Láska s humorem, humor s láskou

Láska s humorem
Láska ve spojení s humorem tvoří opojnou kombinaci, která pohladí duši každého čtenáře. K docílení kýženého efektu postačí například znalost mesménštiny či chov mazlivého aligátora. Nejen to najdete v našich dnešních tipech.

Atraktivní učitel autoškoly se nijak netají svojí zálibou k ženám. Právě naopak. Jediný háček spočívá v tom, že mu žádná dlouho nevydrží. Ve svých jednatřiceti letech proto i nadále bydlí s rodiči a své zázemí si úpěnlivě hlídá. Dokud nepotká novou sousedku…

Dárek za všechny prachy

Adam dobrovolně neopustí teplý pelíšek s cateringovou službou a dalšími vymoženosti. Řešením je oženit ho. I když on se ženám nevyhýbá, právě naopak: zlatovlasá Klára, černovlasá Luciana a další ženy k Adamovi patřily, jenomže pouze na dobu určitou. A rodiče? Ti mají svůj domek snů, prostě idyla. Pak před Vánocemi dostanou dárek – novou sousedku…

Autorka: Otilie K. Grezlová

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7543-421-0
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Dárek za všechny prachy vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

Jsem Adam. Adam Bendl.
Jinak AB. Ve škole mi říkali Abeceda.
Tady je můj profil:
Věk: 31 let
Vzdělání: učební obor s maturitou, automechanik
Zaměstnání: učitel (a spolumajitel) autoškoly
Záliby: sex, sex, sex, auta, sexsexsex, cyklistika, sex, trochu běžky, sex, sex

Jo, takovej jsem já. Chutný chlapec. Slušňák. Galantní. Samozřejmě k ženám a dámám všeho věku. Prostě baby se mi líbějí. Nejen platonicky. Já jim taky. Takže si můžu vybírat a o přízeň nemám nouzi. Nevypadám nejhůř. Na výšku metr osmdesát. Na váhu devadesát. Nabušenej testosteronem. Když má někdo tu čest a zmáčkne mi musculus sartorius nebo musculus triceps brachii, tak zjistí, že nejsem žádná rozkynutá bečka, ale pořádně tvrdej chlap. Jo, fakt tvrdej. Někdy i ještě víc. (str. 1)

Celou ukázku si můžete přečíst na stránkách nakladatele.

O autorce

Grezlova-OtiliePo letech života ve velkoměstě, práci ve vědě i zahraničních firmách si Otilie Grezlová vychutnává venkovský život na volné noze. Díky této nové etapě se věnuje činnostem, o nichž si nikdy nemyslela, že je bude dělat. Vášnivě ráda jezdí na kole, trénuje psa a miluje koně. S partou nadšenců vyrážejí na dlouhé vyjížďky Polabím a každoročně mají letní čundr na koních. Spí ve stanech, vaří v kotlíku. „Jedna kamarádka mě má za cvoka, druhá mě obdivuje,“ usmívá se autorka.

Zdroj informací: nakladatelství Alpress

Nakladatelství Alpress vzniklo v roce 1993 ve Frýdku-Místku. Od té doby se vyprofilovalo do podoby jedné z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Po skromných začátcích, kdy produkce čítala několik autorů, vydává nakladatelství ALPRESS každý rok téměř 150 titulů a počtem ročně vydaných knih se řadí mezi největší česká nakladatelství.

alpress

————————————————

Někdo se vážným známostem vyhýbá, jak jen může. To ovšem neplatí o Thomasovi, vysokoškolsky vzdělaném pracovníku McDonaldu. Ten by se vázal, až by brečel, ale jeho jediný objekt zájmu – jeho bývalá lektorka mesménštiny – jaksi nemá zájem o něj. Když se mu proto naskytne možnost překladu bizarního románu, bez rozmýšlení se toho chopí.

Přeloženo s láskou

Jeden nenápadný inzerát, špetka odvahy, dávná láska a na světě je bestseller! Thomas Lagrange je průměrný mladík, pracující u McDonalda, který místo hledání pořádné práce stále fantazíruje o své vysokoškolské platonické lásce, lektorce mesménštiny, Malislovně Jeroně. Když se vyzbrojen svými chabými znalostmi tohoto jazyka ujme překladu bizarního románu, doufá, že ho to s dívkou jeho snů opět spojí. Události však naberou nečekaný spád a román o poněkud nekonvenční lásce mesménské stařenky a mladého ukrajinského vojáka se ze dne na den stane literární událostí. Thomas, který překlad pojal velmi svérázně a živelně a který je navíc mylně označován i za autora, se ocitne na stránkách novin, v hledáčku televizních kamer a nakonec i v zorném poli svůdné Malislovny. Není však všechno zlato, co se třpytí… Francouzský román plný ironie a suchého humoru o úskalí překladatelství, absurditách mediálního světa a především nevyzpytatelných cestách lásky si již získal srdce mnohých čtenářů.

Autor: Fabienne Betting
Přeložila: Anežka Svobodová

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7505-747-1
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Přeloženo s láskou vydalo nakladatelství XYZ.

Ukázka z knihy

Důsledky těchto zjištění na sebe nedaly dlouho čekat. Od následujícího rána mi moje matka volala a naléhavě mě prosila, abych si zašel k psychiatrovi. Nemohla dopustit, aby se její jediný syn zahodil s Mesménkou, co nosí krátké sukně, a utápěl žal v několika sklenkách whisky. Pro svou zálibu v melodramatu si určitě představovala, jak se propadám do hluboké deprese, protože mě odkopla moje osudová žena. Neschopen se bránit jejím přetrvávajícím útokům, jsem nakonec souhlasil, že zajdu na kontrolu k doktoru Hardeckerovi.

Nevím, jak zněla diagnóza, kterou mi Hardecker stanovil po našem prvním setkání, ale moc dobře si vzpomínám, jakou jsem stanovil já jemu. Měl jsem co dočinění se šarlatánem, neschopným si uvědomit, že v jeho ordinaci nemám co pohledávat. Jelikož on sám neměl, co by mi povídal, vyprávěl jsem mu o Mesménii, abych vyplnil to ticho během našich setkání. Roztržitě mi naslouchal a pak mi předepsal prášky, pro které jsem si ani nezašel do lékárny. Z jeho ordinace jsem odcházel s naprostou úlevou a můj první dojem jako by sílil s každou další návštěvou: měl jsem co do činění se šarlatánem. (str. 15)

Stáhněte si celou ukázkovou kapitolu.

Nakladatelství XYZ působí na českém trhu od roku 2004 a od té doby představuje čtenářům na 150 titulů nejrůznějších žánrů ročně. Vydává českou i zahraniční beletrii, autobiografie, autorizované životopisy, literaturu faktu, historické publikace, encyklopedie i na knihy pro děti a mladé čtenáře.

————————————————

Neobvyklý svatební dar – aligátor Albert – působí manželský rozklad. Nadějí na záchranu vztahu je vrácení aligátora. Manželé se proto vydávají na cestu do Orlanda. Neobvyklá road movie skýtá humorné situace a možná i naději na znovuzrození lásky.

Albert jede domů

Román Albert jede domů, inspirovaný životy autorových rodičů, vypráví laskavý, zábavný a dojemný příběh mladého manželského páru, jenž v doprovodu poněkud zarážejícího domácího mazlíčka – aligátora jménem Albert – vyrazí na zdánlivě pošetilou cestu napříč Amerikou třicátých let. Tato cesta se stává barvitou alegorií životní poutě a zároveň s notnou dávkou fantazie vypovídá o onom podivném a zázračném citu zvaném láska. Milostný příběh, který autor nabízí svým čtenářům, je přitom poněkud komplikovanějšího rázu. Oč v něm jde? Když Homer požádá Elsie zčistajasna o ruku, jeho někdejší spolužačka ze střední školy ho rázně odmítne a vydá se do floridského Orlanda, kde se bláznivě zamiluje do tanečníka a herce Buddyho Ebsena. Ten však zakrátko odjede za kariérou do New Yorku; Elsie se tak sklopenou hlavou nakonec vrací do uhelného kraje a provdá se za Homera. Poklidný manželský život v hornickém městečku v Západní Virginii ji však příliš neuspokojuje, a aby toho nebylo málo, bezstarostné dny na Floridě jí každý den připomíná neobvyklý svatební dar od Buddyho: aligátor Albert, kterého Hickhamovi museli ubytovat v jediné koupelně svého dělnického domku. Po čase dochází Homerovi trpělivost a postaví svou ženu před nelehké rozhodnutí – buď půjde z domu on, nebo aligátor. Po zvážení všech možností Elsie usoudí, že mají jen jednu možnost: odvézt Alberta zpátky domů do Orlanda…

Autor: Homer Hickam
Přeložila: Eva Maršíková

Počet stran: 384
Vazba: vázaná
Formát: 153×212 mm
ISBN: 978-80-257-2195-7
Doporučená cena: 378 Kč

Knihu Albert jede domů vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

Když Elsie vyšla na zahrádku za domem, aby se podívala, proč na ni manžel volá, spatřila, jak Albert leží se zakloněnou hlavou na zádech v trávě a krátké nožičky mu trčí do vzduchu. Nepochybovala, že se mu stalo něco strašného, jenže pak její aligátor zvedl hlavu a usmál se na ni, takže věděla, že je v pořádku. Nesmírně se jí ulevilo. Milovala Alberta nade všechno na světě. Klekla si a začala ho škrábat na břiše, zatímco on radostně mával prackami a rozkošnicky se zubil.

Albertovi bylo něco málo přes dva roky a měřil přes sto dvacet centimetrů, což bylo na jeho věk hodně, jak se Elsie dočetla v jedné knížce o aligátorech. Tělo měl pokryté silnou vrstvou krásných olivově zelených šupin a boky mu lemovaly žluté pruhy, které měly podle knihy časem zmizet. Po celém hřbetu až ke špičce ocasu se mu táhly pásy špičatých výčnělků, zato bříško měl měkké a krémově bílé. V jeho výmluvných očích zlatavé barvy ve tmě plálo podmanivé rudé světlo. Pozoruhodný byl i jeho obličej. Nozdry příhodně umístěné na samém konci čumáku mu umožňovaly dýchat při splývání na vodní hladině a roztomilý předkus odhaloval řady zářivě bílých zubů. Elsie byla toho názoru, že je to nejpohlednější aligátor na světě. (str. 21)

O autorovi

Homer Hickam se narodil roku 1943 do hornické rodiny v Coalwoodu v Západní Virginii. Po studiích průmyslového inženýrství odešel bojovat do Vietnamu, odkud se vrátil jako veterán ověnčený několika vojenskými vyznamenáními. Psaní knih se věnuje od roku 1969, zároveň však vystřídal také několik zaměstnání jako inženýr, mimo jiné v agentuře NASA, kde se podílel na návrhu kosmických lodí a výcviku astronautů. Jeho nejznámějším románem je autobiografický příběh Říjnové nebe (Rocket Boys, 1998), který sklidil obrovský úspěch a dodnes se řadí mezi nejoblíbenější díla amerických čtenářů.

Zdroj informací: Kosmas

Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992. Jeho hlavní zásadou je týmová práce, díky níž dokáže seznamovat čtenářskou obec se zajímavými knihami známých autorů. Snaží se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Také díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.

argo


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDárek za všechny prachy

Grezlová, Otilie K.

Alpress, 2017

zobrazit info o knizePřeloženo s láskou

Betting, Fabienne

XYZ, 2017

zobrazit info o knizeAlbert jede domů

Hickam, Homer

Argo, 2017

Napsat komentář