Vyhrajte poutavý příběh plný rodinných tajemství

purity-perex
Pip Tylerová o své rodině moc neví. Zná jen matku, která je psychicky labilní a přes veškeré naléhání jí odmítá prozradit jméno otce. Pip proto neváhá a přijme nabídku Andrease Wolfa, díky které bude moci nejen splatit půjčku, ale také hledat své kořeny.

Výpověď o vztazích i současném světě

Pip Tylerová má neuspokojivou, špatně placenou práci, bydlí v anarchistickém squatu, splácí obrovskou studentskou půjčku a nemá tušení, kdo vlastně je. Ví, že se ve skutečnosti jmenuje Purity, ale matka jí odmítá prozradit totožnost jejího otce i své vlastní pravé jméno, dokonce jí nechce ani říct, kdy se narodila. Andreas Wolf je charismatický provokatér původem z bývalého východního Německa, který založil v Bolívii organizaci podobnou WikiLeaks. Leila Helouová je americká novinářka libanonského původu provdaná za stárnoucího invalidního spisovatele. Pracuje pro internetový deník, jehož provozovatelem a majitelem je Tom Aberant – Leilin milenec.

Vztahy mezi hlavními postavami jsou zastřené nesčetnými tajemstvími a odkrývají se jen nesmírně pomalu. Mladistvý idealismus, nevinnost a věrnost se střetávají se složitým předivem lží, manipulací, špionáží a vraždou. Stejně jako předcházející Franzenovy knihy není Purity jen výpovědí o mezilidských vztazích, je také naléhavým svědectvím o světě, ve kterém žijeme, a příslovečným tavicím kotlíkem myšlenek, které naši dobu charakterizují.

 

Purity

Autor: Jonathan Franzen

Vydalo: nakladatelství Kniha Zlín
Překlad: Lucie Mikolajková
Počet stran: 540
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 9/2017
ISBN: 978-80-7473-546-2

Přečtěte si více o knize Purity, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Kniha Zlín patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si stáhnout ukázku.

KnihaZlin_AlbatrosMedia

Nakladatelství Kniha Zlín vzniklo roku 2004. Od té doby se v rámci svých edic FLEET, TRACK, NEEWIT, WALT a TEMA snaží nabízet čtenářům to nejkvalitnější, co se v současné době objevuje na (nejen) evropském knižním trhu. Kniha Zlín vydává také původní díla českých autorů, poezii a literaturu faktu. Pozornost věnuje též literátům spojeným se zlínským regionem.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost nabízející pod značkami samostatných nakladatelství Albatros, B4U Publishing, BizBooks, CooBoo, CPress, Computer Press, Edika, Egmont, Fragment, Kniha Zlín, Management Press, Motto, Plus, XYZ a v koedičním projektu s ČT Edice České televize široké spektrum mediálních produktů – knih, e-knih a audioknih.

 

Ukázka z knihy

„Jmenuju se Jason, mimochodem.“
„Já jsem Pip. A teď jsme se i vzájemně představili, takže už po sobě nemusíme koukat vůbec. Já si můžu říct, ále, to je jenom Jason, a ty si můžeš říct, jé, vždyť je to jenom Pip.“
Zasmál se. Ukázalo se, že vystudoval matematiku na Stanfordu a teď má zaměstnání, které je snem všech matematiků – pracuje pro nadaci podporující rozvoj matematické gramotnosti Američanů a přitom se snaží psát učebnici, která by měla zásadním způsobem změnit způsob výuky statistiky. Po dvou schůzkách jí byl natolik sympatický, až si řekla, že by se s ním měla vyspat dřív, než si vzájemně ublíží. Jestli bude čekat moc dlouho, přijde Jason na to, že má Pip jen samé dluhy a spoustu povinností, a vezme nohy na ramena. Anebo mu Pip bude muset přiznat, že skutečné city chová k jistému staršímu muži, který nejenže nevěří na peníze – míněno americkou měnu a její prosté vlastnictví –, ale taky má manželku. (str. 20)

 

Vyhrajte knihu Purity

Pip Tylerová dokončila školu, a aby mohla splatit studentskou půjčku, pracuje jako telefonistka za mizerný plat, ze kterého ale mnoho neušetří, proto žije s pár stejně zoufalými lidmi ve squatu. Ani její matka jí není oporou vzhledem k tomu, že trpí psychickými problémy. Proto když do Pipina života vstoupí tajemný Andreas Wolf, zakladatel organizace podobné WikiLeaks, využije jeho nabídky na stáž, díky které bude moci nejen zaplatit dluhy, ale také rozjet pátrání po svém otci. Brzy se ovšem ukazuje, že Andreas si Pip nevybral pouze kvůli jejím schopnostem. Jaké ho k tomu vedly důvody, si však už přečtěte sami.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Kniha Zlín patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Purity vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Purity
probíhá od 19. září do 2. října 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 společenské romány Purity

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePurity

Franzen, Jonathan

Kniha Zlín, 2017

Napsat komentář