Když se ponožky vydají do světa…

Bednarekova_Neobycejna dobrodruzstvi deseti ponozek

Také jste se někdy zamýšleli nad tím, kam se vám z pračky ztrácejí ponožky? A napadlo vás, že se možná vůbec neztrácejí, ale vyrážejí do světa za dobrodružstvím? Každá z nich jistě prožila něco úžasného a vy si o tom teď můžete přečíst.

Ach, ty ponožky! Do pračky hodíme dvě a ven vytáhneme jenom jednu. Kam se pořád ztrácejí? Je nad slunce jasné, že někam mizet musejí. I doma u malé Bé to tak chodí. A víte co? Ztracené ponožky se vydávají do světa! A tam se proslaví jako filmová hvězda. Nebo se stanou detektivem, myší maminkou, zachráncem koťátek, anebo jednoduše zalátají díru ve vraním hnízdě. Roztomilá knížka příběhů deseti ponožek, v nichž každá zažívá své dobrodružství. Vydejte se s nimi do pohádky, na plavbu po moři i mezi bojující růže. Příběhy jsou různé, tak jako jejich hlavní hrdinové: jedna ponožka je vlněná, druhá chlupatá, třetí hed­vábná… Jakou asi mají povahu? Kam se vypraví? Jaký je čeká osud? Ideální knížka k předčítání a vymýšlení vlastních ponožkových příhod. Odteď vám ani ta nejsepranější ponožka nebude připadat nudná. Pro děti od pěti let.

 

Neobyčejná dobrodružství deseti ponožek (čtyř pravých a šesti levých)

Autorka: Justyna Bednareková
Přeložila: Michala Benešová
Ilustroval: Daniel de Latour

Počet stran: 168
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7577-145-2
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Neobyčejná dobrodružství deseti ponožek (čtyř pravých a šesti levých) vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Neobycejna dobrodruzstvi deseti ponozek_ukazka1Neobycejna dobrodruzstvi deseti ponozek_ukazka2

Prohlédněte si celou ukázku.

 

Ohlasy

Milujeme české Lichožrouty Pavla Šruta a teď tu máme naše, polské, ponožky Justyny Bednarekové. Kdo četl první knížku, potřebuje druhou, kdo četl druhou, sáhne po první. Takové už ponožky zkrátka jsou – spojují se v páry.

Grzegorz Kasdepke, polský autor knih pro děti

 

Justyna Bednareková

Justyna Bednareková (* 1970) vystudovala romanistiku, pracuje jako novinářka a redaktorka. Má tři děti a bydlí v malém domku ve Varšavě. Neobyčejná dobrodružství deseti ponožek (2015) je její prvotina. Získala za ni cenu Przecinek i Kropka vyhlašovanou knihkupeckým řetězcem Empik, Literární cenu hl. m. Varšavy 2016 i nominaci na Knihu roku 2015 v polské sekci IBBY.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnices výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNeobyčejná dobrodružství deseti ponožek (čtyř pravých a šesti levých)

Bednareková, Justyna

Host, 2017

Napsat komentář