Fantasy knihy pro dětské čtenáře

Dětstke fantasy
S dnešními knižními tipy popustíte uzdu fantazie. Nejdříve se spolu s Gustíkem Smutníkem, napůl klukem a napůl stínem, pokusíte navázat nová přátelství, a potom s Filipem prožijete pekelné dobrodružství, a to doslova. Filip se totiž stal učedníkem Lucifera.

Hlavní hrdina Gustík Smutník má pro své smutnění pádný důvod. Nemá totiž žádné kamarády a ke všemu je napůl kluk a napůl stín. Jednoho dne se naproti do domu přistěhuje rodina  se dvěma dívkami a Gustík by se s nimi rád seznámil… Podaří se mu získat nové kamarádky?

Gustík žije v černém domě obklopeném černým plotem a zahaleném mlhou. Sám je napůl kluk a napůl stín. Strašidelný dům nesmí opustit, a tak nemá žádné kamarády. Smutně pozoruje, jak se naproti do růžového domku stěhuje rodina se dvěma školačkami. Rád by se s nimi seznámil, ale ví, že existuje pádný důvod, proč se jeho pochmurnému domu vyhýbat.

Ukázka z knihy

Ema se zahleděla na dům a uviděla na předzahrádce zvláštního smutného chlapce. Díval se na ni přes železný plot. Představa, že tam ten kluk stojí a sleduje, jak paní Čmuchálková radí lidem, aby se vyhýbali jeho obydlí, jí připadala tak nespravedlivá, že málem pronesla něco nezdvořilého. „Co je na něm špatného?“
„Až to zjistíš,“ prorokovala sousedka, „tak bude… pozdě.“
Tyhle věty lidé pronášejí jenom ve strašidelných filmech, pouze v noci a těsně předtím, než venku za oknem zaburácí hrom, aby náležitě podtrhl význam jejich slov. Ale dnes je teplý slunečný den a jediný dostupný mrak visí nad temným domem. Se zahřměním nelze počítat. (str. 1)

A nezapomeňte na zbytek ukázky.

Gustík Smutník a kradač lidí

Autor: Adam Castro
Přeložila: Jana Vlčková

Počet stran: 176
Vazba: vázaná
Formát: 118×200 mm
ISBN: 978-80-7543-417-3
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Gustík Smutník a kradač lidí vydalo nakladatelství Alpress.

————————————————

Filip je ten poslední, kdo by měl skončit v Pekle, a přesto se to stane. Dokonce ho do učení přijme samotný Lucifer, který se snaží u Filipa najít temnou stránku. Proč se Filip dostal do pekla? A kdo stojí za tímto spiknutím? Ponořte se do první dílu plánované napínavé série a užijte si pekelné dobrodružství.

Filip je správný kluk, a to do slova a do písmene. Žije sám s maminkou, nikdy nelže, nezapomíná domácí úkoly a všem se snaží pomáhat. Jenže jednoho dne se neblahým omylem dostane do Pekla a je přijat do učení u samotného Lucifera. Podaří se vládci pekel najít u Filipa přece jen nějakou temnou stránku? Kdo stojí za ďábelským spiknutím proti černému trůnu a jak skončí proslulý Festival čertovin?
V prvním díle pekelně napínavé série se spolu s Filipem vydáme až do hlubin podsvětí a zažijeme s ním dobrodružství, jaká se mohou odehrát skutečně jen tady.

Ukázka z knihy

Slyšel ho. Kroky, které ve ztichlé kolárně zněly jako šepot.Lupnutí prstů plné očekávání. Dokonce měl dojem, že slyší i úsměv, jenž mu pohrává na rtech.
Schoulil se za velkou plechovou skříní, v níž školník skla-doval nářadí, a opatrně vykoukl za roh. Když stěnu najednou zahalil stín, srdce mu vylétlo až do krku. Stín se zdál nepřirozeně veliký. Démonický. A bylo na vině jen to podivné klamavé světlo, nebo měl skutečně rohy?
„Kdepak jsiiii?“ zazpíval stín pobaveně. „Jen klidně vyléeez!“
Filip se skrčil, aby byl co nejmenší. Cítil pot stékající po zádech. Bylo tu horko jako v peci. Nebo to možná jen tak vnímal, protože byl zavřený ve školní kolárně se Sørenem. (str. 5)

Co se děje dál, prozrazuje zbytek ukázky.

Luciferův učeň

Válka o pekelný trůn 1
Autor: Kenneth Andersen
Přeložil: Daniela Mrázová

Počet stran: 320
Vazba: vázaná
Formát: 140×215 mm
ISBN: 978-80-7529-262-9
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Luciferův učeň vydalo nakladatelství Slovart.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeGustík Smutník a kradač lidí

Castro, Adam

Alpress, 2017

zobrazit info o knizeLuciferův učeň
Válka o pekelný trůn 1

Andersen, Kenneth Bogh

Slovart, 2017

Napsat komentář