Příručka pro táborníky

hura-na-tabor-uvod
Co víc patří ke vzpomínkám na léta našeho mládí než různé tábory a pobyty v přírodě? Nenechte své děti pouze topit se v ulicích měst a pošlete je poznávat les spolu se skauty, turisty či zálesáky. Kniha Hurá na tábor je praktickou příručkou pro všechny, kteří mají na starost skvělý táborový program.

Kniha Hurá na tábor nabízí nespočet tipů na vše možné, co je spojené s letním tábořením – od stavění stanu, přes všemožné táborové hry až po takové vychytávky jako je, jak postavit improvizovanou táborovou saunu. Ať už chystáte své dítě vypravit na tábor nebo vy sami tábor připravujete, kniha Jiřího Červenky vám podá pomocnou ruku.

Hurá na tábor!

Autor: Jiří Červinka

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-262-1178-5
Doporučená cena: 295 Kč

Knihu Hurá na tábor! vydalo nakladatelství Portál.

Prakticky zaměřená publikace nabízí činnosti, hry a přírodní náměty určené pro nejrůznější typy táborů (skautské, turistické, zálesácké apod.) včetně stále oblíbenějších táborů příměstských. Jsou zde stručně popsány nejjednodušší základy táboření, ale také málo známé tábornické a zálesácké „lahůdky“. Součástí každé kapitoly jsou hry a náměty k poznávání přírody. Vše je přiblíženo praktickým obrazovým doprovodem.
Kniha volně navazuje (především strukturou, ale i některými náměty) na publikaci Výpravy do přírody (Portál 2002), která je základem internetových stránek Ostrovnapadu.cz (odkazy a QR kódy v publikaci původní náměty zpřístupňují). Unikátní propojení knihy a internetu umožňuje autorům i čtenářům obsah doplňovat a do budoucna trvale aktualizovat.

Ukázky z knihy

Snímek obrazovky 2017-07-02 v 17.54.56Snímek obrazovky 2017-07-02 v 17.55.08

 

Další ukázky z knihy naleznete na stránkách nakladatelství.

O autorovi

Jiří Červinka neboli Brko spolu s manželkou Helenou Červinkovou a Ladislavem Tintěrou – Hombrem založil oddíl experimentální archeologie Mamuti (roku 1980 byli první, kdo v naší zemi zvolil experimentální archeologii jako hlavní náplň činnosti dětského oddílu). Stál také u počátku oddílu Bílý Orel a byl členem redakcí Wampumu Neskenonu a Nika. Je spoluautorem knih Výpravy do pravěku, Velká pravěká past a dalších návodů z oblasti přírodních technik a pravěku; autorem knihy Výpravy do přírody aj. Napsal také několik povídek s náměty z dávné historie. V současnosti se zabývá turistickou výstrojí a výzbrojí, pracuje jako redaktor www.svetoutdooru.cz. Je autorem stolních her na foglarovské motivy: Stínadla, Cesta do Sluneční zátoky a dalších.

Zdroj: woodcraft.cz


Portál byl založen v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti aj. Vydává také čtyři periodika: Psychologie dnes, Děti a my, Rodina a škola, Informatorium 3–8. Portál pořádá též odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHurá na tábor!
Táborové náměty, hry a příroda

Červinka, Jiří

Portál, 2017