Vyhrajte vzpomínky francouzského stíhače

mistri-slova-velky-cirkus-audiokniha-perex
Strhující bojové akce a každodenní dramata, která se odehrávala jak na obloze, tak na zemi během druhé světové války, ve svých denících mistrně popsal Pierre Clostermann. Pokud máte rádi válečnou literaturu, určitě si jeho zážitky poslechněte.

Válka o čest a svobodu

Vyprávění nejúspěšnějšího francouzského stíhače druhé světové války. Ve svých čtyřiadvaceti letech, si v dnešní době mnoho z nás nedokáže představit, co je to bojovat o čest a svobodu. Pierre Clostermann je jeden z těch, kteří nám tato válečná léta mohou přiblížit a odvyprávět ve své knize vzpomínek. Padnoucí uniformy, mrtví kamarádi a strhující bojové akce. Dny, kdy život mohl skončit každou vteřinou. Jedna vteřina, na které záviselo všechno, a nekonečné přátelství mužů, kteří jsou ochotní se obětovat jeden pro druhého beze slova.

Edice Mistři slova je plná literárních pokladů. Naše nejlepší herecké hlasy, které jsou nám tak blízké, namlouvají své oblíbené knihy a významná literární díla, která je oslovila, ovlivnila a k nimž se třeba i rádi vracejí. Každý měsíc se můžete v Edici Mistři slova těšit na nové příběhy v jedinečném podání našich mistrů mluveného slova a potěšit tak svá srdce.

 

Mistři slova – Velký cirkus

Autor: Pierre Clostermann

Vydalo: vydatelství Audiotéka.cz
Interpret: Jiří Dvořák
Série: Mistři slova
Délka: 11 hodin 9 minut
Vydáno: 5/2017

Přečtěte si více o audioknize Mistři slova – Velký cirkus, kterou do soutěže věnovala společnost Audiotéka.cz. A nezapomeňte si také poslechnout krátkou ukázku.

audiotekaCZ_logo

Audiotéka.cz nabízí audioknihy v elektronické podobě, které je možné nakoupit a poslouchat přes aplikace pro mobilní telefony nebo web www.audioteka.cz. Mobilní aplikace jsou dostupné pro platformy iOS, Android a Windows Phone. V nabídce Audiotéky najdete přes 2500 titulů nejrůznějších literárních žánrů i audioverze populárních časopisů Respekt a Forbes. Služba Audiotéka je dostupná také na Slovensku a v další desítce jazykových verzí po celém světě.

 

O autorovi

Pierre Clostermann se narodil do rodiny francouzského vojáka a byl přímo fascinován létáním. Proto se po vypuknutí války chtěl dostat i se svou licencí sportovního pilota do francouzského letectva jako bojový pilot. Protože byl ale příliš mladý, nebyl přijat. O pár let později už jako příslušník Letectva Svobodné Francie létal ve Velké Británii. Svůj deník si psal během svého nasazení a poté i po skončení války. Držitel Řádu čestné legie a několika dalších vyznamenání, patřil mezi nejúspěšnější francouzské stíhače s 18 sestřely ve vzduchu a stovek zničených nepřátelských vozidel a lokomotiv. Jeho deník, ač znatelně upraven, svědčí o neobyčejně obyčejném životě pilotů bojujících ve válce spolu se všemi jejich pocity a myšlenkami. Pierre Clostermann zemřel 22. března 2006.
(Zdroj informací: společnost Audiotéka.cz)

 

Vyhrajte audioknihu Mistři slova – Velký cirkus

Druhá světová válka očima nejúspěšnějšího francouzského stíhače se konečně dočkala také audio verze, kterou namluvil charismatický herec a dabér Jiří Dvořák. Pierre Clostermann své zážitky z velkých i menších bitev zapisoval do deníku nejen během samotných bojů, ale i po jejich ukončení, a díky tomu, že se jeho deníky dočkaly také knižního a nyní audioknižního vydání, můžete tyto strhující okamžiky prožít i vy.

Ve spolupráci se společností Audiotéka.cz vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou audioknihu Mistři slova – Velký cirkus vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu Mistři slova – Velký cirkus
probíhá od 24. června do 7. července 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 audioknihy Mistři slova – Velký cirkus

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMistři slova – Velký cirkus
Audiokniha

Clostermann, Pierre

Audiotéka.cz, 2017

Napsat komentář