Získejte případ mrtvoly hozené do řeky

infernum-perex
Mladé atraktivní vyšetřovatelce Evě Jelínkové a jejímu kolegovi Jakubovi je přidělen případ oběti, která byla zabita, zohavena a vhozena v plastovém pytli na odpadky do Vltavy. Podaří se jim najít toho, kdo byl schopen tak bestiálního zločinu?

Nenápadné detaily, které pomohou najít pravdu

Z Vltavy je vytaženo zohavené ženské tělo. Honby po bestiálním vrahovi se ujímá mladá atraktivní vyšetřovatelka Eva se svým kolegou Jakubem. V průběhu vyšetřování vyplouvají na povrch zcela očividné důkazy proti Samovi, naivnímu americkému příteli mrtvé Heleny. Evě ale instinkt napovídá, že něco není v pořádku. Je jediná, kdo se zabývá i nenápadnými detaily a klade si další a další otázky. V pátrání po pachateli ji podporuje i její bývalý přítel Martin, který jí coby státní zástupce pomáhá, jak může, ač se sám ocitá v ohrožení a hrozí mu ztráta místa. Martin ale není jediný muž, který se v Evině blízkém okolí pohybuje. Její divoký osobní život se stále více prolíná i s jejími případy.

Během vyšetřování se Eva ocitá stále hlouběji v soukolí moci, chtíče a intrik. V pozadí mezitím spřádají své sítě policejní prezident i ministr vnitra – a oba sledují své vlastní zájmy…

 

Infernum

Autor: Mark Maria Kraft

Vydalo: nakladatelství Cosmopolis
Překlad: Emílie Harantová
Počet stran: 312
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 10/2017
ISBN: 978-80-271-0026-2

Přečtěte si více o knize Infernum, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Cosmopolis.

Nakladatelský dům Grada, největší vydavatel odborné literatury, rozšířil v roce 2015 své portfolio o značku Cosmopolis. Tato značka vám přináší kvalitní světovou a českou beletrii. Nabízí všem čtenářům ty nejlepší knihy z celého světa, strhující příběhy, napínavá dramata, ale i romantiku a zábavu.

 

Ukázka z knihy

Místo, kde byla nalezena mrtvola, se nacházelo proti hotelu Hilton v Praze-Karlíně, poblíž jižního břehu Vltavy.
Tam se zachytila o jeden z podlouhlých betonových bloků, které regulovaly proud v uměle založené strouze pro kajaky. Objevil ji hotelový host, který venčil psa, kolem jedné hodiny ranní. Říční policie mrtvolu zabalenou v pytli na odpadky vylovila a dopravila na břeh.
Eva Jelínková se musela odvrátit a zvracela. To se komisařce stalo za dvanáct let služby jen jedinkrát, tehdy, hned při prvním případu, když po škole pracovala druhý den v oddělení vražd. Tohle však překonávalo všechno, co doposud viděla. Dokonce i její kolegové se museli čas od času odvrátit a dalo jim obrovskou námahu, aby neudělali totéž. Vrhla poslední pohled na mrtvolu zohyzděnou k nepoznání, která ležela před ní na zemi.

 

Vyhrajte knihu Infernum

Důkazy v případu vraždy mladé dívky, jejíž tělo nalezli ve Vltavě zabalené do pytle na odpadky, jasně ukazují na jejího amerického přítele Sama. Ale není toto řešení až moc jednoduché? Vyšetřovatelce Evě Jelínkové na celé věci něco nesedí a nenápadné detaily, které postupně vyplouvají na povrch, ji přimějí k myšlence, že vrahem může být ve skutečnosti někdo mnohem mocnější, než je naivní Sam. Podaří se jí skutečného pachatele vypárat dříve, než se zaplete do spletité sítě moci, chtíče a intrik? To si přečtěte v napínavém thrilleru, jehož autorem je nováček detektivního žánru Mark Maria Kraft.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Cosmopolis vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Infernum vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Infernum
probíhá od 13. do 26. listopadu 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 krimi knihy Infernum

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeInfernum
Každé zlo má svou příčinu

Kraft, Mark Maria

Cosmopolis, 2017

Napsat komentář