Zahrajte si o pomocníka pro letní grilování

vasen-pro-grilovani-perex
Inspirujte se, rozehřejte gril a uspořádejte pro svou rodinu a přátele velkou zahradní party, na které všechny ohromíte svým kuchařským umem. O své cenné recepty, vychytávky a triky se s vámi podělí sám profesionál oboru Angelo Menta.

Staňte se mistrem grilu

vasen-pro-grilovani-ukazka-1Německé nakladatelství pronajalo autorovi, profesionálovi v oboru grilování, na půl roku dům, kde mohl zdokonalovat recepty a degustovat s ochutnávači výsledky. Vznikla tak kniha o grilování s jasnou koncepcí: griluje se na dobrém dřevěném uhlí a používají se přísady, které lze bez větší námahy sehnat. Čtenářům se tedy dostává do rukou „škola grilování“, založená na rozsáhlých znalostech, s přehledně sepsanými zásadami. Dokonale opečené šťavnaté kousky hovězího, telecího, vepřového, drůbežího i jehněčího masa, ryb a plodů moře i zeleniny včetně příloh, omáček a marinád jsou na fotografiích vkusně upravené. Pokrmy dokazují, že při grilování není důležitá výše vynaložených nákladů nebo působivé doplňky, ale ve správném okamžiku udělat to, co je třeba. Odměnou je pak požitek z grilování na nejvyšší úrovni.

 

Vášeň pro grilování

Nejlepší recepty, rady a techniky

Autor: Angelo Menta

Vydalo: nakladatelství Slovart
Fotografie: Hubertus Schüler
Počet stran: 344
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 4/2017
ISBN: 978-80-7529-257-5

Přečtěte si více o knize Vášeň pro grilování, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Slovart. Můžete si také prohlédnout několik ukázkových stran: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

Nakladatelství Slovart bylo založeno v Praze v únoru 1994 a od té doby vydalo více než 2000 titulů. Vydává licenční knihy předních světových nakladatelů, ale i domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury.

 

Ukázka z knihy

vasen-pro-grilovani-ukazka-2BURGER
I když při přípravě dobrého burgeru nestojí v cestě mnoho překážek, je třeb dodržovat několik zásad.

Masová placička
Masová placička v burgeru bývá zpravidla z čistého hovězího masa a anglicky se nazývá „patty“. Mohou se však používat i jiné druhy masa. Burgerové housce se anglicky říká „bun“. Ne že by na tom příliš záleželo, ale je dobré to vědět.
Placičky by měly být nejméně 2 cm vysoké a v syrovém stavu o něco větší než houska, protože se při grilování zmenší. Čím lepší je jakost masa, tím méně se placička „smrskne“.
Syrové placičky by neměly být vyboulené: musejí být ploché, resp. o něco vyšší na okrajích než uprostřed. Maso se totiž při grilování vyboulí a potom se nejenom nesnadno obkládá, ale také obtížně jí.
Puristé grilují placičky zcela bez koření, já bych však mleté maso na placičky vždycky předem ochutil. Alespoň solí a pepřem. Obměny vítány. (str. 206)

 

Vyhrajte knihu Vášeň pro grilování

Léto je ideální období pro posezení na zahradě a různé akce spojené s grilováním všelijakých dobrot. Pokud už vás nebaví stále stejně naložené steaky, případně párky a zelenina, máme pro vás mnoho nových lahodných receptů včetně příloh a dressingů od mistra svého oboru. Angelo Menta půl roku zdokonaloval své recepty a zapisoval si různé tipy, jež by měl každý amatérský kuchař znát, aby vytvořil dokonalý pokrm, který ocení všichni strávníci. Tak neváhejte a pořiďte si jeho knihu, díky níž budete hvězdou každé party.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Slovart vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Vášeň pro grilování vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Vášeň pro grilování
probíhá od 21. července do 3. srpna 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 kuchařky Vášeň pro grilování

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVášeň pro grilování
Nejlepší recepty, rady a techniky

Menta, Angelo

Slovart, 2017

Napsat komentář