Zahrajte si o rádce pro poskytnutí první pomoci

prvni-pomoc-pro-vsechny-situace-perex
Nejste si jisti, zda byste v krizové situaci dokázali správně poskytnout první pomoc? V tom případě se vám bude hodit užitečná publikace, která vám přiblíží různé možnosti a modelové situace a poradí, jak se v nich zachovat. Můžete ji získat v naší soutěži.

Základní postupy při poskytování první pomoci

Publikace je určena všem, kteří si nejsou jisti v základních postupech první pomoci, ale také těm, kteří již základní znalosti mají, ale chtějí si postupy připomenout nebo zjistit, kam se první pomoc v posledních letech posunula. Snahou je zjednodušit je tak, aby byly pro laické poskytovatele co nejsnáze zapamatovatelné. V této publikaci se můžete setkat s novým pohledem na postupy, které jste se možná kdysi učili jinak.

Kniha se vyznačuje moderním přístupem založeným na interakci poskytovatele první pomoci, operátora tísňové linky a posádky zdravotnické záchranné služby. U každého popisovaného stavu nebo situace se dozvíte, co může být jeho příčinou a jaká je prevence. Pokud k náhlému ohrožení zdraví nebo života dojde, je zcela zásadní volání na tísňovou linku, proto vás u každého stavu seznámíme také s postupy telefonicky asistované první pomoci a pokusíme se následně přiblížit, jak by mohla postupovat posádka záchranné služby po příjezdu na místo.

 

První pomoc pro všechny situace

V souladu s evropskými doporučeními 2015

Autor: Lucie Malá, David Peřan

Vydalo: nakladatelství Vyšehrad
Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Vydáno: 6/2016
ISBN: 978-80-7429-693-2

Přečtěte si více o knize První pomoc pro všechny situace, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Vyšehrad.

Nakladatelství Vyšehrad se se svými zhruba 80 tituly ročně se řadí mezi dvacítku největších českých nakladatelů. V řadě tematických oblastí – v historii a literatuře faktu, ve filosofii a teologii, v beletrii, zahrnující jak prózu, tak poezii, v dárkových publikacích, v kuchařkách a knihách věnovaných otázkám zdraví – se snaží nabídnout kvalitní literaturu novou i léty prověřenou.

 

Vyhrajte knihu První pomoc pro všechny situace

Osvěžte si své znalosti první pomoci, zjistěte, co se v poslední době změnilo, a naučte se, jak se správně zachovat v daných situacích a třeba tím zachránit někomu život. To vše je navíc napsáno jednoduše, snadno pochopitelnou formou, takže si postupy lehce zapamatujete. Zvládnete se tak postarat o zraněného, než přijede záchranná služba. Tato publikace by rozhodně neměla chybět v žádné knihovničce.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Vyšehrad vám přinášíme soutěž, ve které pět z vás může knihu První pomoc pro všechny situace vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu První pomoc pro všechny situace
probíhá od 17. do 30. června 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 5 příruček První pomoc pro všechny situace

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePrvní pomoc pro všechny situace
V souladu s evropskými doporučeními 2015

Malá, Lucie – Peřan, David

Vyšehrad, 2016

Zahrajte si o rádce pro poskytnutí první pomoci - DISKUZE

Počet reakcí: 1

Napsat komentář