Inspirace pro vaše grily

obal_GRIL_CJ_OK.indd
K létu neodmyslitelně patří krom jiného i grilování. Grilovat se může vždy a všude a fantazii se meze při přípravě nekladou. Pokud přesto hledáte inspiraci, sáhněte po dnešním knižním tipu, který obsahuje řadu receptů, od grilování masa přes zeleninu, ryby a mořské plody až po grilované dezerty včetně tipů na saláty a omáčky. Nažhavit grily a může se začít…

Grilování se stalo nedílnou součástí našeho volného času – doma, na chalupě, u babičky i na dovolené, s přáteli či rodinou – těšíme se na něj vždy. Vyzkoušejte recepty německého odborníka na grilování a gurmána Christopha Branda a jeho přátel na přípravu různých druhů masa, zeleniny a dokonce i sladkostí. Na začátku knihy vás seznámíme s vybavením, správnými metodami a teplotami grilování, doporučíme také druhy masa a ryb. Následuje rozsáhlá nabídka receptů – od klasických grilovaných žebírek, steaků, lahodného mletého masa, drůbeže a křidélek, ryb, rybích špízů a dokonce i mořských plodů. Na grilovaných jídlech si mohou pochutnat i vegetariáni – burger z červené řepy, recepty z dýně, celeru i kukuřice, rajčat i hot dog s karotkou či sladké brambory. Aby bylo menu kompletní, můžete na grilu připravit i sladkou tečku – ananas, mandlový crumble. V závěru knihy jsou recepty na vhodné saláty a lahodné omáčky.

Ukázka z knihy

Grilovani 1Nepřímé grilování
Při této metodě grilování budete potřebovat gril s víkem a odkapávací miskou. Potraviny se negrilují přímo nad ohněm, grilování je tedy šetrnější. Teplota není tak vysoká, žár proudí kolem grilované potraviny podobně jako v horkovzdušné troubě. Touto metodou můžete připravovat větší suroviny, jako jsou hovězí hrudí, pečeně, kýta, celá drůbež nebo celé ryby, které jsou pak šťavnaté a optimálně propečené. Ovšem jen za předpokladu, že se budete grilování trochu věnovat a nebudete si myslet, že víko grilu slouží jen jako ochrana před deštěm! (str. 19)

Podívejte se na další ukázku, kde se dozvíte např. více o barbecue a uzení.

Grilování

voňavé maso, ryby, zelenina
Autor: Christoph Brand
Přeložila: Jitka Koubková

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 220×260 mm
ISBN: 978-80-271-0517-5
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Grilování vydalo nakladatelství Grada.

O autorovi

Vše začalo v jedné malé restauraci, v jeho rodném městě Fritzlar, kde se Christoph Brand vyučil. Po úspěšném zakončení studia, působení v nejrůznějších restauracích i na pozici šéfkuchaře se osamostatnil a v německém městě Kassel, ale i v jeho širokém okolí, se postaral o senzaci díky cateringové společnosti. Působí po celém Německu, vaří pro známé osobnosti z oboru, ale i s nimi. Nejlépe se cítí mezi umělci, hudebními skupinami a na festivalech. Doprovází na turné německé rappery. Svou vášeň pro vaření a hudbu spojil ve svých knihách o vaření.


Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeGrilování
voňavé maso, ryby, zelenina

Brand, Christoph

Grada, 2017

Napsat komentář