Bohatě ilustrovaný příběh plný dobrodružství

Na-uteku-marek-vadas
Poté, co lidi v jeho okolí postihla podivná nemoc hladu, utíká černošský chlapec z rodného města, aby si zachránil život. Spolu se svým tatínkem pátrá po novém útočišti, které ale ne a ne najít. Oběma dvojnožcům a jednomu čtyřnožci tak začíná jedno z největších dobrodružství jejich života.

Chlapec, jeho otec a pes Alan se nedobrovolně vydávají na cestu poté, co jejich rodné město zachvátila podivná choroba. Touží nalézt místo, kde by se mohli v klidu a míru usadit. Jejich cíl ale leží kdesi v nedohlednu. Při putování městy, vesnicemi a zeměmi nacházejí pomoc a přátelství, ale také různé druhy předsudků a odmítání. Barvitý, magicko-realistický příběh svými exotickými kulisami odkazuje k černému kontinentu, stejně jako k fantastickým Sindibádovým dobrodružstvím, zároveň však zůstává aktuální i ve vztahu k současnému světu.

Na útěku

Autor: Marek Vadas
Ilustrovala: Daniela Olejníková
Přeložil: Ondřej Kavalír

Počet stran: 56
Vazba: vázaná
Formát: 230×312 mm
ISBN: 978-80-86803-39-5
Doporučená cena: 295 Kč

Knihu Na útěku vydalo nakladatelství Labyrint.

 

Ukázka z knihy

Na-uteku-ukazka-1Na-uteku-ukazka-2

 

O autorech

Marek Vadas (*1971) vystudoval estetiku a slovenský jazyk na Filozofické fakultě UK v Bratislavě. Působil v reklamě, v současnosti pracuje ve slovenském Literárním informačním centru. Zabývá se také canisterapií. V Africe absolvoval několik delších pobytů, dvanáctkrát navštívil střední a západní část kontinentu (Kamerun, Čad, Gabon, Nigérie). Je poradcem v kamerunském království Nyenjei. Jeho Rozprávky z čiernej Afriky byly vyhlášeny nejlepší dětskou knihou roku 2004 a za povídkovou sbírku Léčitel (česky 2014) autor získal nejvýznamnější slovenskou literární cenu Anasoft litera 2007.

Daniela Olejníková (*1986), ilustrátorka knihy, absolvovala studium grafiky a jiných médií na bratislavské Vysoké škole výtvarných umění. V současné době se věnuje především digitální ilustraci, kterou ráda střídá s jinými technikami (linoryt, akvarel, akryl). Kromě jiného ilustrovala staroindický epos Mahábhárata (2011) v podání Vladimíra Miltnera a Havětník (2015) Jiřího Dvořáka. Vedle toho tvoří také pod značkou grafického studia Limb.

Informace byly čerpány z webu labyrintshopu (ve spodní části stránky).


Labyrint je nakladatelství a kulturní revue. Mezi jeho kmenové autory patří např. Petr Sís, Jaroslav Rudiš, Jaromír 99, Lenka Reinerová, Olga Walló, David Böhm a Dr. Racek. Podporuje řadu nezávislých kulturních projektů a spolupořádá mezinárodní komiksový festival KomiksFEST! Kvalitní beletrii, českou i překladovou prózu, knihy o umění, komiksy a knížky pro děti vydává již přes 20 let.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNa útěku

Vadas, Marek

Labyrint, 2017

Napsat komentář