Překonejte alergie

alergie-tipy
Jaro, největší přítel všech alergií, je už sice za námi, ale pylům se nevyhneme až do podzimu. I proto je důležité vědět, jak se proti alergiím dá bojovat. Biologové přichází s dalšími a dalšími objevy a díky tomu se naše možnosti neustále rozšiřují. Dnes si představíme dvě knihy, které se tímto tématem zabývají.

První kniha se zaměřuje na novou, velmi progresivní a slibnou oblast biologického výzkumu – na výzkum takzvané střevní mikrobioty. Prozkoumejte spolu s autory tento vzrušující nový svět, který před námi otevírá své brány a mohl by nám pomoci s léčbou nejen alergií, ale také třeba astmatu, obezity či ADHD.

Doba jedová 6

Autoři: B. Brett Finlay, PhD, Marie-Claire Arrietaová, PhD
Přeložil: Václav Petr

Počet stran: 304
Vazba: brožovaná
Formát: 140×200 mm
ISBN: 978-80-7553-258-9
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Doba jedová 6 vydalo nakladatelství Triton.

Oblast výzkumu střevní mikrobioty je nová, ale překotně se rozvíjí. Výsledky mohou být využity v medicíně a na trhu s léky mnohem rychleji, než je tomu u vývoje standardních léčivých přípravků. Autoři výstižně říkají: „Žijeme vpravdě v převratné době a jsme přesvědčeni, že se blíží nefalšovaná revoluce v medicíně. Jde o skutečně zásadní změnu v pohledu na lidský imunitní systém, ochranu proti nemocem a jejich léčbu. Proč je tato změna tak epochální? Protože nám umožní vypořádat se s mnoha zdravotními problémy tak radikálním způsobem, že se nám o tom ještě před pár lety ani nesnilo. Nejde přitom o žádné vzácné, ojedinělé choroby postihující hrstku jedinců. Jde o široce rozšířené alergie, astma, obezitu, diabetes, chronické střevní záněty, poruchy pozornosti s hyperaktivitou (ADHD) nebo autismus. Vydržte, vydáváme se na vzrušující jízdu!“

Ukázka z knihy

Když Nathan a Carol odjížděli z nemocnice se svým novorozencem Rorym, dělali si trochu starosti, jak na nový přírůstek do rodiny zareaguje jejich tříletý labradorský retrívr Milo. Na jednu stranu se obávali, že už nebudou mít na Mila dost času, neboť pes byl zvyklý, že s ním chodili na dlouhé procházky, plavali s ním a často s ním i kempovali. S příchodem dítěte do domácnosti se měl pes v souboji o pozornost ocitnout až na druhém místě. Milo však – podobně jako všichni ostatní labradoři na této planetě – rád skákal, očichával a olizoval každého, s kým se potkal, a měsíce psí školy jeho návyk nijak nezměnily. Carol a Nathan se také obávali, co s maličkým Rorym udělá, až kolem něj začne tahle dvaatřicetikilová zosobněná přátelskost poskakovat. A ke všemu se ještě nedokázali shodnout v názoru, jak blízko Mila k Rorymu pustit. Carol by s nadšením nechala Roryho očichávat a olizovat, jenže manžel a zejména jeho matka (často manžele navštěvující) byli jiného mínění. Nathan nevyrůstal v domácnosti s mazlíčky, a tak i když byl oddaným majitelem Mila, nepovoloval psu skákat na pohovku či chodit po hezkém koberci v obýváku. Na postel ho nepouštěl vůbec. Carol respektovala, že Nathan na rozdíl od ní nemá rád psí sliny a chlupy, ale když Nathan nebyl doma, Milo seděl na pohovce vedle ní, když se dívala na televizi, a spal v její posteli, pokud Nathan trávil noc mimo dům. Není tedy třeba vysvětlovat, že podrobnosti nových společenských pravidel domácnosti se třemi lidmi a psem se musely dořešit.

Zaujala vás tato knihy? Přečtěte si pokračování této ukázky.

O autorech

Marie-Claire Arrietaová má doktorát z mikrobiologie a pracuje v laboratoři Bretta Finlaye. Její nedávná studie odhalující souvislost astmatu u velmi malých dětí s nedostatkem klíčových druhů střevních bakterií znamenala v tomto oboru průlom a stala se vědeckou senzací roku 2015. Arrietaová publikuje v prestižních odborných časopisech Gastroenterology, PNAS a ­Science Translational Medicine. Celé dny pracuje na vědeckých experimentech a odborných článcích a kromě toho jezdí do školky a hraje si se svými dvěma dětmi.

Brett Finlay je význačný profesor Univerzity Britské Kolumbie a přední světový odborník na bakteriální infekce. Mikroby studuje přes třicet let a napsal přes 450 odborných článků. Spoluzakládal biotechnologické společnosti Inimex, Vedanta a Microbiome Insights a je nositelem nejvyššího kanadského občanského vyznamenání Důstojník Řádu Kanady. Žije ve Vancouveru se svojí ženou, která pracuje jako pediatrička, a mají spolu dvě dospělé děti.

Zdroj: kosmas.cz

O nakladateli

Nakladatelství Triton působí na českém knižním trhu již od roku 1991 a počtem vydaných titulů se každoročně řadí mezi 6–10 největších knižních nakladatelství v republice. Specializuje se především na knihy odborné lékařské, psychologické, filosofické, historické a pedagogické, jakož i na učebnice pro VŠ studenty, beletrii, sci-fi a literaturu faktu.

————————————————

Kniha slavného amerického lékaře Leo Gallanda Jak překonat alergie hledá a nachází kořeny alergií, definuje jejich příčiny a nabízí cesty, jak změnit životní styl tak, aby v něm pro nepříjemné a nebezpečné alergie nebylo místo.

Jak překonat alergie

Autoři: Leo Galland, Jonathan Galland
Přeložila: Libuše Mohelská

Počet stran: 336
Vazba: brožovaná
Formát: 150×220 mm
ISBN: 978-80-7306-909-4
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Jak překonat alergie vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Alergie se vyskytují čím dál častěji a vyvolávají i potíže, které bychom s nimi nespojovali – například tloustnutí, únavu, migrény, problémy se zažíváním nebo padání vlasů. Kořenem alergických reakcí je nerovnováha imunitního systému způsobená moderní průmyslově zpracovanou a nutričně chudou stravou, úbytkem prospěšných mikrobů ve střevě a znečištěním prostředí, v němž žijeme. Kniha hledá cesty, jak situaci zvrátit změnami ve výživě a životním stylu. Své teze doktor Galland podkládá vědeckými studiemi.

O autorech

Leo Galland je lékař internista, jeden z předních zastánců integrované medicíny, která spojuje tradiční lékařské postupy s těmi alternativními. Je autorem několika knih o zdraví, mimo jiné Superimmunity for Kids nebo The Fat Resistance Diet.

Jonathan Galland pravidelně píše pro Huffington Post jako specialista na zdraví a zdravou výživu. Spolu se svým otcem, Leo Gallandem, pracoval mimo jiné i na již zmíněné knize The Fat Resistance Diet (Dietou proti tuku).

Zdroj: drgalland.com

Leo a Jonathan Galland

Leo a Jonathan Galland

O nakladateli

logo.beta.2Firma Pavel Dobrovský BETA s.r.o. byla založena v roce 1990. Věnuje se nakladatelské činnosti, distribuuje knižní produkci od více než 300 nakladatelů a obchodních partnerů po celé České republice. Provozuje maloobchodní síť prodejen, spolupracuje s knihovnami, školami, nemocničními zařízeními, kterým poskytuje zajímavé slevy. Každý měsíc uvádí firma na trh mnoho nových titulů. Široký výběr knih a serióznost podniku stále zvyšuje zájem obchodních partnerů o spolupráci.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Pomohla vám některé z dnes představovaných knih? Napište nám do komentářů!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDoba jedová 6
Špína, hygiena, imunita, alergie

Finlay, B. Brett - Arrietaová, Marie-Claire

Triton, 2017

zobrazit info o knizeJak překonat alergie

Galland, Les - Galland, Jonathen

Pavel Dobrovský – BETA, 2017

Napsat komentář