Nenechte si ujít v týdnu od 23. do 29. října 2017

nenechte_si_ujit
Nevíte, co podniknout, když venku zrovna prší a je sychravo? V našem článku najdete hned několik tipů, i příští týden se totiž koná řada skvělých akcí ze světa knih a literatury. 

pondělí 23. října přijede do ostravského Domu knihy Bára Nesvadbová, aby zde návštěvníkům představila svůj nový diář, který nazvala jednoduše Diář Báry Nesvadbové. Její beseda a autogramiáda začíná v 16.00. Autorka je známá spisovatelka, návrhářka a šéfredaktorka módního časopisu Harper’s Bazaar. Čtenáři ji znají například díky její knize povídek Řezníci, dále je také spoluautorkou scénářů k filmům Bestiář a Pohádkář. A na co se můžete těšit v novém diáři? Kromě místa na svoje poznámky zde najdete i dosud nevydané povídky Báry Nesvadbové, citáty pozoruhodných žen či různá zajímavá výročí.

pondělí 23. října se podíváme také do Paláce knih Luxor v Praze, kde se bude od 17.00 křtít komiks Malá máma od Lenky Sadvarové. Tuto novinku ocení hlavně všechny maminky na mateřské dovolené, protože hlavním tématem komiksu je právě výchova malého syna Lojzíčka, který svoji maminku neustále v něčem překvapuje. Autorka čerpala z vlastních zkušeností a vtipné situace , které jí syn připravoval přetvářela právě do komiksu.

Nechybí ani pozvánka pro milovníky záhad. V pondělí 23. října se v Krajské knihovně v Karlových Varech uskuteční beseda s Arnoštem Vašíčkem, autorem řady knih o tajemnu a záhadách. Tentokrát bude besedovat hlavně nad knihou Labyrint záhad – Největší tajemství Čech, Moravy a Slezska, která se, jak název napovídá, věnuje hlavně tuzemským záhadám. Dozvíte se plno překvapivých věcí, ze kterých často půjde mráz po zádech. Beseda začíná v 17.00.

Pondělí 23. října si od 17.00 v Knihovně Jiřího Mahena nenechte ujít scénické čtení LiStOVáNí, tentokrát z nové knihy oblíbeného amerického spisovatele Roberta Fulghuma Co jsem to proboha udělal?, která je plná autorových příhod a zamyšlení. Kromě toho představí i svou knihu Opravář osudů. Jakmile představení skončí, Robert Fulghum si rád se svými příznivci popovídá a podepíše se jim.

úterý 24. října se můžete stavit do Knihovny Karla Dvořáčka ve Vyškově, kde se od 16.30 koná beseda s finským bohemistou Eero Balkem. Působí jako překladatel ze slovanských jazyků do finštiny, konkrétně z češtiny, ruštiny, ukrajinštiny, slovenštiny a také srbštiny. A především o cestě české literatury až za severní polární kruh bude tato beseda.

Ve středu 25. října se podíváme na východní Moravu. Do Městské knihovny v Rožnově pod Radhoštěm přijede spisovatelka Hana Kolaříková a bude zde od 17.30 číst návštěvníkům ze své nejnovější knihy Pravý leopardí kožich. V tomto psychologickém románu poznáte příběh ženy, která se musí po předčasném porodu vyrovnat se smrtí svého miminka. Po autorském čtení bude následovat i beseda s autorkou.

Další skvělé autorské čtení si mohou užít všichni z Hradce Králové. Do Literární kavárny přijede Milena Štráfeldová, která zde bude číst ze své nové knihy Svatý rváč – Román o Jeronýmovi Pražském. Autorka je scénáristka, redaktorka Českého rozhlasu a také autorka historických románů. Možná jste se již setkali s jejími knihami Guláš pro Masaryka či Trestankyně. Její nejnovější román o osudech Jeronýma Pražského vznikal současně se scénářem právě natáčeného filmu Poslední útěk s Ondřejem Vetchým a Jitkou Čvančarovou. Autorské čtení začne v 17.00.

A na závěr týdne tu máme i něco pro nejmenší. Protože děti budou mít prázdniny, připravili si pro ně v Krajské knihovně v Pardubicích na pátek 26. října Čarování s pohádkou. Děti si pohádku nejen poslechnou, ale také si ji budou moci dotvořit. Zkušená lektorka doplní pohádku prvky muzikoterapie. Vše vypukne v 10.15, určitě se s dětmi stavte, bude to opravdu pohodové dopoledne.

Akcí se ale příští týden koná daleko více, další pozvánky naleznete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář