Nenechte si ujít v týdnu od 14. do 20. srpna 2017

nenechte_si_ujit
Nedokážete si prázdniny bez knih představit ? V následujících řádcích se dozvíte, kam se můžete příští týden vydat za literaturou. I přesto, že čas dovolených je v plném proudu, knihovny si připravily zajímavé akce.

Příští týden se můžete těšit například na letní minifestival autorského čtení či besedu s oblíbenou spisovatelkou. A chybět nebude i něco pro ty nejmenší.

Masarykova veřejná knihovna ve Vsetíně se i o prázdninách stará, aby se děti nenudily. Na úterý 15. srpna připravili pro malé čtenáře další veřejné čtení. Tentokrát se od 10.00 budou číst Policejní pohádky.

Ve středu 16. srpna můžete v Praze zajít na Letní minifestival autorského čtení. Začíná se v 17.00 v Domu čtení a program je opravdu bohatý. Těšit se můžete na prozaika Štěpána Kučeru, básnířku Kristýnu Montagovou, autora historické knihy o kole a cyklistice Pavla Eliáše, prozaika Tomáše Tlapu, autorku krátkých próz Karlu Šťastnou a básníka Jakuba Nykose Ouhrabka. Autoři pochází z různých koutů naší země, takže poznáte literaturu z našich regionů. Festival spolupořádá knihkupectví a antikvariát Fryč z Liberce, jedno z významných kulturních center na severu Čech.

Ve čtvrtek 16. srpna se přesuneme do Plzně, kde se koná beseda se spisovatelkou Irenou Fuchsovou. Autorce je už šestašedesát let, přesto rozhodně nepolevuje ve svém tempu. Vydala už 32 knih, je členkou Obce spisovatelů a Herecké asociace a také ji můžete znát jako moderátorku, fotografku či publicistku. Mezi její tituly patří například Co žena nikdy neřekne a muž nikdy neuděláKdyž je muž moc hodný či Když jsem potkala anděla. Beseda začíná v 16.00 ve Studijní a vědecké knihovně Plzeňského kraje.

O prázdninách se knihovny často „stěhují“ na koupaliště. Stejně tak to udělala Šmidingerova knihovna ve Strakonicích, která návštěvníkům venkovního plaveckého areálu nabízí možnost půjčit si u vody knížku, časopis, denní tisk nebo také stolní hru. V červenci a srpnu vždy od 10.00 do 17.00 si tak můžete užít letní pohodu na koupališti v plné parádě.

Zároveň stále můžete zajít na zajímavé výstavy, stačí se podívat do našeho Kalendáře akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář