Dobrodružné fantasy příběhy

Čtení, fantasy, magie - ilustrační
Co mají dnešní knihy společného? Vrací se v nich oblíbení hrdinové a jejich příběhy se inspirovaly fantasy žánrem.  Dvojčata Holtovi se snaží přijít na kloub další záhadě, Magnus Chase pátrá po ztraceném Thórovu kladivu a opět vás přivítá městečko Willow Falls.

Nick a Tesla Holtovi se vrhají do dalšího dobrodružství. Repliky největších vědců umístěné v muzeu se porouchaly a hlavní hrdinové se rozhodli, že s pomocí super kyborgské rukavice je opraví a přijdou na kloub nové záhadě…

Einstein se pomátl! Darwin ztrácí hlavu! Muzeum vědy a techniky v městečku Half Moon Bay má velké problémy, protože robotické repliky největších vědců v dějinách jsou pořád porouchané. Jedenáctiletí amatérští vynálezci Nick a Tesla Holtovi tomu chtějí přijít na kloub, a tak budou potřebovat ke svému nejnovějšímu výtvoru – super kyborgské rukavici – přidávat nové a nové vychytávky. Přečtěte si jejich příběh a potom si takovou kyborgskou rukavici můžete podle návodu sestavit sami. Je na ní signální světýlko, poplašný alarm, nahrávací zařízení a UV zařízení na čtení tajných vzkazů!

Ukázka z knihy

Teď byli ale dinosauři – a exponáty kolem nich – děsivě tiší. Ze všech stran atria vedly dveře do dalších křídel muzea, v nichž byly větší expozice, jako třeba v Síni géniů. Většina dalších křídel byla otevřená, ale byla v nich tma. Síň géniů byla zahrazená velkými oddělovacími dveřmi, stejně jako dvě další výstavní prostory. Jedna z uzavřených částí se nacházela za skupinkou dinosaurů a druhá byla nad širokým, otevřeným schodištěm, jež vedlo do druhého patra. Tam byl i balkón, který byl umístěn přímo nad obchodem se suvenýry.
„No,“ řekl Nick, „tak kde začneme?“
„V tuhle chvíli toho ohledně Carstairse moc udělat nemůžeme,“ odpověděla Tesla. „Není tady.“
„Teda pokud víme,“ dodal DeMarco přehnaně zlověstným hlasem, který si většina lidí vyhrazuje na vyprávění strašidelných historek. (str. 55)

Jak dobrodružství pokračovalo, prozrazuje zbytek ukázky.

Nejedná se o první dobrodružství Holtových. Už bojovali i s tajným agentem.

Nick a Tesla a super kyborgská rukavice

Autor: Steve Hockensmith
Přeložila: Lenka Němečková
Ilustroval: Scott Garrett

Počet stran: 272
Vazba: brožovaná
Formát: 125×178 mm
ISBN: 978-80-7553-317-3
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Nick a Tesla a super kyborgská rukavice vydalo nakladatelství Triton.

————————————————

Na Magnuse Chase čeká další dobrodružná výprava. Sotva se stačil vzpamatovat z toho, že odvrátil soudný den, musí se vydat na výpravu za nalezením ztraceného Thorova kladiva. Tentokrát se Rick Riordan inspiroval severskou mytologií.

Jmenuju se Magnus Chase. Loni touhle dobou jsem vybíral popelnice, spal jsem pod mostem, flákal se s kámoši Hearthem a Blitzem, vyhýbal se policajtům a snažil se prostě přežít. A přede dvěma měsíci jsem zničehonic umřel v boji s ohnivým obrem. Probral jsem se v hotelu Valhala jako jeden z Ódinových válečníků einherjů. Od svého znovuzrození jsem si zvykl na spoustu podivností. Putoval jsem po devíti světech a potkával severské bohy, elfy, trpaslíky a další bandu netvorů, jaké ani neumím pojmenovat. Získal jsem magický meč a s jeho pomocí spolu s kamarády odvrátil ragnarök, soudný den. A myslíte, že mě čekal zasloužený odpočinek? Ani nápad! Sotva jsem našel Meč léta, už abych se vydal pátrat po další kouzelné zbrani, ztraceném Thorově kladivu… Druhý díl trilogie bestsellerového autora Ricka Riordana, tentokrát inspirované tajemnými vikingy a severskou mytologií.

Ukázka z knihy

Otis popadl Samin pytlík s koláčem a pustil se do něj i s papírem.
Postarší dvojice u vedlejšího stolu se na mého kozího kamaráda podívala a usmála se. Možná ho svými smrtelnými smysly vnímala jako roztomilého kloučka nebo legračního psíka.
„Takže.“ Pohled na Otise, jak se láduje a trousí si drobky na klopy kabátu, mě mučil. „Máš pro nás nějaké zprávy?“
Otis si krknul. „Jde o mého pána.“
„Thora.“
Cukl sebou. „Jasně, o toho.“
Kdybych já pracoval pro boha hromovládce, taky bych sebou škubl, kdybych slyšel jeho jméno. Otis a jeho kozí bratr Marvin tahali božský vůz a kromě toho Thorovi sloužili jako nevyčerpatelná zásoba kozího masa. Každý večer je zabil a snědl a každé ráno je zase oživil. A proto se svědomitě učte, milé děti, a jděte na vysokou – abyste, až budete velké, neskončily jako kouzelná koza. (str. 14)

Co se dělo s Thorem, poodhaluje zbytek ukázky.

Doporučujeme

Rick Riordan se ve své tvorbě inspiroval řeckou a římskou mytologií a má za sebou několik sérií s touto tématikou. Nejznámější je ta s hlavním hrdinou v podobě Percyho Jacksona.

 zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize   zobrazit info o knize

Magnus Chase a bohové Ásgardu – Thorovo kladivo

Autor: Rick Riordan
Přeložila: Dana Chodilová

Počet stran: 448
Vazba: vázaná
Formát: 155×212 mm
ISBN: 978-80-253-3272-6
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu Magnus Chase a bohové Ásgardu – Thorovo kladivo vydalo nakladatelství Fragment.

O autorovi

Rick Riordan se narodil  texaském San Antoniu v USA. Řadu let učil angličtinu a dějepis na střední škole v Kalifornii. Příběhy z řecké mytologie vyprávěl synovi Haleymu, který jej požádal, zda by nevymyslel něco nového se stejnými postavami – a tak se zrodila pětidílná série s hlavním hrdinou Percym Jacksonem, za kterou autor získal řadu literárních ocenění. Další jeho série čerpají například z egyptské nebo severské mytologie. Riordanovy knihy už byly přeloženy do více než čtyřiceti jazyků.

Zdroj informací: Albatros Media

————————————————

Wendy Massová vás opět vezme zpět do Willow Falls, městečka, kde se dějí podivuhodné věci. Hrdinové Amanda a Leo musí cestovat do minulosti a při jednotlivých Graciných narozeninových oslavách si začnou všímat podezřelých okolností… Podaří se jim Grace zachránit?

Poslední díl okouzlující a vtipné knižní řady o městečku Willow Falls, kde se může stát cokoliv a nic není náhoda.
Amanda a Leo si už s narozeninami zažili své. Ani tak ale ještě není všem podivnostem konec. Grace, mladší sestřička jednoho z jejich kamarádů, upadne v den svých narozenin zničehonic do prazvláštního strnulého stavu, a Amanda a Leo se musí vrátit v čase, aby vše napravili. Cestou do minulosti na všechny Graciny narozeninové oslavy si začínají všímat podivuhodných souvislostí, s nimiž přichází i zvláštní otázky. Pokud chtějí Amanda a Leo skutečně Grace zachránit, budou muset rozluštit zapletenou minulost i přítomnost a cestovat mnohem dál, než by si kdy dovedli představit.

Ukázka z knihy

Před dvěma lety jsem nevěřila ničemu, dokud jsem to neviděla na vlastní oči. Poté do mého života vstoupila Angelina Andělová, nejstarší žena ve Willow Falls, a převrátila ho vzhůru nohama. Teď se to chystá udělat znovu. Vyšilovala bych víc, kdyby se mnou nebyl Leo. Tedy vlastně za mnou, na zadním sedadle Rayova starého auta, ale víte, co myslím.
Jelikož Leem máme jeden druhého, vždycky jsme se snažili být oporou lidem, kterým se Angelina rozhodla„pomoct“. Poslední čtyři týdny to byla Tara, kterou sem na léto poslali bydlet s tetou a strýčkem a sestřenicí jako trest za to, že se u nich na základce pokusila ukrást ředitelovu plyšovou kozu. (str. 9)

Neváhejte se začíst do zbytku ukázky.

Doporučujeme

Než se vydáte do Willow Falls, máte šanci zažít tři narozeninové oslavy.

zobrazit info o knize     zobrazit info o knize     zobrazit info o knize

Poslední dárek

Autorka: Wendy Massová
Přeložila: Elizabet Kovačeva

Počet stran: 288
Vazba: brožovaná
Formát: 135×185 mm
ISBN: 978-80-7529-246-9
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Poslední dárek vydalo nakladatelství Slovart.

O autorce

Wendy Massová je autorkou oceňovaných knih pro mládež. Spolu s rodinou žije v americkém státě New Jersey.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNick a Tesla a super kyborgská rukavice

Hockensmith, Steve – Pflugfelder, Bob

Triton, 2017

zobrazit info o knizeMagnus Chase a bohové Ásgardu: Thorovo kladivo

Riordan, Rick

Fragment, 2017

zobrazit info o knizePoslední dárek

Massová, Wendy

Slovart, 2017

Napsat komentář