Kouzelné dětské příběhy

DetiCtou
Kouzla jsou všude kolem nás, třeba i v knihách. Seznamte se s Idou, která věří v moc padající hvězdy, zjistěte, kam se ztrácejí ponožky, odhalte s Ráchel kouzlo starých škrpálků a s Adamem se sklouzněte po kouzelné skluzavce.

Blíží se Vánoce a čekání na ně si můžete zkrátit příběhem o dívce Idě, která žije v dětském domově a touží po tom, aby našla rodiče. Celé dny tráví u okna vyhlížením nových rodičů. Večer před Štědrým dnem spatří padající hvězdu a vysloví své přání. A Vánoce jsou přece svátky splněných přání…

Malá Ida žije v dětském domově a moc touží po mamince a tatínkovi. Není tolik průbojná jako ostatní děti, a tak se na ni většinou nedostane pohlazení nebo pochování na klíně. Celé dny prostojí u okna a dívá se, jestli nepřichází nová maminka s tatínkem. Večer před Štědrým dnem za oknem uvidí padat hvězdu. Dobře ví, že padající hvězda dokáže splnit přání, a tak si moc přeje maminku a tátu. Na opačném konci města bydlí pán a paní Andělovi, kteří marně touží po děťátku. I oni uvidí padat hvězdu a oba si přejí, aby se jejich rodina rozrostla. A protože Vánoce jsou svátky splněných přání, nakonec se všem jejich tužby splní. Knížka je určena dětem mladšího školního věku.

Ukázka z knihy

Vanocni hvezda a splnena praniDalší ukázky naleznete na stránkách nakladatele.

Vánoční hvězda a splněná přání

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrátorka: Magda Veverková-Hrnčířová

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-262-1276-8
Doporučená cena: 215 Kč

 

Knihu Vánoční hvězda a splněná přání vydalo nakladatelství Portál.

O autorce

Zuzana Pospíšilová je známá autorka knih pro děti, v Portále vyšla řada jejích titulů (např. Pohádky do hajan; naše recenze; Záhada školní půdy, Školní strašidlo, Školní detektiv nebo Svět plný hádanek).

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Také vám mizí ponožky? A věděli jste, že i ony žijí vlastní životem? Ponořte se do příběhů deseti ponožek a zažijte s nimi jejich pohádková dobrodružství. Každá ponožka se liší nejen povahou, ale i vlastním příběhem…

Ach, ty ponožky! Do pračky hodíme dvě a ven vytáhneme jenom jednu. Kam se pořád ztrácejí? Je nad slunce jasné, že někam mizet musejí. I doma u malé Bé to tak chodí. A víte co? Ztracené ponožky se vydávají do světa! A tam se proslaví jako filmová hvězda. Nebo se stanou detektivem, myší maminkou, zachráncem koťátek, anebo jednoduše zalátají díru ve vraním hnízdě.
Roztomilá knížka příběhů deseti ponožek, v nichž každá zažívá své dobrodružství. Vydejte se s nimi do pohádky, na plavbu po moři i mezi bojující růže. Příběhy jsou různé, tak jako jejich hlavní hrdinové: jedna ponožka je vlněná, druhá chlupatá, třetí hed­vábná… Jakou asi mají povahu? Kam se vypraví? Jaký je čeká osud?
Ideální knížka k předčítání a vymýšlení vlastních ponožkových příhod. Odteď vám ani ta nejsepranější ponožka nebude připadat nudná. Pro děti od pěti let.

Ukázka z knihy

Neobycejna dobrodruzstvi deseti ponozek 1

Neobycejna dobrodruzstvi deseti ponozek 2

Navnadily vás ukázkové obrázky? Tak si neváhejte přečíst další ukázku.

Ohlasy na knihu

Milujeme české Lichožrouty Pavla Šruta a teď tu máme naše, polské, ponožky Justyny Bednarekové. Kdo četl první knížku, potřebuje druhou, kdo četl druhou, sáhne po první. Takové už ponožky zkrátka jsou — spojují se v páry.

- Grzegorz Kasdepke, polský autor knih pro děti

Neobyčejná dobrodružství deseti ponožek (čtyř pravých a šesti levých)

Autorka: Justyna Bednareková
Přeložila: Michala Benešová
Ilustroval: Daniel de Latour

Počet stran: 168
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7577-145-2
Doporučená cena: 269 Kč

 

Knihu Neobyčejná dobrodružství deseti ponožek (čtyř pravých a šesti levých) vydalo nakladatelství Host.

O autorce

Justyna Bednareková (* 1970) vystudovala romanistiku, pracuje jako novinářka a redaktorka. Má tři děti a bydlí v malém domku ve Varšavě. Neobyčejná dobrodružství deseti ponožek (2015) je její prvotina. Získala za ni cenu Przecinek i Kropka vyhlašovanou knihkupeckým řetězcem Empik, Literární cenu hl. m. Varšavy 2016 i nominaci na Knihu roku 2015 v polské sekci IBBY.

Zdroj informací: nakladatelství Host 

————————————————

Máte doma půdu? Hlavní hrdinka Ráchel zjistí, že se zde ukrývá řada pokladů, jako například zaprášené botky. Ale pozor! Nejedná se o obyčejné boty, ale kouzelné, které se dokážou proměnit v různé boty podle situace. Jaké tajemství se s nimi pojí?

Na půdě se najde pokladů! Když malá Ráchel objeví u babičky staré zaprášené botky, vůbec netuší, že má tu čest s kouzelnými botičkami, které se umějí proměňovat tak, jak malá dobrodružka zrovna potřebuje. Staré škrpálky navíc střeží velké rodinné tajemství. Prvotina oblíbené televizní moderátorky zaujme holčičky i kluky.

Ukázka z knihy

Strevicek skrpalek

Přečtěte si zbytek ukázky.

Střevíček Škrpálek

Autorka: Petra Svoboda
Ilustrátorka: Zuzana Osako 

Počet stran: česky
Vazba: vázaná
Formát: 166×243 mm
ISBN: 978-80-271-0453-6
Doporučená cena: 259 Kč

 

Knihu Střevíček Škrpálek vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Hlavní hrdina Adam si najde vskutku neobyčejného kamaráda, a to neviditelného ptáčka Štěbetáčka mluvícího lidskou řečí. A ten mu odhalí tajemství jeho skluzavky. Je totiž kouzelná a dokáže Adama přenést, kamkoli si přeje. Tak honem na skluzavku za dobrodružstvím!

Adámek je pětiletý chlapec s bohatou fantazií. Jednoho dne se mu přihodí zvláštní věc – vedle ucha mu zaštěbetá ptáček. Řeknete si, co je zvláštního na štěbetajícím ptáčkovi, na každé zahradě jich je přece spousta. Ale tenhle Adamův je opravdu neobyčejný. Jmenuje se Štěbetáček, mluví lidskou řečí a je… neviditelný. Z chlapce a ptáčka se okamžitě stanou nerozluční kamarádi. Štěbetáček zná nejen zajímavé příběhy o zvířátkách, ale i tajemství Adamovy skluzavky stojící na zahradě uprostřed pískoviště. Ta skluzavka je totiž kouzelná! Dokáže Adama přenést, kamkoli si přeje. Stačí použít správné zaklínadlo – a je to! Před Adamem a ptáčkem se okamžitě otevře pohádkový svět plný vzdálených zemí, divokých zvířat a napínavých dobrodružství.

Ukázka z knihy

Adam a kouzelna skluzavka

Neváhejte si prohlédnout další obrázky na stránkách nakladatele.

Adam a kouzelná skluzavka

Autorka: Mária Lazárová
Ilustroval: Ľuboslav Paľo

Počet stran: 88
Vazba: vázaná
Formát: 170×235 mm
ISBN: 978-80-7529-379-4
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Adam a kouzelná skluzavka vydalo nakladatelství Slovart.

O autorce

Mária Lazárová vystudovala Přírodovědnou fakultu UK v Bratislavě a kromě psaní knih (např. Nela a růžová velryba či Tři koťátka tety Mily) se věnuje i blogu.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Po jakém kouzelném příběhu sáhnete jako první? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVánoční hvězda a splněná přání

Pospíšilová, Zuzana

Portál, 2017

zobrazit info o knizeNeobyčejná dobrodružství deseti ponožek (čtyř pravých a šesti levých)

Bednareková, Justyna

Host, 2017

zobrazit info o knizeStřevíček Škrpálek

Svoboda, Petra

Grada, 2017

zobrazit info o knizeAdam a kouzelná skluzavka

Lazárová, Mária

Slovart, 2017

Napsat komentář