Příběh nejvýznamnější válečné zbraně

Tank-perex
Tank patří mezi jednu z nejzásadnějších válečných zbraní, která se objevila už v první světové válce a naplno zasáhla do té druhé. O jeho historii, vývoji a významných tankistech se dočtete v titulu, jenž je bohatě doplněn archivními fotografiemi.

Historik vojenství Michael E. Haskew provádí čtenáře příběhem úžasného válečného stroje, který se poprvé objevil na bojištích 1. světové války. Autor začíná u obrněných předchůdců prvních tanků a popisuje vývoj těchto obrněných vozidel a jejich nasazení v obou světových válkách, v Koreji, Vietnamu, v období studené války, v různých regionálních konfliktech a ve válkách v Perském zálivu. Představuje přitom tucty legendárních konstrukcí – Mark IV, FT-17 a A7V z 1. světové války, americký M4 Sherman, německé řady Panzer a Tiger a sovětský T-34 z 2. světové války, vývoj, který následoval v podobě tanků M48 Patton, T-55 a M1A1 Abrams, a další stroje, jež na světě slouží v současné době. Čtenář se též setká s muži, kteří vsadili svou kariéru na budoucnost tanku – jako byli de Gaulle, Chaffee či Einsenhower – a s těmi, kteří si osvojili mistrovství v jejich bojovém nasazení a z nichž nejproslulejší byli Patton a Rommel. Navíc je Tank ilustrován pozoruhodnými archivními fotografiemi z bojišť, výcvikových středisek či z výrobních hal a obsahuje i ukázky soudobé propagandy a inzerátů vztahujících se k tanku jako k mocnému symbolu, který měl rozdmýchat vlastenecké nadšení. Výsledkem je příběh jako žádný jiný, příběh zbraně, jež od základu změnila válčení a stala se páteří vojenské moci.

Tank

100 let nejvýznamnějšího bojového vozidla
Autor: Michael E. Haskew

Počet stran: 240
Vazba: vázaná
Formát: 285×240 mm
ISBN: 978-80-7529-330-5
Doporučená cena: 799 Kč

Knihu Tank vydalo nakladatelství Slovart.

 

Výběr některých fotografií, kterými je kniha doplněná

Tank-ukazka-1

 Tank-ukazka-2 Tank-ukazka-3

 

O autorovi

Michael E. Haskew je redaktorem historického magazínu o druhé světové válce. Historií se zabývá i ve svých knihách, mezi které patří například Zbraně druhé světové války, Odstřelovači ve válceEncyklopedie elitních jednotek druhé světové války a další. Žije v oblasti Hixson ve státu Tennessee.


Nakladatelství Slovart bylo založeno v Praze v únoru 1994 a od té doby vydalo více než 2000 titulů. Vydává licenční knihy předních světových nakladatelů, ale i domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTank
100 let nejvýznamnějšího bojového vozidla

Haskew, Michael E.

Slovart, 2017

Napsat komentář