Nenechte si ujít v týdnu od 16. do 22. října 2017

nenechte_si_ujit
Příští týden nás čeká Velký knižní čtvrtek, během kterého vyjde plno zajímavých titulů, a již 27. ročník skvělého knižního veletrhu v Havlíčkově Brodě. Těšit se ale můžete i na besedy a autogramiády či veřejná čtení. Diář se vám tak rychle zaplní.

pondělí 16. října se stavte do Paláce knih Luxor v Praze. V 17.00 zde totiž vypukne oslava 25. výročí Knižního klubu. Toto české nakladatelství, které patří společnosti Euromedia Group, už čtvrtstoletí přináší skvělé knihy českých i zahraničních autorů. Na této oslavě máte navíc šanci setkat se s významnými autory, kteří právě v tomto nakladatelství vydávají své knihy.

úterý 17. října ještě zůstaneme v pražském Paláci knih Luxor. Tentokrát ale s sebou vezměte své děti, v 16.00 zde totiž začne křest knížky Jedeme na výlet do pohádky od Jitky a Marka Hladkých. Na  malé čtenáře čeká výlet duhovým autobusem do knížky. Napsat knihu není jednoduché, zejména když práci kazí skřítci Překlípek a Šmodrchálek. Je proto nutné napravit je, a řidiči s tímto úkolem pomohou dva malí hrdinové.

úterý 17. října se v ostravském Domu knihy sejdou všichni příznivci blogerek Lucie a Nicole Ehrenbergerových. Od 16.00 zde představí svůj nový motivační diář A cup of style 2018. Stejně jako loni připravily tyto sestry a zároveň nejlepší kamarádky diář, který vás nejen provede celým rokem, ale také vám pomůže naplánovat všechny aktivity. A není to vše, v diáři najdete také plno inspirativních a motivačních článků od autorek.

Pokud byste si rádi vychutnali nějakou kvalitní literaturu, určitě ve středu 18. října zavítejte do Krajské knihovny v Karlových Varech na pobočku Lidická. Od 18.18 zde proběhne celkem pravidelné čtení z děl významných českých autorů. Tentokrát bude číst Marcela Hadravová, a to z díla Vladimíra Holana, jednoho z nejvýznamnějších básníků 20. století. Mezi jeho tituly patří například Blouznivý vějíř, Triumf smrti či Bolest.

Knihovně města Hradce Králové se bude ve středu 18. října konat autorské čtení Dominika Landsmanna, autora známých knížek Deníček moderního fotra, který má už dva díly. Autor ve svých titulech popisuje strasti otce na rodičovské dovolené. Velice upřímný a místy až brutální humor bude jistě mnoha rodičům blízký. Autorovo čtení začíná v 17.00.

Ve čtvrtek 19. října nás čeká Velký knižní čtvrtek. V tento den vyjde hned 16 knižních hitů podzimní sezony, za všechny jmenujme například tituly Nové pohádky pro unavené rodiče od Michala Viewegha, Sběrná kniha – Helena Třeštíková v rozhovoru s Pavlem Kosatíkem od Pavla Kosatíka, Povídky na tělo od Martiny Formanové či Záludné léto od Bena Aaronovitche. V Městské knihovně v Praze se u příležitosti velkého knižního čtvrtka uskuteční setkání s některými autory, kterým tento den kniha vychází. Můžete si tak přijít pro podpis od Michala Viewegha, Petry Soukupové či Pavla Kosatíka a Heleny Třeštíkové. Setkání začíná v 17.00. (Obdobná akce se uskuteční o týden později v Brně.)

pátek 20. října se v Krajské knihovně v Pardubicích koná komponovaný večer autorského čtení a hudby Poezie pod klenbou. Hosty budou básnířka a fotografka Hanele Martinez a písničkář František Michálek. Vše začne v 18.00 ve sklepení knihovny a vy tak budete mít skvělou možnost zahájit víkend s krásnou poezií a hudbou.

Všichni knižní nadšenci se v pátek a sobotu 20. a 21. října sjedou do Kulturního domu Ostrov v Havlíčkově Brodě. Bude se zde totiž konat už 27. podzimní knižní veletrh. Návštěvníky i letos čeká bohatý doprovodný program, během kterého se jim představí autoři jako Jiří Padevět, Robert Fulghum či Ivan Kraus. Letošním mottem veletrhu je Literatura nebo život, čímž pořadatelé mimo jiné vzdali hold spisovatelům, kteří se musí každý den rozhodovat, jestli život prožívat, nebo o něm psát. Rozhodně si tento knižní veletrh zaznamenejte do svého diáře, nebudete litovat.

Nechte se inspirovat a navštivte některou z prezentovaných literárních akcí.

Další události najdete v našem kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář