Pavučina tajemství

Nejskytejsi prani
Městečko Sycamore Glen vypadá jako obyčejné město, jakých je na světě plno. Omyl! Stačí jedna nehoda na koupališti, aby se začalo rozmotávat klubko tajemství z minulosti. Všechna pohřbená tajemství vyplavou na povrch. Jak se k tomu postaví místní obyvatelé?

Při pohledu zvenčí může Sycamore Glen vypadat jako naprosto obyčejné ospalé maloměsto. Ale za bílými plaňkovými ploty leží pavučina tajemství utkaná od jednoho domu k druhému.
Místní obyvatelé si v sobě nesou, stejně jako každý z nás, břemeno vlastní minulosti – až do chvíle, kdy nehoda na koupališti naruší zdejší křehkou rovnováhu. A když závažné okolnosti donutí jednu ženu vrátit se po letech do Sycamore Glen, začíná se klubko sousedských vztahů a životů pomalu rozplétat.
Jediné parné léto odhalí dávno pohřbená tajemství a obyvatelé Sycamore Glen zjistí, že je nemožné skutečně znát ty, kteří jsou nám nejbližší. Je ale také nemožné milovat je a odpustit jim?

Ukázka z knihy

S Cutterem jsme byli u toho, když koupaliště v Sycamore Glen zahajovalo letní sezonu. Takže jsem na vlastní oči viděla pavučinu, kterou utkal pavouk přes branku a která bránila lidem, aby vstoupili rovnou do areálu, tak jak to dělali každý rok. Naši noví sousedé nervózně přešlapovali, hodně hlasitě vzdychali a čekali, až plavčíci něco vymyslí. (str. 9)

Ohlasy na knihu

Marybeth Mayhew Whalen se s pochopením a soucitem noří pod povrch tiché předměstské čtvrti, aby odhalila její temnější stránku. Román Nejskytější přání je plný nečekaných zvratů a sympatických, uvěřitelných postav, překvapí i potěší a rozhodně vás přiměje k tomu, abyste se na svou klidnou čtvrť podívali novýma očima.

- Diane Chamberlain, autorka bestselleru Dvojí život

Nejskrytější přání

Autorka: Marybeth Whalen
Přeložila: Monika Pavlisová

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 155×212 mm
ISBN: 978-80-88096-98-6
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Nejskrytější přání vydalo nakladatelství Mystery Press.

O autorce

Marybeth Whalen je americká spisovatelka, který se ve svých knihách věnuje výsostně ženským tématům. Je spoluzakladatelkou oblíbeného webu Shereads.org, zaměřeného na tvorbu nejzajímavějších současných autorek. S manželem Curtem  jsou svoji již pětadvacet let, mají šest dětí a společně žijí v Severní Karolíně. Marybeth vede rodinný obchod, ale vždycky si najde dost času na čtení a psaní dalších románů.


Nakladatelství Mystery Press se od svého založení v roce 2015 velmi rychle etablovalo na tuzemském knižním trhu jako specialista na detektivky, thrillery a krimi romány. V současnosti vydává zejména anglo-americké autory, z nichž pro české čtenáře objevilo např. Angličany Stevea Robinsona (genealogické thrillery Stopy v krvi a Hluboký hrob) a Tima Weavera (drsné krimi Není cesty zpět a Bez slitování), ale nebojí se ani velkých amerických jmen, jako jsou Janet Evanovich či Dan Simmons. Pod logem Mystery Pressu vycházejí rovněž knihy českých autorů, a to především v subžánrech klasické a historické detektivky, mysteriózního thrilleru či procedurální krimi.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNejskrytější přání

Whalen, Marybeth Mayhew

Mystery Press, 2017

Napsat komentář