Nenechte si ujít v týdnu od 30. října do 5. listopadu 2017

nenechte_si_ujit
Po změně času nás teď čekají dlouhé podzimní večery. Všichni knihomolové však vědí, jak je naplnit – s knížkou v ruce. V našem článku zjistíte, kam si příští týden zajít pro inspiraci, po celé zemi se totiž koná plno literárních událostí.

Týden začneme v Knihovně Karla Dvořáčka ve Vyškově. V pondělí 30. října se zde od 16.30 můžete zúčastnit besedy s Františkem Niedlem, autorem historických románů. Můžete znát například jeho knihy Čas vlkůČtvrtý králův pes či Útěk do pekel. Před několika lety jsme vám dokonce přinesli i zajímavý rozhovor, kde autor vyprávěl právě o posledně jmenovaném titulu. Jestli vás historie zajímá, určitě si nenechte tuto besedu ujít.

úterý 31. října se stavte v prodejně Knihy Dobrovský v Brně na ulici Joštova. Od 17.00 zde totiž bude mít autogramiádu a besedu známá česká blogerka Veronika Hurdová, která nedávno vydala knihu Krkavčí matka?. V knize najdete pečlivě uspořádané příspěvky z autorčina blogu, kde píše hlavně o svém mateřství. Má totiž tři děti, které se snaží po tragické smrti svého muže vychovávat, jak nejlépe dokáže, a zároveň si u toho všímá i komických situací, které rodičovství přináší.

Brně ještě zůstaneme. V úterý 31. října přijede do Knihovny Jiřího Mahena spisovatelka Petra Hůlová a od 17.30 zde bude mít autorské čtení. Tato autorka získala už plno ocenění, za knihu Paměť mojí babičce obdržela například cenu Magnesia Litera v kategorii Objev roku, za novelu Umělohmotný třípokoj pak Cenu Jiřího Ortena. Její autorské čtení tak bude určitě velice zajímavé a neměli byste si je nechat ujít.

úterý 31. října se podíváme také do hlavního města. V Paláci knih Luxor v Praze se od 16.00 koná křest vzpomínkové biografie J. P. Belmonda nazvané Mých tisíc životů. Tento francouzský herec léta okouzloval divačky po celém světě a dodnes neztratil nic ze svého charismatu. O jeho životě, láskách, rodině i filmových rolích si můžete přečíst právě v jeho autobiografii. Knihu pokřtí Jiří Krampol.

Jak vytrhnout velrybě stoličkuJak dostat tatínka do polepšovny – to jsou jen dva z filmů, ve kterých si zahrál legendární dětský herec Tomáš Holý. Ve středu 1. listopadu si můžete jeho životní osud připomenout v Paláci knih Luxor v Praze.  Od 17.00 se zde totiž bude křtít kniha Jmenuju se Tomáš od Oty Karse. Jde o první skutečný životopis tohoto oblíbeného herce a vy se díky němu dozvíte něco více o jeho životě. Účast na křtu přislíbil i Tomášův otec Václav Holý.

Ve čtvrtek 2. listopadu se v Krajské knihovně v Pardubicích od 17.00 uskuteční autorské čtení Oskara Georga Sieberta. Před svou emigrací do SRN žil tento spisovatel z česko-německé rodiny dlouhá léta v Československu. O své životní zkušenosti napsal knihu Jednou cizincem, provždy cizincem a právě z ní návštěvníkům pardubické knihovny přečte vybrané úryvky. V knize popisuje nejen protektorátní Prahu, ale také situaci v poválečném pohraničí i komunistickém kriminálu. A také si pokládá otázky, jak by jeho život vypadal, kdyby se některé věci staly jinak.

Ve čtvrtek 2. listopadu si můžete zajít na zajímavou besedu a autogramiádu do ostravského Domu knihy. Od 17.00 tu na vás bude čekat Kateřina Jasinská, které nedávno vyšla kniha Nejsem kaktus s podtitulem Jak správně telefonovat. Autorka působí v oblasti telemarketingu už od roku 2000 a ve své nové knize se snaží lidem poradit, jak nejlépe si sjednat obchodní schůzku po telefonu, jak zvýšit úspěšnost telefonátů či jak vést efektivní a lidský rozhovor.

Ve čtvrtek 2. listopadu nás čeká ještě jedna skvělá akce. V pražském Paláci knih Luxor se od 16.00 uskuteční křest knihy Filmové komedie II. odLadislava Smoljaka a Zdeňka Svěráka. V této knize najdete legendární příběhy jako Jára Cimrman ležící, spícíKulový bleskNejistá sezonaRozpuštěný a vypuštěnýTrhák. A dokonce se dozvíte i něco navíc, v knize jsou i některé pasáže, které se do filmu už nevešly. Knihu pokřtí sám Zdeněk Svěrák.

Další zajímavé literární akce najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář