Pohádky na každý den

děti
Nebylo by skvělé poznat každý den novou pohádku? S dnešními knížkami máte ideální příležitost. Proniknete do světa víl, skřítků, strašidel a postav Walta Disneyho. Příběhy doprovázejí krásné ilustrace podněcující dětskou představivost.

Hlavní hrdinka Janinka objeví kouzelný herbář a za pomoci víl se dostane do jiného světa, kde nejen zažívá dobrodružství, ale přitom také odkrývá tajemství léčivých rostlin. Na konci každé kapitoly jsou otázky, které prověří, zda si čtenář zapamatoval zajímavosti a nové poznatky z knihy.

Když holčička Janinka objeví na půdě babiččiny chaloupky starodávný ilustrovaný herbář, začnou se dít podivné věci. Herbář je totiž kouzelný a ukrývá v sobě neuvěřitelná překvapení. S pomocí víl se holčička dostane do čarovné říše víl a skřítků, kde zažije neobyčejná dobrodružství a pozná mnohá tajemství týkající se léčivých rostlin. Na konci každé z deseti krátkých kapitol jsou pro děti připraveny cvičné otázky, aby si připomněly zajímavosti a poznatky, které se v příběhu dozvěděly.

Ukázka z knihy

„Jen ho nech, nic ti neudělá. Chtěl by si s tebou hrát. Všichni elfové mají radost ze života a kromě svých povinností neustále dovádějí, vymýšlejí různé legrácky a snaží se jedn druhého rozveselit,“ poučil ji Svatojánek. Malý elf poskakoval Janince na nose, pak ale začal najednou zprudka mávat křidélky, jako by se chystal odletět. Nechtěně přitom ale jedním křidélkem zašmral holčičku v nose. (str. 26)

Vili byliDalší ukázky najdete na stránkách nakladatele.

Vílí býlí

Tajemství kouzelného herbáře
Autor: Radomír Socha
Ilustrovala: Eva Chupíková

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-262-1246-1
Doporučená cena: 269 Kč

 

Knihu Vílí býlí vydalo nakladatelství Portál.

O autorovi

Radomír Socha pracoval v Biologickém centru AV ČR, publikoval několik odborných titulů o houbách. V Portále vydal knihu Zhoubné houby (2012; ukázka).

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Eduard Doubek se ve svých příbězích inspiroval oblastí Posázaví, která je bohatá na pohádkové bytosti, od vodníků přes víly až po strašidla. Nejen o nich, ale také o české historii se lze dočíst v jeho knize Na Sázavě.

Překrásný kraj kolem Ledče nad Sázavou a Světlé nad Sázavou je odedávna velmi přátelský k ryze českým pohádkovým bytostem – vodníkům, vílám a všelijakým strašidlům – i bohatý na historické události. Příběhy z této knihy potěší malé čtenáře i jejich rodiče půvabnými pohádkami i vyprávěními z našich dějin, ať už při domácím předčítání nebo při letních toulkách Posázavím.

Ukázka z knihy

Dnes už se ani ti nejstarší ledečští občané nepamatují na starý dřevěný most přes Sázavu, který byl zbourán koncem devatenáctého století. Ústil do náměstí v místech, kde je dnes Mlýnská ulice.
Malý kousek odtud stojí dům č. p. 139, kterému se dosud říká Panský dům. Název pochází ještě z dávných dob, kdy drobné okolní šlechtě už nestačilo nepohodlné bydlení na tvrzích a nechala si ve městě stavět pěkné zděné domy.
V Panském domě žila kdysi dívka jménem Běla. Už v mládí ztratila rodiče a byla ve městě na vychování u otcových přátel. Byla krásná a úsměvem dovedla každého očarovat. Není divu, že o nápadníky neměla nouzi. (str. 8)
Na SazavePodívejte se na zbytek ukázky.

Na Sázavě

Pověsti z Ledečska a Světelska
Autor: Eduard Doubek
Ilustrovala: Alena Brožová

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 185×185 mm
ISBN: 978-80-7553-302-9
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Na Sázavě vydalo nakladatelství Triton.

O autorovi

RNDr. PhDr. Eduard Doubek byl výrazným regionálním autorem knih zejména o historii a geografii svého rodného Ledečska. Kniha Na Sázavě přibližuje čtenářům lidové příběhy, které jsou pro tento kraj charakteristické. Jde o výbor ze starších vydání a zařazena je i část nových, dosud nevydaných pověstí.

Zdroj informací: nakladatelství Triton

————————————————

Pokud patříte mezi fanoušky pohádek Walta Disneyho, tak byste si neměli nechat ujít možnost proniknout do disneyovského světa. Každý den máte možnost seznámit se s oblíbenými hrdiny, od princezen přes závodní auta a příšerky až po obyvatele Kačerova.

Přečtěte si každý den jednu zábavnou pohádku na motivy filmů společnosti Disney! Navštivte s námi znovu známé světy princezen, korálových rybek, závodních aut, příšerek, hraček, kamarádů z Kačerova a mnoha a mnoha dalších!

Ukázka z knihy

365 pohadek do postylkyA nezapomeňte se podívat na další ukázku.

365 pohádek do postýlky

Přeložili: Ruth Fraňková, Hana Jiřičková, Ivana Mičínová, Marie Šimková

Počet stran: 376
Vazba: vázaná
Formát: 178×245 mm
ISBN: 978-80-252-4019-9
Doporučená cena: 399 Kč

 

Knihu 365 pohádek do postýlky vydalo nakladatelství Egmont ČR.

————————————————

Seznamte se s hlavním hrdinou audioknihy Kouzelný měsíc, odloženým autíčkem Červeňákem. Pokud splní tři náročné úkoly, opět se stane užitečným a bude moci opustit pole plné harampádí. Podaří se mu to? To vám poví Jiří Lábus.

Kouzelný měsíc je vyprávění o dobrodružstvích malého autíčka, jeho kouzelných proměnách, ale i touze být užitečným a vůli překonávat překážky. Odehrává se v malebné vesničce Jouzov, kde smutné odložené autíčko Červeňák dostane druhou šanci být zase prospěšný a dostat se z pole plného harampádí. Podaří se mu splnit tři těžké úkoly? A existují ještě dobří lidé, kteří mu pomohou? Dočtete se, že i staré, odložené věci mají své sny a mohou někomu dalšímu udělat radost. V dnešní době, kdy místo toho,abychom věci opravovali, je hned vyměňujeme za nové, je tento příběh inspirací ke změně našeho přístupu nejen k věcem, ale promítá se i do roviny mezilidských vztahů. Vypravuje Jiří Lábus. Zpívá Ivan Hlas.

Kouzelný měsíc (audiokniha)

Autorka: Helena Beránková

Vazba: CD
ISBN: 8594159390850
Doporučená cena: 225 Kč

 

Audioknihu Kouzelný měsíc vydalo nakladatelství Mladá fronta.

————————————————

Markétka prožívá báječné prázdniny u svého strýce a tety, která peče lázeňské oplatky (odtud její přízvisko Oplatková). Společně se skřítkem Vřídlovečkem zažívají řadu dobrodružství v patnácti příbězích.

Patnáct pohádek o malé školačce Markétě, která prožije část prázdnin v lázeňském městě u strýce Tomáše a tety Jindřišky . Teta Jindřiška peče v krámku u kolonády lázeňské oplatky, které Markéta miluje. Průvodcem po lázních je jí skřítek Vřídloveček, přebývající u Rusalčina pramene, s nímž prožije Markéta řadu dobrodružství. Někdy ale až na poslední chvíli Markéta pozná, že musí Vřídlovečka vrátit zpět do jeho pramenní říše…
Knihu vyšperkovala nádhernými ilustracemi
Marcela Jaklová.

Oplatková Markéta

Autor: Rudolf Lukeš
Ilustrovala: Marcela Jaklová

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 160×200 mm
ISBN: 978-80-88104-29-2
Doporučená cena: 188 Kč

Knihu Oplatková Markéta vydalo nakladatelství Agentura KRIGL.

O autorovi

Rudolf Lukeš se narodil 1. července 1940 v Plzni. Od roku 1962 učil Střední průmyslové škole hornické a geologické v Příbrami. V rámci literární tvorby napsal desítky pohádek či knihu Hornické pohádky. Žije v Příbrami a na Kvildě.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVílí býlí
Tajemství kouzelného herbáře

Socha, Radomír

Portál, 2017

zobrazit info o knizeNa Sázavě
Pověsti z Ledečska a Světelska

Doubek, Eduard

Triton

zobrazit info o knize365 pohádek do postýlky

Egmont ČR, 2017

zobrazit info o knizeKouzelný měsíc (audiokniha)

Beránková, Helena

Mladá fronta, 2017

zobrazit info o knizeOplatková Markéta

Lukeš, Rudolf

Agentura KRIGL, 2017

Napsat komentář