Získejte inspiraci do kuchyně z celého světa

kitchen-and-the-city-perex
Potěšte své chuťové pohárky a vyzkoušejte pokrmy z naší země i z dalekých asijských krajů. Více než osmdesát receptů uvítají všechny nadšené kuchařky, které rády vaří originálně, chutně a především z čerstvých surovin.

Chutě a vůně z celého světa

kitchen-and-the-city-ukazka-1Nalaďte svou chuť na jemné nuance pokrmů, zjistěte, že polévka dávno není „pouhou“ předehrou, že dezerty k životu nepotřebujeme, ale rozhodně je všichni chceme. A když hlavní jídlo, tak z čerstvých surovin.

Ochutnávejte, zkoušejte a překvapujte své chuťové pohárky s kuchařkou Petry Davidové, autorky blogu Kitchen & the City. Najdete v ní 84 receptů, jejichž vůně se line ze srdce České republiky Evropou až do Asie. A víte, co je na knihách foodblogerek nejlepší? S jejich autorkami můžete probrat cokoli, co vás zajímá, online.

 

Kitchen & the City

Autorka: Petra Davidová

Vydalo: nakladatelství Grada
Počet stran: 224
Vazba: pevná
Vydáno: 5/2017
ISBN: 978-80-271-0114-6

Přečtěte si více o knize Kitchen & the City, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Grada. A nezapomeňte si také prohlédnout ukázku.

Nakladatelství Grada vzniklo v roce 1991 a za dobu své existence si vybudovalo pozici největšího tuzemského nakladatelství odborné. Nakladatelství vydalo téměř 8.000 titulů a jeho nabídka pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí.

 

Ukázka z knihy

SALÁT S RESTOVANÝMI LIŠKAMI

kitchen-and-the-city-ukazka-2Často chodívám na procházky a občas zabloudím i do lesa na houby. Běžně přinesu domů v košíčku dvě babky. A mnohdy dva čtyřcentimetrové modráky. Nebo taky nic. V takových případech sedám do auta a mířím rovnou do supermarketu.

Ingredience
100 g pancetty nebo prosciutta
250 g čerstvých lišek
2 svazky rukoly
100 g cherry rajčat
parmazán
červený pepř
balzamikový krém

Rozpalte pánev, vhoďte pokrájenou pancettu. Až pustí trochu tuku, přidejte lišky a za stálého míchání restujte asi pět minut. Natrhejte rukolu, pokrájejte rajčata, přidejte orestované lišky s pancettou, hoblinky parmazánu, rukou nadrcený červený pepř a zakápněte balzamikovým krémem. (str. 15)

 

O autorce

Petra Davidová založila svůj blog Kitchen and the City na jaře roku 2015 a z původně asijského směřování se z něj stal svěží blog plný receptů pro všechny příležitosti. Žije v Praze, je vdaná a má dvě dospělé dcery, jednu stafbullí holčičku a kromě vaření a pečení vášnivě ráda zahradničí a houbaří.
(Zdroj informací: nakladatelství Grada)

 

Vyhrajte knihu Kitchen & the City

Pokud milujete vaření a inspiraci na nové pokrmy hledáte všude, kde se dá, možná znáte i blog Kitchen & the City, který píše Petra Davidová. Více než osmdesát z jejích receptů rozdělených do pěti kategorií nyní vychází také knižně, takže je v kuchyni můžete mít stále po ruce. Nakupte podle seznamu ingrediencí a vykouzlete díky podrobnému postupu jídlo, po kterém se vaši strávníci budou olizovat až za ušima. A pokud se vám něco nepodaří, nebojte se zeptat samotné autorky, protože právě to je kouzlo online světa foodblogerek.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Grada vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Kitchen & the City vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Kitchen & the City
probíhá od 16. do 29. června 2017.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 kuchařky Kitchen & the City

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKitchen & the City
a její offline kuchařka

Davidová, Petra

Grada, 2017

Napsat komentář