Zasoutěžte si o tajemství deníku odborníka na historii templářů

templarske-dedictvi-perex
Cotton Malone chtěl za svou kariérou agenta na americkém ministerstvu spravedlnosti udělat tlustou čáru a otevřít si antikvariát, kde by mezi starými výtisky strávil poklidný zbytek života. Když se mu však ozve bývalá nadřízená, jeho plány vezmou za své.

Kdo a proč je ochoten kvůli deníku vraždit?

Cotton Malone býval špičkovým agentem na americkém ministerstvu spravedlnosti. Pak se však rozhodl udělat za svou dosavadní kariérou tlustou čáru, odstěhoval se do Kodaně, stal se majitelem antikvariátu a začal vést poklidný život milovníka starých tisků. Udělal vše pro to, aby ho nic z minulého života nezastihlo – a stejně to bylo málo. Stačil jediný telefonát od jeho bývalé nadřízené Stephanie Nelleové a Cotton ví, že selanka skončila.

Stephanie si s ním smluví schůzku v kodaňské kavárně, ale události naberou nečekaný spád. Jakýsi muž se pokusí ukrást její kabelku, a když se mu to nepodaří, spáchá demonstrativní sebevraždu. Mohl snad vědět, že se v kabelce skrývá deník Stephaniina zemřelého manžela, předního odborníka na historii templářů? Stránky deníku obsahují šifrovaný návod k odhalení dávného tajemství, které po staletí nedává spát badatelům ani hledačům templářského pokladu. Stephanie je odhodlána tuto mozaiku poskládat a naplnit tak odkaz svého muže – ale brzy vyjde najevo, že v tomto odhodlání není sama. Kdo je ten tajemný muž, který je pro vzácné záznamy ochoten vraždit? A za jakým cílem tak odhodlaně kráčí?

Cotton Malone dlouho neváhá a nabídne Stephanii pomoc. S každým rozluštěným anagramem či symbolem jsou si stále jistější, že na konci cesty je čeká zjištění, které by mohlo otřást celým civilizovaným světem. Otázkou zůstává, jak by s tímto zjištěním naložil jejich nevyzpytatelný nepřítel…

 

Templářské dědictví

Autor: Steve Berry

Vydalo: nakladatelství Domino
Překlad: Zdeňka Vaníčková
Počet stran: 592
Vazba: pevná
Vydáno: 7/2017
ISBN: 978-80-7498-206-4

Přečtěte si více o knize Templářské dědictví, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Domino. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

 

Ukázka z knihy

„Vstaň,“ nařídil mu Guillaume Imbert od dveří.
Molay zůstal ležet na lůžku.
„Jsi opovážlivý, dokonce i tváří v tvář své vlastní smrti,“ řekl Imbert.
„Odvaha je asi všechno, co mi zůstalo.“
Imbert byl zlomyslný muž, jehož koňský obličej se zdál – jak si Molay všiml – stejně necitelný jako tvář sochy. Byl nejvyšším inkvizitorem Francie a osobním zpovědníkem Filipa IV., což znamenalo, že mu král popřával sluchu. Přesto se Molay mnohokrát sám sebe ptal, co kromě pohledu na bolest dokáže duši tohoto dominikána potěšit. Ale věděl, co ho popudí. „Neudělám nic z toho, co chcete.“ (str. 13)

 

O autorovi

Steve-BerryAmerický spisovatel Steve Berry (*1955) už od roku 2003 vydává rok co rok jednu knihu s provokativní historickou premisou: do přitažlivého zábalu spekulace halí Jantarovou komnatu, Rasputina, Alexandrijskou knihovnu, templáře, Kolumba, Napoleona, čínské císaře, nově také Tudorovce… Dnes se jeho romány pravidelně umísťují na horních příčkách i těch nejprestižnějších amerických žebříčků, respektive světových, protože Berryho romány vycházejí ve více než 50 zemích.
Berry v současnosti píše na plný úvazek, takže má dost času na náročné a důkladné rešerše pro každou knihu.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Domino)

 

Vyhrajte knihu Templářské dědictví

Neúspěšná krádež a následná demonstrativní sebevražda pachatele odstartuje kolotoč událostí, na jehož konci čeká Cottona Maloneho a jeho bývalou nadřízenou zjištění, které by mohlo otřást celým civilizovaným světem. Skutečně se podařilo zesnulému manželovi Stephanie Nelleové sestavit návod, který by vedl k odhalení dávného tajemství templářského pokladu? To si přečtěte v novém vydání prvního dílu série s bývalým špičkovým agentem Cottonem Malonem v hlavní roli od Steva Berryho.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Domino vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Templářské dědictví vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Templářské dědictví
probíhá od 18. do 31. srpna 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 špionážní thrillery Templářské dědictví

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTemplářské dědictví

Berry, Steve

Domino, 2017

Napsat komentář