Zasoutěžte si o naučný výlet mezi zvířátka

necekana-pratelstvi-perex
Vydejte se společně s námi na poznávací cestu přírodou, seznamte se se zvířátky a zjistěte, jakými překvapivými způsoby si mezi sebou pomáhají. Zajímá vás například, co mají společného rak poustevník a sasanka? Tak se pusťte do čtení.

Přátelská výpomoc ve zvířecí říši

necekana-pratelstvi-ukazka-1Antilopa a pavián. Co je to za nesourodý pár? Nenech se zmýlit, je to sehraná dvojka! Vzájemně na sebe dávají pozor, aby se ubránili před nepřáteli. Podobně jako tito dva filutové, i jiná zvířata (či dokonce rostliny) přišla na to, že je dobré mít k sobě parťáka. Vydej se s námi na cestu přírodou, na které se dozvíš, že přátelství můžeš najít úplně kdekoliv!

 

Nečekaná přátelství

Aneb jak si zvířata a rostliny pomáhají

Autorka: Pavla Hanáčková

Vydalo: nakladatelství B4U Publishing
Počet stran: 36
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 7/2017
ISBN: 978-80-00-04607-5

Přečtěte si více o knize Nečekaná přátelství, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství B4U Publishing patřící pod společnost Albatros Media. A nezapomeňte si také stáhnout ukázku.

B4U_AlbatrosMedia

Nakladatelství B4U Publishing se zaměřuje zejména na literaturu pro děti a mládež, především pak na původní autorské projekty ve spolupráci se zajímavými českými i zahraničními ilustrátory. Jednotlivé knižní tituly v sobě propojují důraz na výtvarnou podobu a netradiční formu s neotřelým tématem a interaktivitou.

Albatros Media, a.s. je mediální společnost a největší knižní vydavatelství v ČR. V návaznosti na tradici sahající až k roku 1949 společnost vydává více než tisíc knižních titulů ročně. Skupina zaštiťuje knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Plus, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, partnerský projekt Edice České televize a nakladatelství elektronických knih eReading.

 

Ukázka z knihy

necekana-pratelstvi-ukazka-2Medozvěstka
Tento malý africký ptáček je pěkný chytrolín. Jako jeden z mála ptáků si pochutnává na včelích larvách, a dokonce i včelím vosku. Sám se k nim nedostane, protože má krátký zobáček. Našel však skvělé řešení.

Nebojsa a silák
Na scénu nastupuje známý nebojsa a silák – medojed! Je to největší nebojsa v celé zvířecí říši. Zřejmě mu chybí pud sebezáchovy, protože si troufne téměř na kohokoliv – dokonce i na smečku lvů! (str. 26)

 

Vyhrajte knihu Nečekaná přátelství

V přírodě bychom našli mnoho příkladů toho, jak se mezi sebou zvířata a rostliny vzájemně pomáhají. O některých z nich si můžete přečíst a budete překvapeni, jak nesourodé druhy si mohou být prospěšné. Lenochod například využívá řasy jako maskování, aby se nestal snadnou kořistí, když musí ze stromu dolů. A malý ptáček klubák je zase pro obyvatele africké savany stejně důležitý jako pro nás doktor. To není zdaleka všechno, o těch ostatních si už ale přečtěte více sami.

Ve spolupráci s nakladatelstvím B4U Publishing patřícím pod společnost Albatros Media vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Nečekaná přátelství vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Nečekaná přátelství
probíhá od 18. do 31. července 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 naučné dětské knihy Nečekaná přátelství

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNečekaná přátelství
Aneb jak si zvířata a rostliny pomáhají

Hanáčková, Pavla

B4U Publishing, 2017

Napsat komentář