Vydejte se do světa kouzel a magických bytostí!

nocni-obloha
Dnes vám představíme čtveřici příběhů, ze kterých si vybere i ten nejzarputilejší fantasy nadšenec. Pokud vás nezaujme chlapec ve spárech netvora, či snad propojení magie a mafie, máme na knihomolském menu další lahůdky, včetně jedné servírované přímo v Paříži.

V prvním z našich tipů vás seznámíme s osudem mladého chlapce, kterému umírá maminka. V jeho smutku a osamělosti ho znenadání začne navštěvovat bájný netvor. Nechte se pohltit krátkým, avšak velice silným příběhem, nyní převedeným také do audioknihy.

Volání netvora (audiokniha)

Příběhy jsou jako divá zvěř. Když je vypustíš na svobodu, mohou napáchat spoustu škody. Přesně sedm minut po půlnoci navštíví třináctiletého Conora netvor. Chlapce však neděsí, protože nic nemůže být horší, než noční můry, které ho v poslední době pronásledují. Než realita, ve které žije. Než fakt, že jeho máma je vážně nemocná, táta kdesi za mořem s novou rodinou a na něj zbyla jenom upjatá babička, s níž si nerozumí. Když se teď rozhádal se svou nejlepší kamarádkou, nezbyl nikdo, komu by mohl říct, že se mu ve škole spolužáci buď vyhýbají pohledem, nebo ho šikanují. Proč by se měl bát tajuplného přízraku z dávných časů, ukrývajícího se v podobě starého stromu za domem, který tvrdí, že ho sám zavolal? Přichází proto, aby Conorovi vyprávěl tři příběhy. Na oplátku ale něco chce. Tu nejnebezpečnější věc ze všech. Chce slyšet pravdu.

Autor: Patrick Ness
Čte: Jan Vondráček

Počet stran: 4 hodiny 12 minut
Vazba: CD
ISBN: 8594169481326
Doporučená cena: 279 Kč

Audioknihu Volání netvora vydalo nakladatelství OneHotBook.

Poslechněte si sedmiminutovou ukázku.

Patrick Ness (* 1971)

Americko-britský spisovatel a novinář se narodil na vojenské základně Fort Belvoir ve Virginii, kde jeho otec působil jako výcvikový instruktor americké armády. Poté žil šest let na Havaji a dalších deset let strávil ve Washingtonu. Studoval anglickou literaturu na Univerzitě Jižní Kalifornie. V roce 1999 se během práce na svém prvním románu přestěhoval do Londýna. Vyučoval tvůrčí psaní na Oxforské univerzitě a působil jako redaktor v Daily TelegraphSunday Telegraph a Guardian, kam píše recenze dodnes. Celosvětovou čtenářskou popularitu mu přinesla sci-fi série Chaos, na níž navázal několika různorodými texty, které však spojuje autorův nezaměnitelný rukopis: suverénní vypravěčství, obsahová hloubka a dotyk nadpřirozena. Román Volání netvora (Slovart, 2017) napsal podle námětu zesnulé Siobhan Dowdové a obdržel za ni CILIP Carnegie Medal. Je rovněž autorem scénáře filmové adaptace příběhu.

Jan Vondráček (* 1966)

V dětství chodil do dramatického kroužku, ale k divadlu se dostal až během vojny po gymnáziu (účinkoval v Armádním uměleckém souboru). Následovalo studium na katedře alternativního a loutkového divadla DAMU, odchod s celým ročníkem do nově vzniklého Dejvického divadla, účast na mnoha festivalech, řada ocenění a vstup do souboru Divadla v Dlouhé, jehož členem je dodnes. Díky seriálu Mentalista, v němž dabuje hlavní postavu Patrika Janea, je známý i jeho hlas (Cena Františka Filipovského 2010). Filmoví a televizní diváci jej mohli zaznamenat ve filmech Pokoj v duši (2009), Lidice (2011), Příběh kmotra (2013) nebo v seriálech České století (2013), Život a doba soudce A. K. (2014) či Vraždy v kruhu (2015).

Zdroj informací: OneHotBook

————————————————

Že kouzla s nebezpečnou mafií nejdou dohromady? Ale kdeže! Když se do jednoho případu náhle vloží muž s hůlkou a špičatýma ušima, události začnou nabírat pekelně divoký spád. Vydejte se do časů, kdy ulicím vládly italské gangy a lidé se za tmy báli vycházet z domovů!

Žhavé olovo, chladné železo

Mick Oberon by mohl být jen dalším z řady soukromých oček třicátých let, nebýt toho, že na rozdíl od nich schovává pod kloboukem špičaté uši a pod svrchníkem nosí namísto osmatřicítky kouzelnou hůlku. Už dávno se Mick, jeden z posledních šlechticů Fae, obrátil ke svým lidem i dvoru zády. Když ale vezme případ, v němž jde o nalezení dcery gangstera, která byla před šestnácti lety zaměněna za podvržence, vedou stopy Micka z chicagského podsvětí do skrytého Podsvětí, kde při hledání únosce a řešení případu musí soupeřit s politikařením a mafiánskými praktikami Fae.

Autor: Ari Marmell
Přeložil: Zdeněk Uherčík

Počet stran: 336
Vazba: brožovaná
Formát: 110×165 mm
ISBN: 978-80-7553-039-4
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Žhavé olovo, chladné železo vydalo nakladatelství Triton.

Z kapsy Šišounova saka jsem vytáhl hůlku, na kterou tolik valil bulvy. Byla to Luchtaine & Goodfellow model 1592. Padla mi do ruky, jako kdybych se s ní narodil. To nebylo nic zvláštního. Měl jsem ji tak dlouho, až jsem dřevo ošoupal tak, že mi seděla v dlani jako ulitá. Dverga, která mi ji kdysi dávno prodala, přísahala na všechno možné i nemožné, že doopravdy obsahuje třísku voru, který odvezl krále Artuše do Avalonu. Moc jsem jí to nebaštil, ale tak nebo tak, ta hůlka mě ještě nikdy nenechala ve štychu.

Mávl jsem L&G přes Wingerovy pohůnky a mystickým kanálem jsem upravil obraz, který jejich oči předávaly do mozku. Uchopil jsem okraje stínů na hranicích jejich zorného pole a rozmazal jim je přes celý pohled. Nebylo to tak elegantní, jako kdybych se vymazal z místnosti nebo mě viděli jinde, než jsem byl, ale s pomocí hůlky to bylo velice rychlé. Na několik okamžiků museli mít pocit, že se ocitli uvnitř prázdné benzínové nádrže. (str. 16)

Přečtěte si celou první kapitolu knihy.

————————————————

Jak netvora, tak i čáry a kouzla můžete najít v knize plné napětí a temných sil. Osiřelá Alys nuceně opouští rodný domov a spolu s ostatními dětmi se nechává převést do jiné osady, za „novými“ rodiči. Tehdy však ještě netuší, že na ni čeká mnoho náročných úkolů. A možná také jedna bestie…

Bestie je zvíře

Jako dítě se Alys rýmovačkám o Bestii smála a strach, který vyvolávaly příběhy o čarodějnicích, ji mrazil jen příjemně. Pak ale jednoho dne přišly. Ty dvě. A s celou vesnicí a dosavadním bezstarostným životem byl konec. Spolu s ostatními dětmi prchá Alys do sousedního Defaidu, kde ji čeká těžké dospívání ve světě svázaném neúprosnými pravidly. Defaid i jeho okolí zachvacuje panika před tím, co má prý na svědomí tajemná Bestie. Jenže utrpení, které si lidé dokážou působit navzájem, si s tím nadpřirozeným v ničem nezadá. A Alys navíc cítí, že má k hvozdu a Bestii podivně blízko…

Autorka: Peternelle Arsdale
Přeložila: Barbora Hajná

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 138×215 mm
ISBN: 978-80-7529-275-9
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Bestie je zvíře vydalo nakladatelství Slovart.

Kdysi dávno žily dvě sestry. Narodily se jen pár minut od sebe, obě se sametovou hřívou černých vlasů na dokonalých hlavičkách. Jejich matka rodila celé dva dny a byl to zázrak, že přežila. Porodní bábu přepadaly co hodinu obavyže zemře matka i děti. Sestry se však hned po příchodu na svět pustily do žádostivého křiku a matka ronila slzy úlevyPorodní bába jí položila obě holčičky do náruče. Jedna ze sester se z matčiných paží vykroutila a bába ji zachytila jen okamžik před tím, než dopadla na podlahu. V tu chvíli to bába pokládala za zásah štěstěny. O pár měsíců později si už přála, aby tenkrát to zlé stvoření nechala spadnout. 
K tomu však došlo až časem. Nejdřív tu byly jiné důvody, proč litovat, že se sestry narodily. Zdálo by se, že dvě zdravé děti jsou požehnání, ale v téhle vesnici či městečku s poloprázdnými spižírnami a vyprahlými poli vy-volalo narození dvou holčiček spíš projevy soustrasti než oslavy. Vesničané vrtěli hlavami a doufali, že ta smůla není nakažlivá.  (str. 9, 10)
Co bylo na sestrách tak zlého? Pokračujte ve čtení a možná se to dozvíte…

————————————————

Paříž už nikdy nebude taková, jaká byla. Přinejmenším ne podle Aliette de Bodardové, autorky prvního dílu nové série fantasy thrillerů. Válka řádů ovládajících kouzla proměnila město na hromadu trosek. Na obnovu zanikající magie musí spojit své síly tři nezvyklí hrdinové. Budou jim ale stačit k úspěchu?

Dominium Padlých andělů I.: Řád zlomených křídel

První díl série fantasy špionážních thrillerů podbarvených melancholií ztraceného zlatého věku. Paříž se zotavuje z Velké války Řádů. Její ulice lemují strašidelné ruiny, z katedrály Notre-Dame zbyly jen ohořelé zdi a Seina zčernala popelem a sutí. Mezi troskami přesto dál pokračuje život. Zoufalé gangy bojují v ulicích o přežití, zatímco Řády nadále soupeří o nadvládu nad městem. Ve Stříbrostínu, kdysi nejmocnějším pařížském Řádu, panuje zmatek. Jeho magie slábne, zakladatel Jitřenec před desítkami let zmizel a ve stříbrostínském sídle se náhle zjevilo cosi nevítaného, cosi temného a mocného, stíny, které zabíjejí… Své síly musí spojit tři naprosto rozdílní hrdinové: mladičká, ale mocná dívka z rodu Padlých andělů, alchymistka bojující se zničující závislostí a rozhněvaný mladý muž ovládající kouzla Dálného východu. Přinesou Stříbrostínu spásu, nebo se stanou strůjci jeho posledního, nevratného pádu?

Autorka: Aliette Bodardová
Přeložil: Vojtěch Ettler

Počet stran: 424
Vazba: brožovaná
Formát: 135×206 mm
ISBN: 978-80-7577-033-2
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Řád zlomených křídel vydalo nakladatelství Host.

Ukázka z knihy

Nic takového ještě nikdy nepocítila; klid, ticho jako uprostřed tornáda, rozvážné a jemné tkaní, jež nečerpalo sílu z duchů ani z Města, ale z něčeho zcela jiného. Trhlina se zastavila centimetry před mladým mužem, který stál vzpřímeně s otevřenými dlaněmi a zpocenou tváří, s vlasy trčícími vzhůru. Na okamžik – na kratičký, jasný okamžik, který se Selene nesmazatelně vryl do paměti – se zdálo, že v rukou drží celou tíhu jejího zaklínadla, všechnu její zuřivost a hněv – a pak dlaně zavřel a vše bylo pryč, sfouknuté jako plamen svíčky.

Čarodějník, tady? Proč se ne–?

Neměla čas přemýšlet, co se stalo. Proud času se navrátil do své obvyklé rychlosti; muž se skácel jako loutka bez loutkáře a jeho ležící tělo zalila záře Padlého anděla. Dívka, Ninon, na chvíli zůstala stát na místě a těkala pohledem mezi ním a Selene; a pak se otočila na patě a utekla. (str. 20, 21)

Prolistujte si kompletní ukázku, kterou pro vás nakladatelství zveřejnilo.

Aliette de Bodardová (*1982)

Oceňovaná autorka fantasy a sci-fi literatury francouzsko-vietnamského původu. Žije v Paříži, kam také umístila děj své knihy Řád zlomených křídel (2015), za kterou získala cenu Britské asociace science fiction (BSFA) za nejlepší román a která zahajuje sérii Dominium Padlých andělů. Druhý díl s názvem Řád věčných trnů připravujeme k vydání na jaro 2018. Autorka je jednou z nejzářivějších nových hvězd žánru, za své knihy obdržela řadu prestižních cen: Nebula, Locus, BSFA, Writers of the Future, a také byla nominována na cenu Hugo.

Zdroj informací: Host


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVolání netvora (audiokniha)
Příběh života

Ness, Patrick

OneHotBook, 2017

zobrazit info o knizeŽhavé olovo, chladné železo

Marmell, Ari

Triton, 2017

zobrazit info o knizeBestie je zvíře

Arsdale, Peternelle van

Slovart, 2017

zobrazit info o knizeDominium Padlých andělů I.: Řád zlomených křídel

Bodardová, Aliette de

Host, 2017

Napsat komentář