřebí k tomu, abychom mohli přetavit svůj talent do ziskového a zároveň zábavného podnikání. V knize se dozvíme vše od marketingu přes účetnictví až k nutnosti delegovat úkoly na spolupracovníky. Tento základní průvodce pro všechny z nás, kdo usilují o větší svobodu v pracovním životě, nezapomíná ani na umění přesvědčovat a vyjednávat a nabízí návod na to, jak neztratit hlavu, když se člověk ocitne v situaci, kdy mu přes ni začíná přerůstat stres.

Podívejte se na bohatou ukázku z knihy Podnikání pro bohémy.

————————————————

Možná nemáte chuť se přes Vánoce učit vůbec nic. Možná jste studentem a učení máte za školní rok už až po krk. Zkuste ale nahlédnout do nové knihy nazvané Jak se naučit 100 slovíček za hodinu, která vám představí novou revoluční techniku učení se. Naučte se přes Vánoce učit a uvidíte, kolik času vám to pomůže ušetřit až prázdniny skončí!

Jak se naučit 100 slovíček za hodinu

Autor: Jakub Pok

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 140×207 mm
ISBN: 978-80-271-0319-5
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Jak se naučit 100 slovíček za hodinu vydalo nakladatelství Grada.

Chtěli byste se naučit 100 a více slovíček za méně než hodinu? A mít je navždy uložené v paměti? Tak to nepůjde! Lépe řečeno, je to nemožné, pokud budete k učení jazyků i nadále přistupovat jako většina lidí kolem vás a slovíčka se budete učit klasickým biflováním. Na paměťových soutěžích si lidé dokážou uložit okolo 50 slovíček do pěti minut. Je zajímavé, že nikdo z nich nemá fotografickou paměť, ani není geniální. Jediné, co tito lidé ovládají, je správná technika. A to vůbec nejzajímavější je, že podobnou techniku můžete ovládat i vy. Zapomeňte na stovky hodin strávených nad učebnicemi bez větších výsledků. Revoluce v učení slovíček je tu!

Malý vhled do této tajemné techniky vám může poskytnout už i ukázka z této knihy.

————————————————

Učení, neučení, vše se dělá lépe v krásně provověném bytě! Ať už vám při slovech vánoční vůně první na mysl přijde vůně čerstvě upečeného vánočního cukroví nebo tradiční české františky, neváhejte sáhnout po knize 100 praktických použití aromaterapie od Daniele Festy, která vám ukáže, jak můžete přírodní vůně využít nejen pro potěšení, ale také pro své zdraví.

100 praktických použití aromaterapie

Autorka: Daniele Festy
Přeložila: Jitka Chmelařová

Počet stran: 156
Vazba: vázaná
Formát: 130×180 mm
ISBN: 978-80-7252-702-1
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu 100 praktických použití aromaterapie vydalo nakladatelství Práh.

Najděte řešení zdravotních problémů ve světě vůní. Autorka, uznávaná světová odbornice, nabízí cestu, která je přirozená, přírodní a dostupná. Své obrovské znalosti převedla tentokrát do nevelké, přehledné a tím užitečnější formy.
V tomto abecedně řazeném průvodci naleznete účinná, rychlá a bezpečná řešení pro 100 běžných nemocí, od akné po žlučníkové kameny. Postupy jsou vhodné pro děti i dospělé.

Vyhněte se farmakům a užijte si darů přírody.

Aromatické oleje si hravě poradí s celou řadou běžných nemocí, problémů a situací. Objevte 100 praktických použití aromaterapie a nenechte drobné zdravotní obtíže ovlivňovat váš život. Svěřte se do péče esenciálních olejů, které mohou výrazně přispět k vaší každodenní pohodě.

Daniele Festy je jednou z nejuznávanějších světových odbornic v oblasti stravování, esenciálních olejů a léčivých rostlin. Vydala už přes dvacet knih zabývajících se touto problematikou, z nichž některé se ihned zařadily mezi francouzské bestsellery. Knihou 100 praktických použití aromaterapie se autorka poprvé dostává i k českému čtenáři.

Ukázka z knihy:

„Jak ten růžový sad krásně voní!“ Až se budete příště rozplývat nad vůní růží, pomerančů či koření, můžete si být jisti, že vás uchvátily právě jejich esenciální oleje. Tyto okouzlující vůně, z nichž některé se natrvalo zapíšou do vaší paměti, mohou být také mocnými léčiteli. Vítejte ve světě aromaterapie, která dokáže utišit bolesti, vyléčit neduhy i zmírnit psychické potíže.

————————————————

Pokud byste chtěli při čtení zapojit také vaše ruce a spojili tak četbu s krásnou relaxační a typicky vánoční činností, možná je pro vás tím pravým kniha výmluvně nazvaná Háčkované doplňky pro děti

TOPP Háčkované doplňky pro děti

Autorka: Sonja Donnenwirth

Počet stran: 48
Vazba: brožovaná
Formát: 166×220 mm
ISBN: 978-80-88036-96-8
Doporučená cena: 99 Kč

Knihu TOPP Háčkované doplňky pro děti vydalo nakladatelství Bookmedia.

Díky těmto skvělým doplňkům budou vaše děti v zimě opravdu v teple a ještě i bez pláče a reptání. Díky silné přízi a jednoduchým háčkovacím vzorům jsou všechny tyto modely jednoduché na vypracování a hodí se i pro začátečníky. Čepici se lvem, drakem nebo medvědem, s klapkami na uši, bambulí a proužky, nebo romantickou s růžovými květy a květinkami by chtěl mít určitě každý.

————————————————

A pokud byste nechtěly být při čtení a háčkování samy, dokupte si také knihu Copánky a drdoly, která určitě udělá pod stromečkem radost každé mladé slečně, která se pak k vám ráda s knihou v ruce připojí v okamžicích jedinečné rodinné pohody.

Copánky a drdoly

Autorka: Wegner Christiane
Přeložila: Jana Lidická

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 170×235 mm
ISBN: 978-80-271-0627-1
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Copánky a drdoly vydalo nakladatelství Grada.

V pondělí princeznou, v úterý Indiánkou, ve středu vílou, a co ve čtvrtek? Podívej se na 39 nádherných účesů, které Tě promění na každý den. A najdeš i nápady, jak si upravit vlasy pro zvláštní příležitosti.
Na karneval, školní vystoupení, do divadla, na koncert, ale i třeba na sport. A na oslavu narozenin své nejlepší kamarádky si můžete spolu vytvořit k sobě ladící účesy.
Neboj se být jiná! Buď krásná!


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete nejen tyto knihy.

Už máte vymyšleno, které knihy nadělíte pod stromečkem? Napište nám své tipy do komentářů!

Úvodní obrázek pochází ze serveru flick.com od uživatelky AnneJ.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDesigna
Technická tajemství tradičního vizuálního umění

DeLong, Lisa – Olsen, Scott – Sutton, Daud – Tetlow, Adam – Wade, David

Dokořán, 2017

zobrazit info o knizePodnikání pro bohémy

Hodkinson, Tom

Jota, 2017

zobrazit info o knizeJak se naučit 100 slovíček za hodinu

Pok, Jakub

Grada, 2017

zobrazit info o knize100 praktických použití aromaterapie

Festy, Daniele

Práh, 2017

zobrazit info o knizeTOPP Háčkované doplňky pro děti

Donnenwirth, Sonja

Bookmedia, 2017

zobrazit info o knizeCopánky a drdoly
Vymazlené účesy pro holčičky i slečny

Christiane, Wegner

Grada, 2017

Napsat komentář