Podivní lidé v pyžamech

chlapec_v_pruhovanem_pyzamu_nahled
Chlapec v pruhovaném pyžamu je dojemný příběh pro děti a mládež, jenž proslavil svého autora Johna Boynea. Vyprávění o tom, co se ukrývá za jedním vysokým plotem, jistě osloví i dospělé čtenáře.

Brunovi se nechce opouštět starý dobrý pokojíček, školu a kamarády v Berlíně a stěhovat se do nového, osamělého a ponurého domu v tajemném místě jménem Aušic. Jenomže Fíra, nadřízený Brunova tatínka, tak rozhodl a devítileté děti do podobných záležitostí nemají co mluvit. S kým si tady ale Bruno bude hrát? Z okna vidí jen vysoký plot a za ním občas podivné lidi, kteří všichni nosí pyžamo – i přes den! A pak se jednoho dne seznámí se stejně velkým Šmuelem…

 

Chlapec v pruhovaném pyžamu

Dva malí kluci na opačných stranách velkého plotu
Autor: John Boyne
Přeložila: Jarka Stuchlíková

Počet stran: 184
Vazba: vázaná
Formát: 135×215 mm
ISBN: 978-80-7529-290-2
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Chlapec v pruhovaném pyžamu vydalo nakladatelství Slovart v edici Pro děti a mládež.

Přečtěte si recenzi knihy.

 

Ukázka z knihy

Když Bruno přišel jednoho dne ze školy domů, s překvapením zjistil, že v jeho pokoji je služebná Marie – ta, která v životě nezvedla hlavu a dívala se jenom na koberec –, vytahuje mu ze skříně jeho věci a ukládá je do čtyř velkých dřevěných beden. Dávala do nich dokonce i to, co měl schované až úplně vzadu, co bylo jenom jeho a do čeho nikomu nic nebylo.
„Co to děláte?“ zeptal se jí co nejzdvořileji, ačkoliv se mu vůbec nezamlouvalo přijít domů a zjistit, že se mu ve věcech hrabe cizí člověk, ale matka mu vždycky kladla na srdce, že se musí k Marii chovat slušně, že by neměl napodobovat způsob, jakým s ní mluví jeho otec. „Přestaňte prosím sahat na moje věci.“ (str. 9)

Přečtěte si celou ukázku.

 

John Boyne

John Boyne je jeden z nejznámějších a nejoceňovanějších irských spisovatelů. Exceluje jako autor knih pro děti i dospělé. Nejvíce ho proslavil dojemný válečný příběh Chlapec v pruhovaném pyžamu, který se stal celosvětovým bestsellerem a dočkal se i filmového zpracování. Knihy Johna Boynea již byly přeloženy do 45 jazyků. Je též autorem knihy Chlapec na vrcholu hory.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Slovart.


Společnost Nakladatelství Slovart, s.r.o., byla založena v Praze v únoru 1994 jako dceřiná firma Vydavateľstva Slovart, s.r.o. se sídlem v Bratislavě. Nakladatelství Slovart vydalo již více než 1000 českých titulů, a to licenčních knih předních světových nakladatelů (např. Dorling Kindersley, Könemann, Taschen, Gallimard). Dále vydává knihy domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury např. Naše vlast, Encyklopedie naší přírody s trvalou snahou, aby měly reálnou perspektivu prosadit se i v zahraničí.
Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeChlapec v pruhovaném pyžamu
Dva malí kluci na opačných stranách velkého plotu

Boyne, John

Slovart, 2017

Napsat komentář