Zasoutěžte si o případ pohanských rituálních vražd

udoli-stinu-perex
Sestra Fidelma se vydává do Zapovězeného údolí, aby zde jménem svého královského bratra vyjednala podmínky pro stavbu kostela a školy. Kromě tohoto nelehkého diplomatického úkolu na ni ale čeká také případ několikanásobné vraždy.

Vyšetřování na nepřátelském území

Sestra Fidelma provázená věrným Eadulfem se na pokyn svého královského bratra vydává na cestu do vzdáleného „Zapovězeného údolí” obývaného starým pohanským klanem, aby s tamním náčelníkem vyjednala podmínky vybudování křesťanského kostela a školy. Téměř u cíle své cesty nalézají ale oba poutníci strašlivý výjev – rituální kruh sestavený ze třiatřiceti nahých těl zavražděných mladíků.

Fidelma ví, že jako advokátka irského práva má za povinnost hrůzné vraždy vyšetřit, ale po příchodu do samotného údolí pochopí, že její úkol nebude vůbec snadný. V tamním klanu má hlavní slovo pohanský náčelník Laisre a jeho druid a místní se netají nepřátelstvím ke králově křesťanské vyslankyni. Když posléze dojde k dalším vraždám, sama Fidelma je neprávem uvězněna a musí bojovat o vlastní svobodu. A postupně se ukáže, že v jejích rukách leží nejen odhalení pachatele rituálních vražd, ale také osud celého království jejího bratra.

 

Údolí stínu

Autor: Peter Tremayne

Vydalo: nakladatelství Vyšehrad
Překlad: Alžběta Slavíková Hesounová
Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Vydáno: 9/2017
ISBN: 978-80-7429-528-7

Přečtěte si více o knize Údolí stínu, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Vyšehrad. A nezapomeňte si také prohlédnout ukázku.

Nakladatelství Vyšehrad se se svými zhruba 80 tituly ročně se řadí mezi dvacítku největších českých nakladatelů. V řadě tematických oblastí – v historii a literatuře faktu, ve filosofii a teologii, v beletrii, zahrnující jak prózu, tak poezii, v dárkových publikacích, v kuchařkách a knihách věnovaných otázkám zdraví – se snaží nabídnout kvalitní literaturu novou i léty prověřenou.

 

Ukázka z knihy

Žena ho souhlasně sledovala. Když bylo dílo dokonáno za pomoci druhého kusu provazu, který mladíkovi volně uvázali kolem krku a jeho konec dali jednomu z lovců do ruky, jezdkyně spokojeně přikývla. Pohlédla k nebi a potom zpět na skupinku před sebou. Psi se mezitím uklidnili, vzrušení z lovu už opadlo.
„Pojďme, máme před sebou dlouhou cestu,“ řekla, otočila koně a vyrazila volným krokem zpět k lesní pěšině.
Lovec vedoucí zajatce vykročil za ní, následován svými dvěma druhy a psy.
Mladý kněz škobrtl a znovu zvolal:
„Pro lásku boží, to neznáš slitování?“
Lovec okamžitě škubl provazem, který se nešťastníkovi zaryl do krku. Potom se k zajatci obrátil a obdařil ho úsměvem svých zčernalých zubů.
„Přežiješ déle, křesťane, když budeš šetřit dechem.“ (str. 26)

 

O autorovi

Peter-TremaynePeter Tremayne (*1943), vlastním jménem Peter Berresford Ellis, je britský historik a spisovatel. Narodil se v anglickém Coventry ve Warwickshire, kde je možné doložit rodinu Ellisových až do roku 1228. Irské, skotské, velšské a bretonské rodinné kořeny ho inspirovaly ke studiu Keltů a keltské kultury, přičemž své vzdělání zužitkoval jak v populárněvědeckých pracích, tak v beletrii. Je autorem odborných prací věnovaných Keltům v Itálii a Řecku, dále postavení keltských žen, irské mytologii, ale napsal také několik literárních biografií. Jeho prozaické dílo zahrnuje žánr fantasy, historické romány a detektivní příběhy. Dosud vydal téměř 100 knih a stejný počet povídek, četné studie a nepočítaně novinových článků. Pod pseudonymem Peter Tremayne publikoval 55 knih, z nichž právě detektivní příběhy o sestře Fidelmě mu vynesly celosvětovou proslulost.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Vyšehrad)

 

Vyhrajte knihu Údolí stínu

Případy sestry Fidelmy jsou u nás vydávány na přeskáčku, proto se nyní můžete vrátit s jednadvacátou knihou této série zpátky v čase, kdy se králova sestra vydává na diplomatické jednání do údolí obývaného starým pohanským klanem a mimo to zde také bude vyšetřovat svůj šestý případ. Během cesty za náčelníkem Laisrem a jeho druidem totiž narazí na těla třiatřiceti rituálně zavražděných mladíků a velmi dobře ví, že jako advokátka irského práva má povinnost hrůzné vraždy vyšetřit. Při tom však bude muset nejen odhalit pachatele, ale také bojovat o vlastní svobodu a osud království jejího bratra.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Vyšehrad vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Údolí stínu vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Údolí stínu
probíhá od 8. do 21. listopadu 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 historické detektivky Údolí stínu

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeÚdolí stínu
Případ sestry Fidelmy

Tremayne, Peter

Vyšehrad, 2017

Napsat komentář