Zaměřeno na muže

tipy-muzi-uvod
Jaká je role muže v dnešní společnosti? Má být silným ochráncem, který nedává své city najevo? Nebo má naopak být něžným a citlivým? Autoři dnes představovaných knih se otázkou mužství zabývají.

Role muže ve společnosti se za historii lidstva několikrát dramaticky přeměnila. Nejdříve měl za úkol zajišťovat potravu, pak se stal odvážným rytířem, nebojácným ochráncem rodiny. Moderní doba ale přinesla změny největší a hlavně nejrychlejší. Na otázku, jak být správným mužem, manželem a otcem v dnešní společnosti se vám pokusí odpovědět nová kniha Mileny Mikulkové Hlavu vzhůru, chlap(c)i!

Hlavu vzhůru, chlap(c)i!

Autorka: Milena Mikulková

Počet stran: 136
Vazba: brožovaná
Formát: 167×240 mm
ISBN: 978-80-271-0196-2
Doporučená cena: 189 Kč

Knihu Hlavu vzhůru, chlap(c)i! vydalo nakladatelství Grada.

Tato kniha je pro všechny muže, kteří nepřestávají hledat, PROČ a JAK být správným mužem, manželem a otcem. Autorku k sepsání inspirovaly stovky příběhů jejích klientů – mužů, kteří našli odvahu a vydali se na cestu k sobě – s odvahou a nadějí. A inspirovala jí i cesta vlastního partnera. Kniha volně navazuje na její předchozí dílo Hlavu vzhůru, rodiče!
Autorka píše:
Chci povzbudit rodiče, aby věnovali nenahraditelnou pozornost výchově synů.
Chci povzbudit muže:
– aby zrušili 5 slibů malých chlapců,
– aby nepodcenili 5 pastí,
– aby našli 5 zdrojů k mužství,
– aby naplnili 5 nevyslovených tužeb,
– aby zvládli splnit 5 životních úkolů
– aby byli sobě navzájem podporou.

Chci povzbudit ženy, aby s úctou daly mužům šanci.

O autorce

Milena Mikulková se narodila v roce 1963, pracuje jako sociální pedagog, zabývá se vztahovým a výchovným poradenstvím. Jako poradce, trenér a kouč poskytuje lidem podporu v rozvoji jejich vlastních schopností a dovedností ke zvládání různých životních situací. V poradenské praxi, v lektorské činnosti a dalších aktivitách snoubí lidskost s odborností, teorii s praxí, písmenka s obrázky, vážnost s humorem. Je vdaná a má tři dospělé syny.

Zdroj: grada.cz

O nakladateli

Knihy nakladatelství Grada můžete na pultech knihkupců vídat od roku 1991. Za tu dobu se Grada stala největším nakladatelstvím odborné literatury u nás.

Pod logem Grada vychází odborné knihy z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Od práva, ekonomiky a účetnictví, manažerských titulů, po psychologii, zdravotnictví, počítačovou literaturu, architekturu a stavebnictví.

Nakladatelství nezapomíná ani na technické obory. Celkový počet oborů, kterým se nakladatelství věnuje, a ze kterých můžete vybírat, je 29. Z takto široké nabídky si vybere opravdu každý.

Autoři knih Grady patří mezi přední odborníky ve svém oboru. Například Stanislav Kratochvíl, přední český psycholog a vedoucí psycholog v psychiatrické léčebně v Kroměříži nebo Václav Klaus, ekonom, politik a bývalý prezident České republiky.

Knihy Grady nejsou určeny pouze odborníkům. Z široké nabídky odborných publikací si vyberou také studenti a odborná veřejnost. Všeobecná témata naučné odborné literatury mohou zaujmout i neodbornou širší veřejnost.

————————————————

Po staletí byli muži vedeni k tomu, aby nedávali své emoce – strach především – nijak najevo, a nyní je žádoucí, aby se stali citlivými, upřímnými a starostlivými partnery, rodiči či přáteli. Kniha amerického psychologa Roberta Garfielda nazvaná Mužský kód ukazuje, jak mohou muži vytvářet smysluplné přátelské vztahy a jak jim pak mohou pomoci v jejich osobním životě.

Mužský kód

Autor: Robert Garfield
Přeložil: Ivo Müller

Počet stran: 236
Vazba: brožovaná
Formát: 160×230 mm
ISBN: 978-80-262-1253-9
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Mužský kód vydalo nakladatelství Portál.

V minulosti se muži řídili tím, co autor nazývá mužským kódem – pevným souborem vodítek a norem, které vedly muže ke stoicismu, tichosti a síle. Změny mužské role v posledních desetiletích vyvíjejí na muže tlak, aby přestali své emoce skrývat. Zkušený psychoterapeut zkoumá jedinečné výzvy, jimž dnešní muži čelí, vybízí je k opuštění mužského kódu a rozvíjení mužství, které slučuje tradiční mužské vlastnosti s dovednostmi emoční intimity.
Ve svých „laboratořích přátelství“ vybízí muže, aby s ostatními muži vytvořili pouto založené na čtyřech pravidlech – kontaktu, komunikaci, závazku a spolupráci – jako základu smysluplných vztahů. Vychází ze skutečných příběhů i výzkumných poznatků a ukazuje, že důvěrné přátelství může být základem pro budování a udržení hlubokých vztahů se všemi blízkými, včetně partnerek, dětí a rodičů, a umožňuje mužům vést šťastnější a zdravější život.

Ukázka z knihy

pictureprovider.aspx

Pokud vás kniha zaujala, podívejte se i na další ukázky.

O autorovi

Robert Garfield je americký psycholog a psychoterapeut, dlouhodobě se věnuje problematice mužství a rozvoji osobnosti u mužů.

Zdroj: portal.cz

O nakladateli

Nakladatelství Portál bylo založeno v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřilo především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly další oblasti jako sociologie, politologie, zdraví, média, antropologie, ekologie, filozofie, ekonomie, sémiotika či kulturologie. Velkou skupinu čtenářů Portálu tvoří rodiče. Pro ně jsou určeny praktické příručky o výchově a také knihy her a nápadů rozvíjejících dětskou tvořivost, které úspěšně využívají i učitelé a vychovatelé.

 


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete knihy nejen pro muže!

Jak vnímáte roli muže v dnešní společnosti vy? Napište nám svůj názor do komentářů!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHlavu vzhůru, chlap(c)i!
Osvobozený muž – stručně, jasně a výstižně

Mikulková, Milena

Grada, 2017

zobrazit info o knizeMužský kód
Klíč k mužským emocím

Garfield, Robert

Portál, 2017

Napsat komentář