Zimní sporty s nakladatelstvím Albatros Media

uvod-sport
Dušičky jsou za námi, svatý Martin je za rohem, všechny obchody se převlékají do vánočního a i naše knižní tipy se tentokrát zaměří na blížící se zimní sezónu. Nakladatelství Albatros Media nás totiž bere na prohlídku zimních sportů. Ať už fandíte hokeji, či raději vyrazíte do českých hor na běžkách, v dnešních tipech si přijdete na své.

První kniha nás přenese do Kanady, kde se spolu s možná nejlepším hokejistou všech dob Waynem Gretzkym podíváme na ty nejvýznamnější momenty hokejových dějin. Kniha 99: Hokejové příběhy je strhujícím vyprávěním historie hokeje z pera toho nejpovolanějšího.

99: Hokejové příběhy

Autor: Wayne Gretzky
Přeložila: Hana Ježková

Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Formát: 170×230 mm
ISBN: 978-80-265-0661-4
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu 99: Hokejové příběhy vydalo nakladatelství BizBooks.

Všichni víme, co Wayne Gretzky pro hokej znamená. Teď si můžeme konečně přečíst, co hokej znamená pro něj. V knize 99: Hokejové příběhy přináší autor svůj osobní pohled na nejvýznamnější momenty hokejových dějin. Bere čtenáře na led i do kabin hráčů a vypráví bezmála stoletou historii NHL, která dosud nebyla nikdy publikována. Historii, která se zrodila z divokých bitev na přírodním ledě, překlenula mytickou zlatou éru, v níž byla velikost definována několika slavnými jmény (Howe, Richard, Béliveau, Hull, Orr a Esposito), zapsala nezapomenutelné hokejové dynastie v Montrealu, New Yorku a Edmontonu, a pokračuje současnými úspěchy moderní NHL. Gretzky se dělí o příběhy velkých hráčů a skvělých osobností, které ho inspirovaly, motivovaly k lepším výkonům nebo podržely, když mu bylo nejhůř. On sám poznal s ničím nesrovnatelné nadšení při pozvednutí Stanley Cupu a do celé ságy o hokejové hře vetkává vlastní vzpomínky a postřehy, srdečně a upřímně podává výčet přátelství a rivalství, triumfů a zklamání, idolů a hrdinů. Všechno jsou to skvělé hokejové příběhy.

Ukázka z knihy

Snímek obrazovky 2017-11-06 v 15.07.04

 

Neváhejte také nahlédnout do delší ukázky z této knihy, kterou si můžete stáhnout na stránkách nakladateství Albatros Media.

O autorovi

Wayne Gretzky, přezdívaný The Great One, je bývalý kanadský hokejista, který je v současnosti spoluvlastníkem a trenérem Pheonix Coyotes. Gretzky je často považován za nejlepšího hráče v historii NHL. Total Hockey: The Official Encyclopedia of the NHL označuje Gretzkyho jako „největšího hráče všech dob“. Je obecně přijímán jako největší hráč své éry a mnoha sportovními komentátory, hráči, trenéry a fanoušky je považován za nejlepšího hráče všech dob.

Socha Wayne Gretzkyho v kanadském Edmontonu. Zdroj: wikimedia.org

Již ve věku dítěte byl odhalen jeho obrosvký talent, hrál o úroveň výše než jeho vrstevníci. Profesionálním hráčem se stal v 17 letech ve World Hockey Association, odkud později přešel do NHL. Vytvořil 40 rekordů v základní části, 15 rekordů v play-off, 6 All-Star rekordů, s Edmontonem Oilers vyhrál čtyřikrát Stanley Cup, zíksal 9x Hart Trophy a 10x Art Ross Trophy. Je jediným hráčem, který kdy v NHL za sezónu získal 200 bodů, a to celkem čtyřikrát. V patnácti sezónách NHL získal více než 100 bodů, třináct z nich v nepřerušené sérii.

Kariéru ukončil v roce 1999, na Zimních olympijských hrách 2002 byl manažerem kanadského týmu. V roce 2000 se stal spolumajitelem týmu Phoenix Coyotes a po výluce NHL v letech 2004–2005 se stal hlavním trenérem.

Kromě mnoha rekordů a ocenění, které během své kariéry získal, je také jediným hráčem NHL, který měl číslo dresu 99 a po skončení jeho kariéry bylo v celé NHL vyřazeno.

Zdroj: zivotopis.osobnosti.cz

————————————————

Jizerská 50. Pokud toto sousloví řeknete před kýmkoli, kdo vyrůstal v českých zemích, pravděpodobně mu bude připadat minimálně povědomé. Tento tradiční závod na běžkách se v Jizerských horách běhá každoročně již od roku 1968. Nově vydaná dárková publikace vám prostřednictvím fotografií i příběhů přiblíží tento dlouhý běh, který utvářel a pořád utváří životy mnoha českých běžkařů a který se vyznačuje svou neopakovatelnou atmosférou, kterou mohou nabídnout jen české hory odpočívající pod bílou peřinou.

Jizerská 50

Autor: kolektiv

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 260×250 mm
ISBN: 978-80-264-1597-8
Doporučená cena: 599 Kč

Knihu Jizerská 50 vydalo nakladatelství CPress.

Padesátku jezdí profesionálové, slavné osobnosti i obyčejní lidé. Buďte i vy hvězdou Jizerské 50! Závodu, který je symbolem běžeckého lyžování, závodu plného příběhů, výzev i silných zážitků. Závodu s jedinečnou tradicí, kde na vlastní kůži zakusíte neopakovatelnou atmosféru na trati v srdci Jizerských hor. Vytvořte si vlastní příběh a doplňte jej o vzácné historické okamžiky i osobní vzpomínky aktérů závodu díky této jedinečné dárkové knize.

Ukázka z knihy

Snímek obrazovky 2017-11-06 v 15.09.20Snímek obrazovky 2017-11-06 v 15.09.44

Nahlédnětě také do rozsáhlé ukázky z této knihy ve vysoké kvalitě.

 

Jizerská 50 v roce 2015, zdroj: wikimedia.org

 

O nakladateli

Albatros Media je mediální společnost a největší knižní nakladatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až do roku 1949 vydává více než 2 000 knižních titulů ročně. Spadají pod něj knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading a Palmknihy a nabízí díky tomu široké spektrum mediálních produktů – knih, e-knih a audioknih.

Zdroj: albatrosmedia.cz


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knize99: Hokejové příběhy

Gretzky, Wayne

BizBooks, 2017

zobrazit info o knizeJizerská 50

CPress, 2017

Napsat komentář