Získejte průvodce cestou k uvědomění si vlastní hodnoty

Návrat k sobě - Jak poskládat ztracené části svého já
Každý, kdo v životě prošel nějakým traumatem, ví, že poprat se s jeho následky a získat znovu ztracené sebevědomí není jednoduché. Existuje však několik zásadních kroků, které vám v tom mohou pomoci…

Zásadní kroky na cestě ke smíření

Teal Swan prožila léta zneužívání rodinným známým, členem tajné místní náboženské sekty, než se jí podařilo v devatenácti letech uprchnout a zahájit proces vlastního uzdravování a transformace. Návrat k sobě zve čtenáře na tuto povzbuzující cestu za uzdravením a osvobozením. Každý, kdo byl kdy zasažen traumatem, zde nalezne způsob, jak znovu poskládat sebe sama bez zatížení minulostí.

Na základě svých vrozených mimosmyslových zkušeností a s použitím psychoterapeutických metod sestavila Teal Swan revoluční proces scelování, který člověka vede ke smíření se sebou, s ostatními a s vnějšími okolnostmi. K zásadním krokům na této cestě například patří:

  • Vytvoření přístavu bezpečí – vybudování mentálního místa, kde se člověk cítí bezpečně a odkud se může bez obav vrátit k bolestné vzpomínce
  • Uznání – vyslání zprávy bolestné emoci, že ji berete na vědomí a uznáváte její oprávněnost
  • Hledání původní příčiny – otázkou „Kdy jsem poprvé tuhle emoci pocítil?“ je možné dojít ke kořeni problému
  • Očekávání úlevy – nechat svým pocitům uvnitř bolestné vzpomínky prostor přirozeně se nasměrovat k úlevě
  • Očištění a zhojení – rituál uzavření traumatické vzpomínky a začátek nového života

Návrat k sobě zanechá ve čtenáři silnější vědomí vlastní hodnoty ve světě a jistotu, že život může být zase dobrý.

 

Návrat k sobě

Procesem scelování ke znovunalezení sebe sama

Autorka: Teal Swan

Vydalo: nakladatelství Metafora
Překlad: Bohumila Kučerová
Počet stran: 200
Vazba: polotuhá flexo
Vydáno: 5/2017
ISBN: 978-80-7359-529-6

Přečtěte si více o knize Návrat k sobě, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. A nezapomeňte si také stáhnout ukázku.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

Ukázka z knihy

První část se nazývá Sladění a následující čtyři kapitoly vysvětlují racionální pozadí tohoto procesu, zejména jak pracuje lidská mysl při zpracovávání vzpomínek, emocí a traumatu. Pochopení tohoto kontextu je důležité pro to, aby vám jednotlivé kroky procesu scelování dávaly smysl. V první části vám neujde, že ve snaze, abyste hlouběji pochopili univerzálně platné pravdy, používám příklady ze svého života a ze života klientů, s nimiž jsem pracovala.
Proces scelování se skládá z 18 kroků, které uvádím a podrobněji objasňuji ve druhé části nazvané Scelování. U každého kroku sděluji, jaký má důvod, jak při něm postupovat a co dělat, když ve vás vyvstanou určité emoce a reakce. Zvolila jsem tento způsob proto, abyste mohli procházet procesem scelování samostatně či s pomocí láskyplného přítele nebo profesionála, který by vás každým krokem doprovázel. (str. 19)

 

Vyhrajte knihu Návrat k sobě

Smiřte se znovu sami se sebou, svým okolím i svou minulostí a oprostěte se od prožitých traumat, abyste mohli znovu pocítit jistotu a vlastní hodnotu. Teal Swan sama prožila několik let zneužívání a své zkušenosti z terapie se rozhodla přiblížit i ostatním. Absolvujte s ní osmnáctikrokovou cestu, ze které se skládá proces scelování, a začněte nový život.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Návrat k sobě vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Návrat k sobě
probíhá od 25. června do 1. července 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 knihy Návrat k sobě

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNávrat k sobě
Procesem scelování ke znovunalezení sebe sama

Swan, Teal

Metafora, 2017

Napsat komentář