Nenechte si ujít v týdnu od 7. do 13. května 2012

Nenechte si ujít
Tentokrát máme tipy pro děti, ale samozřejmě jsme nezapomněli ani na dospělé. Na své si přijdou milovníci pověstí, autogramiád a také ti, kteří si potřebují doplnit svou domácí knihovničku.

Městská knihovna Rájec-Jestřebí zve všechny ctitele historie, pohádek a pověstí z Olešnicka na besedu a autorské čtení se Zdeňkem Pešou. V pondělí 7. května 2012 ve 14.00 hodin bude vyprávět o své nové knize, která nese název Pověsti a pohádky od Svitavy, od Svratky, v tamní literární kavárně. Zdeněk Peša je starostou města Olešnice a také sběratel pověstí svého regionu.

Pokud vaše děti mají rády knížky, pohádky nebo výtvarné dílny a budete tento týden v Praze, můžete se vypravit do Městské knihovny Praha pobočky na Černém mostě nebo Korunní. V prvně jmenované pobočce se koná jeden z pravidelně pořádaných programů s názvem Jahůdka. Program je určen nejmenším čtenářům a jejich rodičům. Knihovnice vás seznámí s novými knížkami, zahrají pohádky, společně se můžete pustit do jedné ze společenských her a na programu bývají i výtvarné dílny. Na Jahůdku se můžete těšit každou středu, tedy i 9. května, od 9.00 do 10.30 hodin kromě letních prázdnin. Vstup je zdarma. V pobočce Korunní jsou pro vás připraveny Pohádky z oslíkovy přihrádky. Každý čtvrtek, tentokrát 10. května, si sem od 14.30 do 15.30 hodin můžete přijít poslechnout pohádku. Následuje beseda a výtvarná dílna, kde děti vyrábí různé předměty, které jim pohádku i příjemně strávené odpoledne budou připomínat. Opět je vstup na akci zdarma.

Knihy Dobrovský pořádají 9. i 10. května autogramiádu ke knihám, které znáte z televizní obrazovky nebo kina. Ve středu v 17.00 hodin v Brně (Joštova 6) představí Marie Poledňáková publikaci Líbáš jako ďábel, volné pokračování prvního dílu Líbáš jako bůh. Ve čtvrtek 10. května od 17.00 hodin vás pak stejné knihkupectví, nicméně v Praze do OC Arkády, zve na autogramiádu ke knize Život je ples 2. Podpis můžete získat od scénáristky Ireny Obermannové a herečky Daniely Kolářové. Obě knihy vypráví o vztazích ve zralejším věku, mezigeneračním dialogu i stárnutí.

Potřebujete si doplnit svou domácí knihovničku? V pátek 11. května máte možnost na Knihovnickém jarmarku v Moravském Krumlově. Zdejší knihovna prodává vyřazené knihy z oddělení pro dospělé, děti a mládež i opotřebované časopisy. Akce se koná v zámeckém parku. Přejeme úspěšný lov.

Vybrali jste si z našich akcí? Další najdete v Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář