Čtení plné napětí a záhad

Napeti s nadechem nadprirozena
Tajuplné čtení na víkend vám tentokrát představí čtyři novinky pro nebojácné čtenáře. Pátrejte po původu nevysvětlitelných jevů, navažte kontakt s mrtvými a odhalte vrahy mladé dívky.

Jsou mladí a chtějí si užívat života. Dokud se nedostanou do kontaktu se záhrobím. Příběh o vztahu mezi přítomností a minulostí nese název Katakomby.

Poslední rok na střední škole je pryč. Po všem, co spolu prožili, se Dan, Abby a Jordan těší na společný výlet autem a nehodlají se trápit tím, co bude, až skončí léto. Ale cestou za Jordanovým strýcem do New Orleansu si naši tři přátelé všimnou, že je sleduje červený sporťák. Pak začnou Danovi přicházet zprávy od někoho, od koho by je vůbec nečekal, od člověka, který zemřel o loňském Halloweenu.

Jak se podivné události stupňují, Dan je nucen smířit se s faktem, že to, co se mu přihodilo loni, možná nebyla jen shoda okolností, ale osud, osud, který spojuje Dana se skupinou lidí, kteří si říkají Řezbáři kostí a jsou fascinováni známými zabijáky z minulosti. Dan musí udělat vše, co je v jeho silách, aby tento výlet přežil.

I v této třetí knize série Asylum se setkáme s třemi teenagery, kteří balancují na tenké hranici mezi minulostí a současností, mezi genialitou a šílenstvím… Celý strhující příběh opět dokreslují originální fotografie.

Katakomby

Autorka: Madeleine Rouxová
Přeložila: Bronislava Grygová

Počet stran: 326
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 145×214 mm
ISBN: 978-80-7565-167-9
Doporučená cena: 368 Kč

Knihu Katakomby vydanou nakladatelstvím Jota si můžete prohlédnout v ukázce.

Zasoutěžte si o knihu v naší soutěži. Ale pozor, soutěž končí už dnes!

Ukázka

Před devíti měsíci se zdál ten svazek papírů jako dar, jako odměna na konci dlouhého,úmorného hledání odpovědi na otázky týkající se jeho záhadné minulosti. Prořídlý rodokmen potvrdil to, co si už myslel: Marcus byl jeho otec a byl také synovcem ředitele, synem ředitelova nejmladšího bratra Billa. Ale jedna linie vedla od Marcuse i k nějaké Evelyn. Byla to jeho matka?

O autorce

Madeleine Rouxová pochází z Minnesoty a je hrdou absolventkou Beloit College v oboru tvůrčí psaní a herectví. V současnosti žije a pracuje ve Wisconsinu, kde si mezi prací na nové knize s apokalyptickou tematikou pochutnává na místním pivu. Její knihy se prodávají nejen v USA, ale také v Británii, Francii, Austrálii a na Tchaj-wanu.

Zdroj: Nakladatelství Jota

————————————————

Jak zajistit bezpečný pohyb po internetu? Chcete být sledováni „velkým bratrem“? Kdo by měl zájem na sledování našich online životů? Odpoví vám Boží oko.

Theodore Anders, ředitel Národní bezpečnostní agentury (NSA), má jednoduchý cíl: zaznamenat každý telefonní hovor, email a ťuknutí klávesy, které souvisí s činností na internetu. Ví, že bezbřehý dohled je jediný způsob, jak zajistit bezpečnost Spojených států.
Evelyn Gallagherovou nic takového příliš nezajímá. Chce se držet v ústraní a jen se v NSA starat o kamerové sítě a program na rozpoznávání tváří, aby zvládla zaplatit soukromou školu pro svého neslyšícího syna Dashe. Když však v rámci NSA odhalí existenci programu s kódovým označením Boží oko a spojí si ho se záhadnými úmrtími celé řady novinářů a whistleblowerů, kvůli svým nenadálým pochybnostem se ocitne v hledáčku dvojice vládních zabijáků: Delgada, sadistického strůjce bomb a hackera; a Manuse, deprivovaného obra, kterému doposud záleželo pouze na tom, jak co nejlépe ochránit ředitele.
Na pozadí spletitého politického vydírání, teroristických provokací a intrikaření z útrob Bílého domu zuří globální válka, válka mezi lidmi, kteří se zoufale snaží tutlat ta nejtemnější státní tajemství, a lidmi, kteří je chtějí vyzradit. Válka, v níž se Evelyn pokusí přežít jen s vynaložením veškerého svého špionážního umu a výcviku. Válka, v níž má ředitel NSA zásadní informační výhodu: možnost pohledu
Božím okem.

Boží oko

Autor: Barry Eisler
Přeložil: Milan Žáček

Počet stran: 400
Vazba: vázaná
Formát: 140×207 mm
ISBN: 978-80-259-0689-7
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Boží oko vydanou nakladatelstvím Plus si můžete prohlédnout v ukázce.

Ukázka

Vzpomněl si na svou exmanželku Caryn a na to, jak mu mnohokrát říkala, že práce ho stravuje jak rakovina, odcizuje ho od jejich dětí, odcizuje ho od ní. Nevěděla však, že on už odcizený byl. Jeho obsesivní oddanost práci byla stejně důsledkem jako příčinou. Oženil se mladý, a než mu došly určité věci, měli děti a očekávání, co zatvrdla jak beton, a odpovědnost, nad níž nemohl jen tak mávnout rukou. Zůstal lapen v životě, který nechtěl, se ženou, kterou nemiloval, ne tak, jak doopravdy mohl, ne tak, jak potřeboval.

————————————————

Co má společného zachovalý historický dokument se smrtelnou nehodou? Nebo to vůbec nebyla nehoda? Případ Máří Magdaleny zaměstná inspektora Lestrada.

V srpnu roku 1923 navštíví Mary Russellovou a jejího muže Dorothy Ruskinová, která ze Svaté země přivezla svitek s textem, jenž vypadá jako autentický list napsaný počátkem letopočtu samotnou Máří Magdalenou. Když však Ruskinová večer jede domů, stane se obětí nehody, která nehodou možná vůbec není. Když se ukáže, že šlo o úkladnou vraždu, zapojí se do pátrání po pachateli a jeho motivu i Sherlockův bratr Mycroft a inspektor Lestrade.

Případ Máří Magdaleny

Autorka: Laurie Kingová
Přeložila: Alžběta Lexová

Počet stran: 292
Vazba: vázaná
Formát: 155×212 mm
ISBN: 978-80-257-2152-0
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Případ Máří Magdaleny vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka

Se slyšitelným zasténáním jsem se opřela, osvobodila uši ze sevření kovových nožiček brýlí a brýle odložila na hromadu poznámek. Pak jsem dlouhou minutu jen tak seděla a mačkala si zavřená víčka dlaněmi. Osoba zodpovědná za toto nevybíravé vyrušení přešla na druhou stranu pokoje, kde chvíli se systematickým bum bum bum odhazovala další obálky do koše, potom se přesunula do vstupní haly, aby tam na stolek s hlasitým plesknutím upustila tlustou obálku (paní Hudsonová evidentně tento měsíc dostala dopis od syna z Austrálie o dva dny dříve než obvykle), načež se opět vrátila k mému stolu, ramenem se opřela o knihovnu a očima nepochybně přejížděla po pahorcích za oknem, které se svažovaly dolů ke Kanálu. Odtáhla jsem dlaně od víček a nahradila je klouby prstů, jež mě na namáhané pokožce příjemně chladily, a teprve potom jsem manžela oslovila.

O autorce

Laurie B. Kingová pochází ze San Franciska, ale od té doby, co si vzala profesora angloindického původu, už postupně žila v dvaceti různých zemích pěti kontinentů. Má se svým mužem dvě děti, do Kalifornie se ráda vrací, ale vlastní i dům v anglickém Oxfordu. Série detektivek, v nichž vedle Sherlocka Holmese vystupuje i jeho mladá a neuvěřitelně bystrá přítelkyně Mary Russellová, z ní udělala spisovatelku oblíbenou téměř po celém světě. Roku 2016 vydalo Argo první díl série pod názvem Holmesova učednice.
Zdroj: Kosmas

————————————————

Moucha není jen otravným hmyzem. Tentokrát dokonce pomohla k objasnění vraždy mladého děvčete. Novinka Dominika Dána je opět napínavá a odehrává se ve slovenských kulisách.

Další z řady detektivek velmi úspěšného a oblíbeného slovenského spisovatele Dominika Dána nás zavádí na Slovensko rok po sametové revoluci. Nejen slovenští kriminalisté se v té době musí potýkat s nárůstem zločinů, brutality i vražd. Jedním z případů je i vražda mladého děvčete, jejíž tělo našli policisté ve stadiu značného rozkladu. Zdá se, že neexistují žádné důkazy, a tak detektiv Krauz i jeho kolegové začínají vyšetřování jako už tolikrát, od nuly. Objeví však jednu, na první pohled téměř nepostřehnutelnou stopu, kterou po sobě zanechala moucha…

Moucha

Autor: Dominik Dán
Přeložil: Josef Šmatlák

Počet stran: 312
Vazba: vázaná
Formát: 140×217 mm
ISBN: 978-80-7529-373-2
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Moucha vydalo nakladatelství Slovart.

Přečtěte si taká naší recenzi na knihu.

O autorovi

Slovenský spisovatel detektivních románů. Píše pod pseudonymem a v roce 2010 se autorsky podílel při tvorbě seriálu Kriminálka Staré Město. O autorově identitě se na veřejnosti i mezi příznivci jeho díla vedou spory. Jediné, co o sobě prozradil je to, že patří mezi kriminalisty.

Zdroj: Kosmas

Další knihy autora:

zobrazit info o knize  zobrazit info o knize  zobrazit info o knize  zobrazit info o knize


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKatakomby

Rouxová, Madeleine

Jota, 2017

zobrazit info o knizeBoží oko

Eisler, Barry

Plus, 2017

zobrazit info o knizePřípad Máří Magdaleny

Kingová, Laurie R.

Argo, 2017

zobrazit info o knizeMoucha

Dán, Dominik

Slovart, 2017

Napsat komentář